Skip to main content

Ştirile din Ucraina, retransmise pe TVR 3 şi TVR Internaţional. De la posturi din Ucraina. La ce ore?

 
Ştirile din Ucraina, retransmise pe TVR. Sursa foto: suspilne.media (post public de televiziune în Ucraina)
Ştirile din Ucraina, retransmise pe TVR. Sursa foto: suspilne.media (post public de televiziune în Ucraina)

Televiziunea Română a anunţat că va difuza, începând de astăzi, 11 martie, un program pentru refugiaţii din Ucraina, în limba lor maternă, cu materiale preluate de la posturi din Ucraina.

Publicitate

Este vorba despre transmisiuni ale televiziunii publice şi ale posturilor comerciale din Ucraina, potrivit TVR.

Acestea vor fi difuzate în fiecare zi, într-un interval orar de seară, la TVR 3, TVR Internaţional, TVR Cluj şi TVR Iaşi, fără intervenţie editorială din partea Televiziunii Române (netradus, netitrat, nedublat).

Programul în limba ucraineană va putea fi urmărit la: 

  • TVR 3 (20.00 – 21.50.)
  • TVR International (23.00 - 00.50)
  • TVR CLUJ şi TVR IAŞI vor prelua programul începând cu data de 14 martie, între orele 22.00 şi 23.50.

Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al TVR:

„Suferinţa ucrainenilor care trăiesc de două săptămâni drama războiului ne-a impresionat pe toţi.

Fiecare om, instituţie, societatea civilă prin organizaţiile sale încearcă să ajute, să le fie alături vecinilor noştri, să îi sprijine concret şi moral, în numele binelui, în spiritul valorilor europene. (…)

Prin acest demers, TVR înţelege să fie consecventă principiilor sale bazate pe echilibru, informare corectă, atenţie acordată nevoilor sociale, decenţă şi spirit constructiv“.

Aceste transmisiuni vor fi însoţite de un mesaj de tipul „Program preluat de la televiziunea publică din Ucraina, destinat refugiaţilor”, care va fi afişat pe crawl.

„Televiziunea Română se alătură astfel altor posturi publice care preiau programul transmis prin satelit, într-un gest de solidaritate cu Ucraina şi cetăţenii săi“, spun oficialii postului public.

TVR a mai anunţat că este posibil să apară defecţiuni tehnice (distorsiuni ale sunetului sau ale imaginii) sau întreruperi accidentale ale semnalului, având în vedere că programul este preluat dintr-o ţară aflată în stare de război. 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Duriant Duriant
    @margo: tocmai am nimerit pe TV3 (14 martie 2022, ora 20:53) si se transmite un jurnal in limba ucraineana si pe ecran apare mențiunea in limba romana: "PROGRAM PRELUAT DE LA TELEVIZIUNEA PUBLICA DIN UCRAINA, DESTINAT REFUGIATILOR". Nu înțeleg o iota din ce se spune dar poate ca "specialiștii" mioritici vor reacționa imediat si vor anunța ce dezinformări si/sau fake-news-uri au fost insinuate in mintea romanilor.
  • Duriant Duriant
    @margo: sa înțeleg ca TVR (TVR 3, TVR Internațional, TVR Cluj și TVR Iași) care, din 2017, este finanțată de Guvernul României, ar prelua si difuza așa, aiurea, fără niciun control, orice? Hai sa fim serioși! Vorbim de televiziunea națională sau publica, zi-i cum vrei. E drept ca n-o urmăresc decât cu totul întâmplător așa ca nu-mi pot da seama cate dezinformări si/sau fake-news-uri apar in transmisiile sale. Poate ca știi mai bine si prin urmare n-are sens sa polemizez. Ma gândesc doar ca TVR n-ar prelua ca știri din Ucraina postări de pe "Facebook" sau "Tik-Tok" , ci emisiuni ale unei televiziuni ucrainene (sau mai multora) cu credibilitate pe plan european. Ca doar este membra a Uniunii Europene de Radio și Televiziune din 1993. Si poate ca televiziuni din alte tari fac deja așa ceva, nu ca program special, ci ca inserții in jurnalele lor de știri sau in dezbaterile pe tema respectiva. Vizionare plăcută!
  • un privitor un privitor
    @Dan - corect. Dar romanul a ramas cu mentalitate de sluga; sa ni se dea, sa se bage, sa se faca. Ai posibilitatea sa urmaresti inclusiv posturile cenzurate pe internet daca te intereseaza. Nu mai astepta la stapani sa ti se dea.
  • margo margo
    @duriant una e sa retransmiti un post strain care sa isi asume ceea ce transmite, alta e sa preiei tu ca post public informatii asupra carora nu ai control, habar nu ai ce dezinformari sau fake news uri se transmit prin intermediul tau.
  • MediaSind MediaSind
    Dl Dan Cristian Turturica, PDG al TVR, NU are nicio atributie editoriala. Cu toate acestea modifica de capul lui grile, anuleaza emisiuni etc de parca ar fi pe tarlaua proprie de la siteul obscur www.universul.net. Individul a bulversat toata institutia, haosul e maxim, oamenii sunt nemultumiti ca li s-au furat din buzunare bonurile de masa, resursele sunt la pamant. Retransmisia de programe ucrainene e in esenta o tampenie, n-are nicio legatura cu misiunea publica a SRTv si, daca tot pretinzi ca esti garant al impartialitatii, de ce nu dai si ce zic rusii? By the way, TVR are singurul corespondent roman la Moscova, pe ilustrul nimeni Liviu Iurea (cu tot cu nevasta din dotare), care de ani de zile nu face aproape nimic iar acum, cand era cazul sa rupa gura targului, intra pe Skype din dormitor. O rusine extrema pe bani publici multi rau. Revenind, ceea ce face Dan Turturica se numeste abuz in serviciu si e o chestiune penala. Treaba acestui personaj este sa faca management, adica sa asigure resurse pentru buna functionare si pentru glorioasa dezvoltare a SRTv.
  • Dan Dan
    @Mosu , este in zona de granita cu Ucraina la firmele de cablu cred ca era chiar rds ,,erau cateva prog in L Ucraineana in zona Sighet , am vazut personal , Menagementul firmei rds &rcs ,este prezent peste tot , am observat , asta Cum se construiesc cateva blocuri de locuinte , hopa sunt si ei prezenti acolo ,ca nu ,mai apuci tu cu ,satelitii sa prinzi clienti !
  • Dan Dan
    Pentru cei care NU stiu ,;
    ---Ucraina este printre tarile care emit liber FTA , peste 100 de canale tv , asa liber ptr a informa poporul Canalele se emit pe satelitii Astra 4,8 gr est , si sat. Amos la 4 gr west, apoi urmeaza nemtii care transmit liber peste 400 de programe ,dupa ei urmeaza turcii , etc, Iar la coada bineinteles ca suntem NOI Romanii , cu aprox 20 programe ,Dar si acolo trebuie sa platesti pe veci o cartela TVR cu 45 ron ,am cumparat , si deschide , fara sa mai platesti ceva,
    --tvr 1,2 ,3 ,tvrhd , apoi la liber pe satelitul Eutelsat la 16 gr est ,toate tvr-urile regionale iasi ,Tg Mures , Craiova timisoara Cluj ,digi 24 , realitatea ,etno , favorit ,alfa omega, credo tv, etc,Mai urmeaza multe progr, sarbesti cu muzica lor traditionala ,placuta ,,progr, Albania , Bulgaria ,etc,
  • sava sava
    trebuie subtitrate in timp real stirile din Ucraina asa cum fac cei de la France Tv pe posturile nationale sau cei de la BBC.
  • geo geo
    Mosu, de ce doar in grila unui cablist sa apara...ce ii doare pe cei de la CNA sa recomande cablistilor sa introduca in grila lor de programa canale ucrainene ( de stiri) libere la retransmisie. Dar, stai, CNA are alta treaba. De exemplu sa le dea indicatii pretioase unor televiziuni ce sa difuzeze si ce sa nu difuzeze !
  • Sinistra Livia Pila Sinistra Livia Pila
    @Realia Tescariu Pe Erou îl cheamă Alexandru Costache. Cred ca s-ar putea face o disertație de master cu tema TVR între Costache și Cristache.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Turturica le știe pe toate. Îl ajuta și Prisecariu, și Ramona Avramescu - Naframa, și Alexandru nu mai știu cum zis și Eroul, și Ramona ot Craiova.
  • Duriant Duriant
    "...vor fi difuzate informații ce nu pot fi controlate intr-o limba străină." Mda, interesanta abordare! Trec peste topica frazei si ma întreb doar câți dintre cei care urmăresc: TVR 3, TVR Internațional, TVR Cluj și TVR Iași" ar înțelege limba ucraineană? Unii poate ca au dificultăți in a înțelege si romana. Iar daca unele persoane se declara: "DE ACORD..." cu litere mari, adică acord total, înseamnă ca accepta si ideea ca așa ceva (difuzarea) nu este "normal si legal" si atunci cum rămâne cu traducerea sau subtitrarea? N-ar fi acestea tocmai o cale de difuzare in masa a "informațiilor ce nu pot fi controlate intr-o limba străină"?
  • Mosu Mosu
    cred ca ar fi ok ca si in grila RDS din zona de vest la judetele de granita sa apara doua trei posturi din ucraina
  • B.A.M B.A.M
    DE ACORD, @margo!!! Puteau doar să traducă sau să subtritreze...
    Tipic TVR! (De abia aici sunt de acord cu veșnicii postaci TVR-iști.)
  • margo margo
    nu cred ca e normal si nici legal sa faca asa ceva. vor fi difuzate informatii ce nu pot fi controlate intr-o limba straina.

Trimite un comentariu

sus