Skip to main content

Drept la replică halucinant: Pentru Şoşoacă, să-i spui că e vaccinată e defăimare. După primarul Băluţă şi ea vine cu „lecţii de jurnalism”

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

După primarul Băluţă de la Sectorul 4, şi senatoarea Diana Şoşoacă vine cu „lecţii de jurnalism”. Ea acuză mai multe publicaţii, în special postul Realitatea Plus, că au defăimat-o atunci când au zis despre ea că s-ar fi vaccinat. 

Publicitate

Şoşoacă a venit şi cu o serie de materiale în care s-a scris că s-a vaccinat, pe care le-a dat drept exemplu de „aşa nu”. Ea i-a acuzat pe jurnalişti şi realizatorii care au abordat acest subiect că nu au contactat-o.

Notăm că Şoşoacă este unul dintre personajele care au adus amenzi consistente celor de la Realitatea, pentru opiniile antivaccin. Într-o şedinţă CNA, coordonatorul editorial Realitatea, Marius Huc, a spus că senatoarea nu mai este invitată în emisiunile postului de ştiri. 

Mai mult, îi acuză pe cei din presă că au defăimat-o şi că au „minţit oamenii”. Ea le cere şi sursele celor de la Realitatea Plus, cei care au publicat pentru prima oară informaţia că Şoşoacă s-a vaccinat: 

„Să îmi comunicaţi în termen de 24 de ore persoana care v-a arătat un aşa-zis certificat de vaccinare anticovid-19 pe numele subsemnatei”, spune Şoşoacă. 

Ce le reproşează, printre altele, Diana Şoşoacă celor de la Realitatea, dar şi celorlalte publicaţii care au preluat informaţiile?

Cităm pe scurt din dreptul replică trimis de senatoare celor de la Realitatea: 

- Afirmaţia că aţi fi văzut actul medical de vaccinare vă duce în sfera dreptului penal şi al încălcării legislaţiei GDPR, având în vedere că discutăm despre acte de strictă confidenţialitate, la care nu puteţi avea acces nici măcar în calitate de jurnalişti, decât dacă aţi avea acces la platforma de vaccinare adiministrată de STS, prin infracţiuni informatice, prin mită oferită unui angajat STS sau cadru medical care ar fi trebuit să falsifice datele mele să aibă o copie CI a subsemnatei şi, faţă de faptul că nu sunt vaccinată anticovid-19, de falsificare a datelor din sistem, deci discutăm deja de fapte penale. 

- Aduceţi o serie de afirmaţii/acuzaţii de o gravitate extremă, nereale, şi defăimătoare la adresa subsemnatei şi la activitatea mea, precum şi la adresa probităţii mele morale

- Singurul scop este de a defăima imaginea subsemnatei şi de a cauza prejudicii morale, politicie, profesionale, materiale, mai ales în condiţiile în care mă bucur de o excelentă reputaţie şi verticalitate, onoare, moralitate, profesionalism. 

- Aţi induce cetăţenilor români ideea că dacă eu aş fi vaccinată şi ei trebuie să se vaccineze, urmând exemplul omului politic şi avocatului pe care îl susţin. 

- În termen de 24 de ore de la primirea prezentei, să retrageţi, la oră de maximă audienţă pe postul Realitatea TV, afirmaţiile defăimătoare cu privire la faptul că aţi fi văzut certificatul meu de vaccinare. 

- Să contactaţi toate publicaţiile care au preluat aceste acuzaţii nereale şi defăimătoare, cu privire la aşa-zisa mea vaccinare anticovid-19 şi aşa-zisul certificat de vaccinare. 

- Principiul de bază al oricărei evaluări etice a ziaristicii este că trebuie făcută o distincţie clară între ştiri şi păreri. 

- Ştirile trebuie difuzate cu respectarea adevărului, după ce au fost efectuate verificaări. Aţi prezentat lucruri care nu corespund adevărului. 

- Informaţiile obţinute sunt ilicite şi contrar codului deontologic al ziaristului.

- Prin atitudinea dvs aţi denotat că sunteţi persoane amorale şi lipsite de deontolofie profesională, fiind capabili să distrugeţi imaginea şi probitatea morală a unui om, Senator şi Avocat. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    @Camelia Eu cel putin,de la Sosoaca nici nu stiu de la ce sa ma astept,ca mi-a depasit toate asteptarile.Poate fi falsa informatia,dar daca e pe bune si a fost data de gol?!Poate ca aceasta "sursa" trebuia aruncata cand deja mai multi puteau sa sustina asta
  • Camelia Camelia
    Daca nu e vaccinata și se spune ca e vaccinata, atunci e fake news. Pentru progresisti, fake news inseamna doar ceea ce nu le convine lor.
    Daca exista banuiala ca s-a vaccinat si nu vrea sa spuna, si nici nu exista dovezi, atunci depinde de talentul de jurnalist s-o faca sa se dea de gol, dar e greu cu talentul, nu?
  • didi didi
    chiar daca nu vedeam certificatul, eram sigur 100 la suta ca sosocara e vaccinata. la fel cum sunt 100 la suta sigur ca copiii oliviei shter sunt vaccinati cu toate vaccinurile posibile din schema nationala de vaccinare.
  • Stefan Stefan
    100% e vaccinata, sunt sigur. Joaca bine teatru, trebuie sa recunosc.
  • Soby Soby
    Șoșoacă, Lazarus, Bahmuțeanca și Simion invitați la Digi 24, la Prelipceanu!
  • Leo Leo
    Andrei, car de bine si corect punctat!
    Geo, 'iei nu ie noi prostimea', au un fel de statut diplomatic si cu asta inchide ochi, guri...etc. asa a intrat.
  • geo geo
    Nu i-au apararea senatoarei șoșoacă dar cei care au susținut ca s-ar fi vaccinat ar trebui sa prezinte probe in sprijinul afirmatiilor lor...treaba asta ”ca am vazut eu dovezi ale vaccinarii nu stiu cui” nu prea tine, mai ales in fata instantei. Nu cunosc daca șoșoaca si simion s-au vaccinat sau nu...insa va intreb: cum a intrat recent simion in Regatul Unit, acolo unde a participat la nu stiu ce intalnire cu românii, fara vaccin si fara sa stea in carantina 14 zile ?
  • Andrei Andrei
    Să spui că o persoană e vaccinată când nu e e un fake news pe care ”elita vaccinată” îl folosește abuziv în lupta lor închipuită cu nevaccinații, la fel cum și antivacciniștii creează fake news-uri legate de persoanele vaccinate în lupta lor la fel de închipuită cu vaccinații și vacciniștii.

Trimite un comentariu

sus