Skip to main content

Apollonia TV rămâne cu amenda de 10.000 de lei pentru emisiunea in care era minimalizat Pogromul de la Iaşi

 
Apollonia TV rămâne cu amenda de 10.000 de lei pentru emisiunea in care era minimalizat Pogromul de la Iaşi

Postul local de televiziune Apollonia TV rămâne cu o amendă de 10 mii de lei, în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, informează Ziarul de Iaşi, citat de G4Media.ro.

Publicitate

Afirmaţiile cu „profund caracter antisemit”, difuzate într-o emisiune a postului TV şi care au fost sancţionate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu o amendă de 10.000 de lei, au fost ulterior analizate de judecătorii Curţii de Apel, la cererea postului. Magistraţii au considerat cererea ca neîntemeiată.

Canalul Apollonia TV este deţinută de fundaţia controlată de fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Grigore Vasile Burlui, care are şi o universitate privată cu acelaşi nume, „Apollonia”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului:

„Realizatorul şi invitatul unei emisiuni ar fi susţinut ideea că numărul evreilor ucişi la Iaşi este mult mai mic, iar titlul afişat pe ecran a fost <<Pogromul de la Iaşi din 1941 – Între minciuna oficială şi marele adevăr istoric>>”.

Afirmaţiile vehemente prin care era negată implicarea statului român în pogrom, sau era negat numărul evreilor care au fost victime ale acelui eveniment istoric dramatic, au minimalizat dimensiunea pogromului de la Iaşi, ca parte a holocaustului din România, au observat membrii CNA, care au citat, din emisiunea amendată, afirmaţii făcute de realizator şi de invitat.

Potrivit acestora, numărul victimelor a fost „Nu 13.000 cum spun, nu 14.000 cum spun domnii care exagerează, ci doar 2.323”.

Decizia Curţii de Apel Iaşi, de a respinge ca neîntemeiată cererea de anulare a actului emis de CNA formulată de Universitatea „Apollonia” (instituţie care reprezintă legal postul Apollonia TV), nu este definitivă. Apollonia a primit 15 zile termen în care poate ataca sentinţa prin recurs.

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Pai cat era nu ne spun nici ei
  • Oy Vey Oy Vey
    Să zică mersi că nu le-au dat 6 milioane amendă. Cum îndrăznesc goyim ăștia să ne strice nouă șmenul?

Trimite un comentariu

sus