Skip to main content

Tolontan: Radu Budeanu a încercat să cumpere Libertatea! Direct la Zurich!

 
Tolontan: Radu Budeanu a încercat să cumpere Libertatea! Direct la Zurich!

Radu Budeanu a vrut să cumpere Libertatea! Direct la Zurich, cu ofertă trimisă elveţienilor! Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan, într-un editorial publicat azi în Libertatea. Un editorial despre Romprest, despre oamenii din spatele companiei, servicii şi implicarea oamenilor de servicii în diverse zone.

Publicitate

Oferta lui Radu Budeanu - fost acţionar al Romprest, acum proprietar al Gândul, CanCan, ProSport şi al mai multor site-uri - a fost făcută direct la Zurich. Ringier nu a dat curs propunerii de a discuta.

"Ideea de a controla televiziunile şi publicaţiile e veche", notează Tolontan. "Rareori însă modelul folosit şi consecinţele sale s-au arătat mai străveziu ca în scandalul Romprest", continuă el.

Ce scrie Cătălin Tolontan:

  • Într-o după-amiază cam rece de iulie 2020, exact în perioada în care făcea o înţelegere de recunoaştere la DNA, urmând să fie condamnat definitiv într-un dosar de corupţie, omul de afaceri Radu Budeanu trimitea o propunere de afacere către o adresă din Zürich.

Mesajul scris a ajuns în strada Dufourstrasse, numărul 23, printr-un avocat. La 23 e sediul Ringier AG.

  • Ringier AG nu a dat curs propunerii de discuţie înaintate de omul de afaceri Radu Budeanu. Dar de unde veneau banii cu care Budeanu ar fi vrut să cumpere Libertatea şi Gazeta Sporturilor? De la Romprest. Iar misiunea lui Budeanu de unde venea?

Radu Budeanu a ajuns, prin compania sa Premium Management, acţionar la Romprest pe vremea lui Florian Walter.

  • După moartea lui Walter, în 2019, din cascada de companii şi off-shore-uri care deţineau Romprest au urcau la suprafaţă două tabere, cu săbiile în dinţi. Soţia fostului patron şi o parte din familie au rămas cu executivul companiei, Bogdan Adimi, cu misteriosul om de afaceri din Republica Moldova, Andrei Dracea, şi cu Radu Budeanu.

De partea cealaltă, unul dintre copiii lui Walter s-a aliat cu Miron Mitrea şi cu Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV

  • În vara lui 2020, Radu Budeanu a anunţat că şi-a vândut acţiunile de la Romprest. Imediat a pornit la cumpărături de presă la Zürich. S-a aflat şi în anumite medii din România, că asta e o probă de forţă. Numai că Ringier a refuzat orice discuţie.

Budeanu a încercat să cumpere Libertatea după ce a fost condamnat definitiv pentru că făcuse acelaşi lucru: a mutat bani de mită, făcuţi din afaceri publice, dinspre magnatul energiei Bogdan Buzăianu către Elena Udrea, ajutând-o să deţină, să controleze şi să folosească presă.

Editorialul lui Cătălin Tolontan, în Libertatea

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Săraca, Delia! Un fiu brigand și o fosta nora experta în scandaluri.
  • geo geo
    Stai liniștit, dragă Tolo. Mai devreme sau mai târziu elvețienii tăi dragi vă vor vinde, fără regrete, cu un profit frumușel !
  • ando22 ando22
    @Popa: Budene, tu ești? Ai scăpat ieftin prima oara, dar la a doua abatere... va fi cu executare!
  • Popa Popa
    *** Trist sfarsit pentru un tip care pornise promitator in jurnalism.

Trimite un comentariu

sus