Skip to main content

HALUCINANT. Întrebarea care i-a făcut pe membrii CNA să oprească şedinţa: "Aţi suspendat vreo licenţă pentru propagandă grobiană la ţepuirea la hectar, alias vaccinarea?"

 
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

SCANDAL CU NEWS. Întrebare halucinantă adresată membrilor CNA. O întrebare care i-a făcut să oprească şedinţa. "Aţi suspendat vreo licenţă a vreunui post de televiziune care a făcut propagandă grobiană la ţepuirea la hectar, alias vaccinarea populaţiei?’’.

Publicitate

Cine a pus întrebarea?

Avocata postului News România a fost cea care s-a adresat CNA, într-o şedinţă în care postul TV a încercat – fără success – să obţină o licenţă, după ce vechea licenţă a fost suspendată.

A fost o şedinţă în care avocata postului – Maria Ioana Alexandru a avut un ton aspru şi acuzator şi a fost cu greu oprită.

Pledoaria avocatei a continuat discursul antivaccinist al News România. De altfel, News România nu a obţinut prelungirea licenţei tocmai pentru dezbaterile în care se expuneau, fără temei, teorii ale conspiraţiei legate de vaccin.

Citeşte şi: News România, fosta Estrada, a rămas fără licenţă. CNA a respins, în unamitate, prelungirea ei

Detalii, în continuare:

Pe 2 august 2022, News România a încercat să-şi recapete licenţa tv, tentativă care a eşuat şi enervat la culme membrii CNA. Discuţia a durat aproape 2 ore, sedinţa fiind suspendată după ce avocata Alexandru a acordat postului o pus o întrebare sfidătoare.

"Aţi amendat, sancţionat sau suspendat vreo televiziune care a promovat vaccinarea?" - Maria Ioana Alexandru, avocat News România

Momentul culminant care a iritat membrii CNA, până la părăsirea sedinţei, a avut loc spre finalul intervenţiei celor de la News România, când avocata a întrebat dacă penalizate au fost şi televiziunile care au ,,promovat’’ vaccinarea populaţiei.

"În completarea la ce a spus domnul Remus Rădoi, aş veni să vă atrag atenţia asupra deciziei Curţii Supreme din Statele Unite, care a obligat Pfizer să desecretizeze contractul pe care l-a semnat cu statele lumii şi de acolo au reeşit nişte situaţii absolut abominabile şi crima împotriva umanităţii pe de o parte.

Dacă stăm şi ne uităm la multe sau la majoritatea posturilor de televiziune, care am înţeles că sunt plătite de la bugetul de stat şi sunt sponsorizate de acea ordonanţă, care s-a dat în acest sens, da, dar cu toate acestea, nu au dreptul să facă o politică discreţionară.

Şi aici o să vă fac trimitere şi aş fi curioasă să ştiu ,,dacă aţi amendat cu sume consistente pentru vicierea şi manipularea consimţământului populaţiei prin mijloace viclene, aţi amendat sau sancţionat sau suspendat vreo licenţă a vreunui post de televiziune care a făcut propagandă, grobiană aş putea spune, la ţepuirea la hectar, alias vaccinarea întregii populaţii?"

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului nu au mai dorit să asculte discursul avocatei Maria Ioana Alexandru şi au părăsit şedinţa, până când a fost constatată lipsa de cvorum.

Primul care a părăsit şedinţa a fost Mircea Toma, urmat de Valentin Jucan, astfel Nicolae Bălaşa a suspendat şedinţa, chiar dacă mai existau subiecte pe ordinea de zi.

"Eu ies din şedinţă dacă nu se opreşte doamna", a spus Mircea Toma după intervenţia avocatei. Ceea ce a şi făcut.

Aici, doamna avocat, nu suntem la News România, a completat şi Dorina Rusu.

Avocata continuă: "vreau să mă lăsaţi să termin ce am de spus, pentru a mă înţelege, nu aveţi cum să fiţi telepat". Membrii CNA ies, pe rând, din şedinţă.

Avocata nu se lasă: "De ce vreti sa suspendati sedinta cand nu va convine? Am pus o întrebare pertinentă, aţi suspendat sau penalizat alte televiziuni pe aceiaşi temă?"

Nicolae Bălaşa intervine: Doamna avocat, găsiţi pe site-ul CNA toate amenzile care sau dat la acest subiect.

O secundă să văd dacă mai am cvorum, în caz contrar trebuie să suspend sedinţa. Asta îmi impune regulamentul.

Avocata News: "Asta e discriminare!"

Nicolae Bălasa: Nu există aproape nici o intervenţie a doamnei avocat în care să nu faceţi acuzaţii directe la adresa membrilor CNA.

Avocata: Am pus o întrebare pertinentă!

Nicolae Bălaşa pune punct situaţiei: Se suspenda sedinta de azi din lipsă de cvorum, multumesc invitatilor si colegilor pentru participare!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Cine controlează televiziunile. Petele din CV-urile membrilor CNA
    Și ca ăsta sunt și alții https://presshub.ro/cine-controleaza-televiziunile-petele-din-cv-urile-membrilor-cna-campanie-integritate-pe-bune-231663/
  • Mile Mile
    Tocmai ca nu spun acestea ha
  • Jack Jack
    Îi recomand celui care a comentat sub numele de Jerry să halească mai puțină propagandă pe pâine și să încerce să mai gândească și cu procesorul din dotare.d

    Ii recomand sa intre pe site-ul pe care l-a mentionat legat de VAERS (adica asta https://wonder.cdc.gov/vaers.html) si sa gaseasca acolo unde scrie despre efecte adverse. Iar daca nu intelege vreun termen mai de specialitate, sa mai dea cate un search pe Google si sa se documenteze suplimentar.

    Iar apoi ii recomand sa citeasca si prospectul vaccinului, unde sunt specificate si efectele sau reactiile adverse impreuna cu frecventa lor.
  • Jerry Jerry
    Îi recomand celui care a comentat sub numele de Jack să halească mai puțină propagandă pe pâine și să încerce să mai gândească și cu procesorul din dotare. Sunt țări care au depășit 90% procent de perforare la nivel național și tot o țin langa - ca să-l citez - cu șmendemia. Nu ai ce eradica aici, așa-zisa pandemie e una administrativ-politică, nu una medicală.

    Adulatorilor perforării în masă le-ar prinde bine să se uite puțin pe sistemul american de raportare a efectelor adverse ale vaccinurilor (VAERS) și să constate că poțiunile magice apărute în ultimii 2 ani sunt, la foarte mare distanță, cele mai dăunătoare de la începutul anilor 90, de când a fost pus la punct sistemul VAERS.

    https://wonder.cdc.gov/vaers.html

    https://www.ronjohnson.senate.gov/services/files/A4A76F9A-9B29-4CF9-B987-F9097A3F4CB7

    Cât despre manevra lașă a sinecuriștilor ghiftuiți din banda lui Mircea Toma, e chiar un semn încurajator. Se apropie vremea decontului pentru mașinăria de propagandă, așa că șobolanii părăsesc nava.
  • Dragoș Dragoș
    Ca întotdeauna, românii se pricep la toate. Nu știu de ce se mai duc la doctor când se îmbolnăvesc. Dacă îi otrăvesc ăia cu injecții?
  • Mile Mile
    La ce a cumpărat atunci vaccin România
  • Jack Jack
    @Andrei "1 aprilie 2021: Ministerul Sănătății din România citează CDC și anunță că persoanele vaccinate cu două doze nu transmit COVID-19"

    DA! Asta a fost situatia in aprilie 2021... adica acum mai bine de un an. Atunci cand erau inca printre PRIMELE VARIANTE ale virusului in circulatie.

    La vaccin se evalueaza mai multi parametri:
    - cat de mult scade sansa de deces in urma infectarii
    - cat de mult scade sansa de a face o forma grava de boala
    - cat de mult scade sansa de a transmite boala mai departe

    DIN FERICIRE, vaccinul A FOST foarte eficient chiar si raportat la scaderea transmiterii. Deci ai putea spune ca nu a fost doar un "vaccin anti-COVID" (anti boala) ci si "vaccin anti-SARS-COV-2" (anti virus).

    Dar, DIN PACATE, pe masura ce trece timpul, virusul se adapteaza, apar noi variante. Variantele care ajung sa fie majoritare in circulatie vor fi, evident, cele care se transmit mai usor (basic logic). De aceea, eficacitatea vaccinului referitoare la SCADEREA TRANSMITERII scade in timp.

    Eficacitatea vaccinului raportat la ceilalti parametri scade si ea IN TIMP. Dar pentru fiecare dintre parametri e o alta rata. Cat timp (inca) are un % destul de mare de a te proteja de forme grave de boala si de deces (raportat la varianta care se afla in circulatie), mai merita sa te vaccinezi.

    "de ce Biden cu 4 doze stă în izolare?" -> pentru ca NU MAI SUNTEM IN APRILIR 2021.

    Companiile au anuntat ca au in studiu niste vaccinuri imbunatatite pentru noile variante. Anul trecut era vorba de Delta, dar au abandonat se pare deoarece a devenit Omicron mai dominanta. Iar acum, similar, au spus ca exista in lucru un vaccin specializat pentru varianta Omicron. Ramane de vazut daca va fi aprobat si produs pentru populatie.

    ---

    Acuma iti dai seama ca: daca exista se vaccineaza cat mai multa lume CAT MAI REPEDE cu un vaccin care si reduce transmiterea, putem eradica boala care face obiectul vaccinului respectiv. Daca o lălăim, virusul se va tot adapta in timp, vor aparea alte vaccinuri pentru variantele noi si tot asa, si pana la urma ajungem la endemie ca si la gripa si ne vaccinam anual.
  • Soby Soby
    Cică din ce am citit eu pe Forumul Softpedia, patronul News România ar fi cumpărat Melos TV! Nu aberez!
  • Mile Mile
    Nu răspund de frica ii supăra adevărul
  • Rata Rata
    Asta este sora cu Sosoaca? Cred ca urmeaza sa zica despre cum e Pamantul plat.
  • B.A.M B.A.M
    Sunt DE ACORD cu voi, @Andrei și @Netea!!!
    O instituție, care promovează libertatea de exprimare și dreptul la replică, TREBUIE să fie mult mai CAPABILĂ de a asculta și susține (MĂCAR FORMAL, pe hârtie) opiniile CONTRARE credințelor pe care le au membrii componenți ai instituției!!!
    #JOS IPOCRIZIA DIN CNA
    P.S.
    1)Măcar, prin suspendarea ședinței, s-a amânat și un nou vot de "BLAT POLITIC" împotriva News România!
    2)Eu, totuși, nu înțeleg de ce durează așa de mult JUDECAREA acelei ORDONANȚE PREȘEDINȚIALE pe care au cerut-o News România! Acestea trebuiesc judecate cu RAPIDITATE, chiar dacă majoritatea judecătorilor sunt în vacanță, în această perioadă...
    3) Nicolae Bălasa ar trebui să fie mai CONECTAT LA REALITATE!
    Ce fel de președinte de ședință își lasă colegii să chiulească/fugă (ca acei șobolani care fug pe de pe vapoarele eșuate), FĂRĂ NICIO ÎNTREBARE SAU SOLICITARE DE A RĂMÂNE?!?!?!
    Mă rog, răspunsul e clar... Unul DEPĂȘIT de amploarea funcției pe care o are!
    Și după tot el se miră buimac (pleonasmul e intenționat) că doamna îl acuză de discrimare! Ori e prostie, ori e incompetență în cazul lui!!!!!
  • Adi Adi
    Un *** de tv, da, mare pierdere pentru sosoci
  • Mile Mile
    Politruci nu reprezinta nimica
  • B.A.M B.A.M
    În România, membrii CNA sunt plătiți pentru a fi PREZENȚI la ședințele CNA. NU pentru a chiuli atunci când o duduie îi pune într-o dilemă intelectuală care ÎI DEPĂȘEȘTE!!!!
    Dacă chiar sunt vacciniști convinși, puteau veni cu ARGUMENTE care să le susțină opinia!
    Plus că așa se amână și alte subiecte ABSOLUT DEGEABA!!!
    P.S.
    1)Și doamna putea fi un pic MAI deșteaptă...
    Respectiv, putea pune în discuție PRECEDENTUL LEGAL "Nașul TV" și, implicit, să le forțeze mâna celor din CNA!!!!
    2) Aici doamna are ceva dreptate! Unele televiziuni au promovat vaccinare fără să-și pună nici cea mai mică întrebare privind eficacitatea sau reacțiile adverse... (Întrebări care, până la urmă, fac parte din fișa meseriei de jurnalist!)
    Chiar nu are rost să le mai numesc! Oricum le știm cu toții și n-am chef să fac "anti-reclamă"...
  • Netea Netea
    O institutie care poarta ochelari de cal si face ceva pe libertatea de exprimare, respectiv pe dreptul la aparare a televiziunii oprind sendinta cand nu le mai convine subiectul...aceasta institutie vrea ca presa sa acorde dreptul la replica si sa se comporte moral si o mai si amendeaza daca actioneaza precum dumnezeii din CNA

Trimite un comentariu

sus