Skip to main content

„Filmmakers-for-Ukraine”, o nouă platformă online pentru refugiaţi, creată de oameni din industria filmului

 
„Filmmakers-for-Ukraine”, o nouă platformă online pentru refugiaţi, creată de oameni din industria filmului

Încă o platformă online pentru refugiaţi. Crew United, o reţea din industria filmului, a anunţat miercuri, 9 martie, lansarea unui site dedicat în special celor din branşă.

Publicitate

Filmmakers-for-Ukraine este o platformă online unde oamenii din industria filmului din Ucraina şi familiile lor pot găsi rapid ajutor.

Pe scurt, site-ul oferă informaţii actualizate despre oferte de asistenţă venite din toate ţările Europei, dar şi campanii de colectare de fonduri, petiţii şi apeluri venite din partea industriei de film, potrivit iniţiatorilor.

Până în prezent au fost publicate informaţii despre demersuri din Polonia, Lituania, România şi alte ţări europene, urmând să fie adăugate mai multe date, au mai spus reprezentanţii Crew United.

Platforma furnizează, atât persoanelor din Ucraina, care caută ajutor, cât şi celor care doresc să le sprijine, informaţii în materie de: transport, găzduire, oferte de muncă, asistenţă medicală, alimente, îmbrăcăminte etc. precum şi contacte către asistenţă psihologică şi juridică.

Sprijinul este orientat specific către creatorii de film din Ucraina, familiile acestora, precum şi către membrii diverselor minorităţi şi comunităţi dezavantajate din Ucraina precum BIPoC (Black, Indigenous and people of color), LGBTQIA+, rroma, persoane cu dizabilităţi, copii, persoane în vârstă şi/sau bolnave, se mai arată într-un comunicat.

Apel pentru voluntari şi susţinători

Reţeaua Crew United a decis să contribuie făcând ceea ce face şi pentru creatorii de film - şi anume să conecteze oameni, furnizându-le informaţii verificate, spun iniţiatorii.

Oliver Zenglein, C.E.O.-ul Crew United:

„Misiunea noastră principală rămâne să unim oamenii pentru a face filme împreună, dar acum este mult mai important să unim oameni pentru a ajuta oameni.

Cu Filmmakers-for-Ukraine oferim asistenţă specializată, bazându-ne pe munca, ofertele şi iniţiativele celor din industria noastră ştiind că avem conexiuni puternice în branşă.”

Platforma a fost realizată în colaborare cu asociaţii profesionale, instituţii, dar şi alţi colegi din industria filmului. Reţeaua a anunţat nevoia urgentă de voluntari, dar şi de alţi susţinători pentru a o extinde.

Există, de asemenea, o secţiune curatoriată de jurnalişti de film unde cei interesaţi pot găsi referinţe despre cele mai însemnate documentare şi filme artistice despre Ucraina.

Platforma Filmmakers for Ukraine este disponibilă AICI.

Creată acum 25 de ani în Germania, Crew United este prezentă de mai bine de un an şi în Polonia şi Franţa. Reţeaua a anunţat că îşi pregăteşte intrarea şi pe alte pieţe, inclusiv în România sau în ţări precum Lituania, Grecia, Italia şi Spania.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus