Skip to main content

Ştiripesurse.ro a primit 20.000 de euro de la Guvern. Pentru ce?

 
Ştiripesurse.ro a primit 20.000 de euro de la Guvern. Pentru ce?

Bani de la stat. Site-ul Ştiripesurse.ro a încasat aproximativ 20.000 de euro de la Guvern, scrie publicaţia Dela0.ro

Publicitate

Suma a venit prin departamentul guvernamental pentru Românii de Pretutindeni (DRP), care lansează sesiuni anuale de finanţare ale unor proiecte pentru „conservarea identităţilor româneşti (inclusiv religioase) răspândite prin lume”, după cum notează sursa citată. 

Tot aici s-a înscris şi site-ul lui Iosif Buble, cu un proiect. Deşi a fost notată cu 61,3 puncte dintr-un total de 100 posibile, ideea a primit aproximativ 100.000 de lei de la stat

Conform proiectului, Ştiripesurse.ro îşi propune să construiască o platformă interactivă numită ştiripesurse.ro/diaspora.


Citeşte mai multe pe Dela0.ro


Mii de euro de la stat pentru ştiri copiate

Ce materiale a publicat site-ul Ştiripesurse.ro pentru banii de la stat? O scurtă analiză Dela0.ro arată că multe dintre ştirile finanţate de Guvern au fost copiate din alte surse, adică contribuţia editorială Ştiripersurse.ro fiind minimă. 

Două exemple (mai multe pe Dela0.ro):

  • Materialul cu titlul „Violenţe sexuale în universităţi din Marea Britanie. Studenţii denunţă o cultură a fricii” era copiat de pe Digi24 (unde avea exact acelaşi titlu)
  • Ştirea cu „Un şofer român de tir a fost ridicat de Poliţie” era copiat din Libertatea
  • Alte materiale sunt preluate de pe Facebook, din diferite grupuri

Materialele sunt marcate cu următorul mesaj „Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”

Bani de la primăria lui Piedone şi de la TAROM

Recent, primăria Sectorului 5 a încheiat un contract de aproape 30.000 de euro cu Centrul de Sociologie CURS SRL, deţinut de Iosif Buble patronul - site-ului stiripesurse.ro. 

De asemenea, Ştiripesurse.ro a primit, în pandemie, bani pentru publicitate de la Tarom, pentru curse suspendate. Despre ambele subiectele a relatat, pe larg, cotidianul Libertatea


Citeşte şi: Primăria lui Piedone, bani către firma de sondare deţinută de patronul Ştiripesurse.ro. Site-ul, plin de articole pozitive despre Piedone


Citeşte şi: Uite banii, nu e zborul! Stiripesurse, site-ul lui Iosif Buble, a promovat curse Tarom suspendate în pandemie


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    Ma mir ca nimeni n-a observat ca multe din stirile citite de prompteristele de la A3 au textul articolelor de la stiripesurse, cu tot cu virgula. Nu stiu cine copiaza dar e cam ciudat.
  • geo geo
    Daca siteul ar fi publicat chiar informatii utile pentru cei Diaspora - de genul ce facilitati le sunt acordate pentru intoarcerea in tara si unde sa se adreseze - sa zicem ca ar fi meritat sa primeasca ceva banuti...dar pentru stiri luate cu copy-paste ori nu stiu ce...pe bune...Poate ar fi interesat sa publicati, periodic, cine si pentru ce primeste bani guvernamentali. Sa stim unde se duc banii nostrii !
  • D D
    Dati audientele de aseara

Trimite un comentariu

sus