Skip to main content

GENERAŢIA Z. Studenţii la jurnalism, emisiune radio la Bucureşti FM. O oră pe săptămână

 
GENERAŢIA Z. Studenţii la jurnalism, emisiune radio la Bucureşti FM. O oră pe săptămână

Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universităţii din Bucureşti au emisiune săptămânală la postul Bucureşti FM, după ce staţia radioului public le-a oferit acestora o oră de emisie începând cu grila de toamnă a acestui an.

Publicitate

Intitulată „Generaţia Z”, emisiunea realizată de studenţi va fi difuzată pe 98,3 FM în fiecare vineri seară, în intervalul orar 21:00-22:00 şi va aborda subiecte de interes pentru studenţii Universităţii din Bucureşti (UB): cazare, condiţii de studiu şi cercetare, timp liber, precum şi activităţi sportive sau culturale.

Antonio Momoc, Decanul FJSC:

„Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este o facultate cu profil aplicativ, astfel că studenţii au nevoie atât de laboratoare moderne unde să studieze ori săli de curs adecvate nevoilor actuale ale profesiei, cât şi de o mai mare apropiere de mediul profesional, nu doar la modul individual, ci instituţional.

Parteneriatul pe care l-am iniţiat cu postul public de radio oferă studenţilor oportunitatea de a performa la o staţie care cultivă jurnalismul de calitate. Eu însumi mi-am început activitatea în presă la postul public de radio, instituţie media unde studenţii vor însuşi şi practica valorile profesiei”.

În proiect sunt implicaţi 15 studenţi ai facultăţii, iar prima grupă a început deja lucrul sub coordonarea realizatorului Eugen Vrabie.

Prima emisiune Generaţia Z a fost difuzată vineri, 9 septembrie.

Directorul Bucureşti FM, Flavia Voinea:

„Cred cu tărie că practica în presă este esenţială. Teoria este foarte importantă, dar trebuie dublată de o activitate susţinută în viaţa reală. Întâlnirea cu microfonul este o magie, iar studenţii care au şansa acestei întâlnirii încă din primii ani de facultate sunt avantajaţi.

Lucrul într-o redacţie, presiunea timpului, scrisul pentru online, concizia orală... toate acestea trebuie învăţate şi repetate. Pentru Bucureşti FM este deja o tradiţie să primească studenţii FJSC în programele de practică”.

Bucureşti FM, parte a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), este primul şi singurul post de radio dedicat vieţii zilnice a Capitalei, care transmite viaţa comunităţii de peste 32 de ani. Postul poate fi recepţionat atât pe frecvenţa de 98,3 MHz în fm, cât şi online, pe bucurestifm.ro.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    Ultima oră: TVR își lansează grilele de toamnă pentru TVR 1 și TVR 2. Virgil Ianțu (ex-Prima TV și Kanal D) își mută Câștigă România! de la TVR 2 la TVR 1, de luni până joi de la 21:00: https://www.tvmania.ro/surpriza-in-grila-de-toamna-de-la-tvr-castiga-romania-cu-virgil-iantu-se-muta-pe-tvr-1-373171

Trimite un comentariu

sus