Skip to main content

Cursa de ciclism Turul României, care va acoperi zone precum Transfăgărăşan şi Ţara Lăuşului, se va vedea la Eurosport. Programul competiţiilor

 
Cursa de ciclism Turul României, care va acoperi zone precum Transfăgărăşan şi Ţara Lăuşului, se va vedea la Eurosport. Programul competiţiilor

Turul României se vede la Eurosport. Televiziunea paneuropeană de sport va transmite rezumatele din Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, care va avea loc în perioada 6-11 septembrie. 

Publicitate

Astfel, în perioada 6-11 septembrie, rezumate extinse din fiecare etapă a Turului României vor putea fi urmărite zilnic în 50 de ţări, inclusiv în România, fiind pentru prima oară când competiţia este transmisă la nivel internaţional, asemenea tuturor celorlalte mari tururi cicliste.

Traseul Micii Bucle, alcătuit anul acesta din peste 850 km, este construit astfel încât să evidenţieze importante zone turistice din România.

Astfel, plutonul format din 24 de echipe din 15 ţări va traversa regiuni de referinţă precum Ţara Lăpuşului în Maramureş, Colinele Transilvaniei, Ţara Făgăraşului, dar şi cel mai spectaculos drum din ţară - Transfăgărăşan.

Competiţia va debuta pe data de 6 septembrie, în Piaţa Libertăţii din Satu Mare, cu o cursă-prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape:

  • Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistriţa
  • Etapa 2 (8 septembrie): Bistriţa – Târgu Mureş
  • Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureş - Făgăraş
  • Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeş
  • Etapa 5 (11 septembrie): circuit în Bucureşti

Pe plan local, competiţia va putea fi urmărită pe Eurosport 1 şi Eurosport 2 sub forma unor rezumate extinse de etapă.

Transmisiunile de o jumătate de oră vor fi comentate de Manolo Terzian, expert Eurosport şi vocea Turului Franţei, şi vor acoperi cele mai importante evenimente ale cursei din România.

Au confirmat prezenţa în Turul României 24 de echipe profesioniste din ţări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria, printre care 2 echipe pro-continentale: CAJA RURAL, aflată pentru prima dată în România, DROPPER DRONE HOPPER - ANDRONI GIOCATTOLI, o echipă cu istoric la cursele din România.

În competiţie sunt înscrise şi echipele naţionale ale României şi Bulgariei, precum şi toate cele trei echipe continentale din România: MENTORISE ELITE TEAM CFX, GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE şi TEAM NOVÁK.

Tiberiu Dăneţiu, Director Marketing Auchan Retail România:

„Încă de la începutul parteneriatului cu Federaţia Română de Ciclism ne-am propus să facem din Turul României un echivalent al Turului Franţei, păstrând desigur o scară a proporţiilor, un eveniment de referinţă internaţională, prin care să promovăm frumuseţile ţării noastre şi să încurajăm un stil de viaţă cât mai sănătos.

Prin colaborarea cu Eurosport şi difuzarea internaţională, Turul României devine un veritabil ambasador al ţării noastre şi al zonelor prin care trece. Invit comunităţile locale, consiliile judeţene, prefecturile şi primăriile să beneficieze din plin de această ocazie de a-şi prezenta întregii lumi frumuseţea locurilor, oamenii şi evenimentul local. Mulţumesc, în acelaşi timp, tuturor partenerilor, susţinătorilor Turului României şi Ministerului Sportului pentru întreaga colaborare.” 

Din 2019, Auchan Retail România este partener principal şi co-organizator al Turului României, în cadrul unei colaborări de lungă durată cu Federaţia Română de Ciclism. 

Despre Turul României

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franţei, publicaţia „Revista Automobilă” a organizat, în august 1910, Circuitul Munteniei, pe ruta Bucureşti-Sinaia-Târgovişte-Bucureşti.

Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiţia s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiţie ciclistă naţională - Turului României, supranumit şi „Mica Buclă”, pe o distanţă de 1026 de kilometri, împărţiţi în 7 etape. Pentru că a fost organizată cu pauze - cea mai notabilă de 10 ani, între  1936-1946 - competiţia a ajuns de-abia la ediţia 55, deşi au trecut 88 de ani de la lansare. Ediţia a 45-a (din 2008) a fost prima ediţie care a figurat în calendarul Federaţiei Internaţionale de Ciclism.

Începând cu 2019, competiţia este organizată în parteneriat cu Auchan România şi este co-finanţată de Ministerul Sportului, Auchan şi partenerii Auchan. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 6-11 septembrie. În cadrul competiţiei, sportivii vor lupta pentru tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul roşu (liderul în clasamentul pe puncte), tricoul verde (King of the Mountain), tricoul alb (cel mai bun U23) şi tricoul albastru (cel mai bun român). Mai multe informaţii despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • stef stef
    tara *** :)) poate tara lapusului!
  • Antenuti Antenuti
    Haideți postaci ziceți de știri curaj ha

    Si tu postacule zi de audiente. Splash Zero cam Zero Barat. Nu ? Batut de Fierbinti reluat si filme antice.
  • Mile Mile
    Haideți postaci ziceți de știri curaj ha
  • Valentin Măgureanu Valentin Măgureanu
    TURUL ROMÂNIEI LA CICLISM? PE CE DRUMURI? AVEM FĂCUTE CUMVA? CĂ DE TREIZECI ȘI DOI DE ANI NU S-A FĂCUT NICI O AUTOSTRADĂ!
  • Soby Soby
    @geo, nu doar Eurosport, ci toate posturile deținute de Discovery au devenit slabe.

    Dintre posturile Discovery, doar TLC și HGTV mai vine cu ceva nou, în rest, aproape toată grila de programe sunt reluări de acum 10-15 ani.
  • geo geo
    Slăbuț de tot Eurosportul, de ceva vreme...mult ciclism, ceva auto-moto, tenis masculin + marile turnee masculin + feminin, ceva golf ...reluari, la greu...poate ar fi bine sa va redenumiti EuroCiclism unul dintre canale. Eventual sa renuntati la unul dintre ele după ce se termină United States Open Tennis Championships.
  • margo margo
    nu exista tara lausului.

Trimite un comentariu

sus