Skip to main content

Moldova a interzis ştirile ruseşti. Ce măsuri se vor impune

 
Moldova a interzis ştirile ruseşti. Ce măsuri se vor impune

Ştirile ruseşti sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit unei legi adoptate joi de parlamentul ţării vecine, transmite AFP, citată de Hotnews.

Publicitate

Măsura vine în condiţiile în care în Moldova s-au accentuat tensiunile între forţele prooccidentale şi cele proruse odată cu conflictul din Ucraina.

Legea vizează "securitatea informaţiei“ şi interzice "transmiterea la radio şi la televiziune a emisiunilor de ştiri, militare, politice şi analitice ale unei ţări care nu a ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră“, notează sursa citată.

Totodată, noile măsuri impun ca jumătate dintre programele străine difuzate să provină din UE, SUA sau din ţări semnatare ale acestei convenţii europene.

Singurele producţii ruseşti care vo putea fi date la liber în Moldova sunt filmele, serialele, programele muzicale sau emisiunile de divertisment ruse.

Această interdicţie, care a fost decisă în 2017 şi apoi anulată în 2020, este în vigoare de la începutul războiului din Ucraina.

Republica Moldova găzduieşte refugiaţi de război şi şi-a depus candidatura de aderare la UE.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • axente georgica axente georgica
    la radio chisinau se dau stirii in limba rusa
  • Eu Eu
    Echilibru ai dreptate, am ajuns la concluzia ca
    democrația se da cu porția, doar celor care pot sa o savureze. :)
  • mucusor mucusor
    @claudiuu - stirile serioase sunt numai aici - https://www.paginademedia.ro/stiri-media/gafa-digi-24-clip-soldat-rus-20727154
  • claudiuu claudiuu
    Mile stiri rusesti sunt pe Satana 3 aka Antena 3 si russia Today aka Romania Tv +Realitatea Tv aka russia today 2
  • Echilibru Echilibru
    Tot asa a facut si Ucraina cu rusii de la ei cum face acum Moldova cu rusii ei. Chestiile astea nu cred ca duc la detensionare ci din contra...
  • mucusor mucusor
    Asa li s-a inpus; vreti cu ue atunci interziceti stirile prusesti. Pai daca in tara sunt cca 40 % rusofili tu le interzici accesul la informatie? zic si eu
  • Mile Mile
    Unde sunt în România știri rusești ha
  • Cristy Cristy
    România când va face asta ?

Trimite un comentariu

sus