Skip to main content

Scandal la TVR după noul record al lui Popovici. Fără buget pentru jurnalişti la faţa locului. „Sunteţi nişte „manageri” iscusiţi“

 
Sursa foto: Facebook/David Popovici
Sursa foto: Facebook/David Popovici

Noul record al lui Popovici a adus scandal, din nou, în „curtea“ TVR. Televiziunea Română transmite Europenele de la Roma, însă nu a avut buget şi pentru a trimite jurnalişti la faţa locului, scrie gsp.ro.

Publicitate

David Popovici a fost la înălţime sâmbătă, dar postul public a ratat iar momentul.

Tânărul de 17 ani a bătut un nou record la proba de 100 de metri liber şi a luat aurul la Campionatele Europene de la Roma. Cu toate acestea, TVR nu a avut bani pentru a trimite jurnalişti în Italia. Decizia a declanşat un scandal intern.

„Doresc să-i felicit pe cei care NU au aprobat deplasarea unei echipe TVR (formată din 2 persoane) la C.E. de Nataţie de la Roma, acolo unde David Popovici a ieşit campion european spulberând recordul mondial! Aţi făcut o economie majoră instituţiei. Milioane de români NU vor avea reacţii după acest rezultat fabulos pentru România. Sunteţi nişte „manageri” iscusiţi. Sincere felicitări”, a scris Tudor Furdui, angajat al TVR, pe contul personal de Facebook, notează gsp.ro.

Emil Hossu Longin comentează campionatele din studioul din ţară. TVR a obţinut acreditări pentru comentatorul Sorin Hobana, reporterul Dana Alexe şi cameramanul Dorin Turc, potrivit unor surse autorizate GSP, însă în cele din urmă nu a mai trimis pe nimeni la Roma. 

De ce nu a trimis TVR jurnalişti la Roma?

Potrivit sursei citate, cel care s-a opus din motive financiare a fost Dan Turturică, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune. În plus, decizia a fost motivată prin existenţa unui corespondent la Foro Italico, dar care n-a obţinut acreditare.

TVR întâmpină probleme şi la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. TVR nu are comentator la faţa locului, ci doar reporter şi cameraman.

Momentul de glorie al lui Popovici a fost ratat şi de postul public de radio.

Transmisiunea probei de 100 de metri liber de la Campionatele Europene a fost bruiată, iar comentariul trimisului special Catrinel Oprişiu, „s-a transformat într-o bolboroseală caraghioasă, dar enervantă, moment de mare frustrare, moment penibil pentru Radiodifuziunea Română“, notează Libertatea.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • A1 A1
    Cum adică, voi, colegii ei, amicii/ prietenii nu știu ce s-a întâmplat cu ea, nu mai răspunde la telefon, Facebook, e-mailuri, etc ? Resursele Umane de la Pro nu au nicio explicație/ informație ?
  • Sabina Sabina
    One,nu știm nimic ,este foarte ciudată dispariția ei.
  • ONe ONe
    @Marian @Sabina stiti ceva,oare e gravida/proaspat mamica ori are o boala?
  • Soby Soby
    @Sabina, din 2003 apare la PRO TV parcă.

    Mai întâi la stația din Târgu-Mureș, și după la București.
  • Sabina Sabina
    Marian, nu știu nimic de Monica Dascălu. Ultimul jurnal prezentat de ea a fost pe data de 10 iunie și de atunci jurnalele de la 13.00 și 17.00 au fost prezentate pe rând de Diana Enache ,Oana Andoni ,Lavinia Petrea și Andreea Marinescu.Sper că e bine, și mie mi se pare ciudată dispariția ei de pe micul ecran mai ales că lucra de mulți ani la Pro TV.
  • Marian Marian
    Sabina nu stiu ce sa zic ar fi fost bun Cabral dar el este plecat , cine stie poate o vedem pe Elena Chiriac de la Survivor , te poti astepta la orice , sti ceva de Monica Dascalu
  • Sabina Sabina
    Marian ,tu cine crezi sau cine ți-ar plăcea să prezinte Vorbește Lumea din toamnă?
  • Soby Soby
    @Marian, da, ea a scris, și nu era Mile.

    Cât despre canalele PRO, da, Acasă a ajuns un program mai slab cu reluări, din conținut nou mai are doar Mâncare pe care și 2-3 seriale turcești noi, în rest doar reluări cu telenovele vechi difuzate în urmă cu mulți ani tot pe Acasă (și cele pe vremea când era numit PRO 2), și seriale și emisiuni vechi difuzate pe PRO TV tot în urmă cu mulți ani. PRO Arena mai are doar Ora exactă în sport, meciuri de sport și handbal în direct, în rest doar reluări cu seriale vechi de comedie și seriale și emisiuni difuzate pe PRO TV în urmă cu câțiva ani. PRO Cinema ce trebuia să fie un canal de filme artistice, difuzează mai mult reluări cu La bloc și nu doar reluări cu La bloc, ci și reluări cu La măruță și Apropo TV. Acasă Gold difuzează telenovele vechi difuzate pe Acasă în urmă cu mulți ani, noaptea dă Știrile PRO TV de la 13:00 în reluare, și seriale difuzate pe Acasă în urmă cu 2-3 ani. Cred că patronul Lithuanian de la PRO TV vrea să investească mai mult în PRO TV și VOYO, în rest crede că este de umplutură. Nici canalele secundare PRO nu mai sunt ce au fost ca în urmă cu mulți ani, au ajuns un dezastru.

    Nu doar canalele PRO secundare dă prea multe reluări, ci și alte posturi, precum Antena Stars care dă reluări de la emisiuni vechi difuzate de Antena 1 în urmă cu mulți ani (am văzut un promo că Antena Stars va redifuza Scena misterelor cu Dan Negru din ce am căutat eu pe YouTube), Kanal D dădea reluări cu Pastila de râs, dar nu știu dacă se mai dă sau nu, Prima TV dădea reluări cu emisiunile lor vechi difuzate în urmă cu mulți ani, precum Mondenii și altele, Național TV dă reluări cu Baronii, Vouă, Tradiții de la bunica, Albumul național, Fosta mea iubire și Iubire interzisă, să nu mai zic nimic de Național 24 Plus care dă reluări la greu aproape toată ziua, și Smart TV care dă reluări cu Marius Tucă Show.
  • Sabina Sabina
    Da ,Marian eu am scris acel comentariu cu clonele pentru că așa cred și lucrul acesta a fost remarcat și de alte persoane.
  • Sabina Sabina
    Soby ,dacă Antenele vor avea o identitate proprie cu siguranță vor avea mai mult de câștigat.
  • Marian Marian
    Soby, oare crezi ca Sabina a scris acel comentariu? e adevarat ca Acasa a ajuns un program tot mai slab cu reluari si doua , trei seriale mai noi, eu cred ca pe acest individ lituanian nu-l intereseaza decat canalul pro si VOYO ca este pe bani , canalele secundare mai putin mai baga cate ceva pe PRO ARENA , handbal si cate un meci ca in rest si acolo sunt reluari
  • Soby Soby
    @Sabina, Happy Channel e clonă eșuată a postului Acasă TV? Nu am știut până acum, dar din ce am văzut eu, Happy Channel nu prea mai are emisiuni proprii față de 2016, dă mai multe seriale turcești decât telenovele, și când încă mai era Euforia Lifestyle TV, mai dădeau și seriale și emisiuni americane, precum Oprah, Dr. Oz, și altele.

    Antena Stars crezi că este și ea o clonă eșuată a postului Acasă sau nu? ZU TV este o clonă eșuată a postului MTV România, în care a fost închisă în urmă cu 3 ani? Antena 3 nu e o clonă eșuată a unui post PRO, pentru că PRO TV nu are post de știri.
  • Sabina Sabina
    Soby, Antena 1 și Happy sunt doar niste clone eșuate ale Pro TV și Acasă TV. Păcat că Acasă TV numai este ce a fost cândva.
  • Soby Soby
    @Sabina, văd că Happy Channel a început să preia și drepturile de difuzare pentru seriale ce au fost difuzate pe Acasă TV dinainte.

    Happy Channel va redifuza Puterea destinului, și a fost difuzată pe Acasă TV în 2015 parcă.
  • geo geo
    Marian, era de asteptat.
    Meciurile Craiovei si Clujului vor fi pe Voyo si, f probabil, cel al Craiovei se va vedea pe Pro Arena. Posibil alternativ cu cel al Clujului.

Trimite un comentariu

sus