Skip to main content

TVR, interviu cu Florin Cîţu pe intervalul lui Cristache. Petre Barbu: „pleacă ai noştri (PSD), vin ai noştri (PNL)… în miezul prime-time”

 
Foto: tvr
Foto: tvr

Florin Cîţu pe fostul interval al lui Ionuţ Cristache, la ora 21.00. Pe principiul scris de jurnalistul Petre Barbu în Libertatea: „pleacă ai noştri (PSD), vin ai noştri (PNL)… în miezul prime-time”.

Publicitate

Noua conducere a TVR-ului a programat un interviu cu premierul Florin Cîţu în seara de marţi, 22 iunie, în cadrul emisiunii „Tema Zilei”, care a fost moderată de Roxana Zamfirescu.

Programul a fost promovat timp de mai multe zile cu „seara premierului”, „seara marilor răspunsuri”, „Florin Cîţu lămureşte cele mai fierbinţi chestiuni ale momentului”. 

Potrivit Libertatea, emisiunea desfăşurată în tronsonul orar 21:00-22:00 a avut o audienţă de 176.000 de telespectatori la nivel naţional (rating - 1%).

Ratingul a fost mai mic decât la Antena 3 (347.000 de telespectatori pe minut) şi România TV (438.000 de privitori pe minut). La Antena 3 era în platou Dana Budeanu, iar la România TV Marcel Ciolacu (preşedintele PSD) se număra printre invitaţi.

Totuşi, TVR a avut audienţe mai bune decât Digi24 (73.000), Realitatea Plus (59.000) şi B1 TV (19.000).

Câteva idei scrise de Petre Barbu în Libertatea despre această emisiune cu Cîţu invitat:

- „Prezenţa lui Florin Cîţu nu este un „nimic”, dimpotrivă, un subiect care merita promovat: vine „omul momentului” la TVR 1! Entuziasmul a fost exagerat, de parcă ar fi sosit Mesia!”

- „Este evident că Florin Cîţu a fost ţinut departe (sau a ocolit invitaţiile), în timp ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost prezent în nenumărate rânduri, ţinându-şi „recitalurile” sub bagheta moderatorul de la „România9”

- „Graba asta pentru „omul momentului” arată, încă o dată, obedienţa televiziunii publice faţă de puterea politică, indiferent de culoare. Pe scurt: pleacă ai noştri (PSD), vin ai noştri (PNL)… în miezul prime-time (orele 21:00 – 22:00)!”

- „Interviul realizat de Roxana Zamfirescu cu Florin Cîţu a fost plictisitor. Moderatoarea a respectat parcursul temelor invocate în promo-ul triumfalist (alocaţii, pensii, politică), încercând cu delicateţe să fie incomodă, dar premierul a venit cu „temele făcute”, repetând în grabă aceleaşi realizări, reluând nişte cifre referitoare la creşterea economică, la veniturile românilor, la politicile guvernului pe care le-a tot repetat în ultimele săptămâni, până la saturaţie.”

- „Cîţu a profitat de acest interviu (aranjat?) trimiţând o ghiulea în tabăra lui Orban: eu sunt reformatorul! De asemenea, şi-a afirmat încrederea că va ajunge şeful PNL şi atunci va lua măsuri în privinţa activităţii Parlamentului, idei pe care le-a rostit fără să fie iscodit prea tare, le-a servit la oră de maximă audienţă.”

- „Interviul, în general, a fost subţire, cuminte, fără tensiune, fără curiozităţi, un interviu de serviciu, nimic memorabil.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ciubaka Ciubaka
    Roro e slaba rau. Mult prea servila fata de Citu. Emisiune fara pretentii
  • mile mile
    cam nimic rating
  • ursuleanu ursuleanu
    Ratingul emisiunei Roxanei Zamfirescu a fost de 1% raportat la nivel national, sau poate nici atat pentru ca romanii nu s epot uita la retardatul mital si fizic Catu Florin, asa dupa cum nu-l pot asculta cum isi galgaie cuvintele asemeni unui caine invatat sa vorbeasca. Oricare jurnalist ce-si pierde vremea cu aratarea huliganica Catu Florin va trage asupra sa dispretul tuturor oamenilor. Rusine Roxana Zamfirescu, ti-ai pierdut respectul de sine suportand mirosul pestilential al humanoidului Catu Florin, puscariabil din totdeauna.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Nu a dat gaura în cer colega Roro Zamfirescu. Dar a făcut-o pe leafă. Intr-un mai just raport calitate-preț.
  • Paco Paco
    Roxana Zamfirescu e lăsata cu tâlc prin TVR de sinistra Rodica Culcer și cultivată intens de șefi care n-au nicio realizare: Mădălina Rădulescu, Oana Popescu etc. E o țiitoare de microfon care trăieste/ păcălește presa de ani buni emițând în cel mai bun caz platitudini. Toate personajele care se ruleaza pe post de moderatori la Tema Zilei sunt exact de aceeasi factură. Așteptăm opinia dlui Petre Barbu și despre ăilalți. Trăiască impostura!
  • Kefa Kefa
    Decât zeflemeaua lui Cristache, prefer o încercare cu delicatețe de a fi incomod, cât timp nu se cântă-n strună invitatului.
  • geo geo
    A fost o promovare a la Romania TV iar, din cate se pare, emisiunea a fost de proslavire a realizarilor guvernului Cîțu, candidat la PNL. În care domnul Cîțu s-a desfășurat în voie și ne-a vorbit cât de multe lucruri bune a făcut pentru țară. Este adevărat, veniturile angajaților, în special a bugetarilor, au crescut puțin...dar, aspect neremarcat de premier, și prețurile unor alimente( a se vedea carnea sau uleiului) au luat-o razna ! Ca sa nu mai vorbim de creșterile f mari de preturi la carburanti, gaze naturale si energie electrica. Anul trecut, pe vremea asta, dupa inceputul pandemiei, cei de la PNL se laudau ca datorita lor litrul de benzina a ajuns la 4,3 lei. Acum, dupa un an, a crescut cu peste 45 % !
  • jk jk
    Mai bine se spunea:a facut mai mult,mai putin sau tot atat fata de ce facea Cristache cu Romania lui 9

Trimite un comentariu

sus