Skip to main content

Filme cult şi pelicule premiate la festivaluri internaţionale, la Warner TV. George Clooney şi Val Kilmer, printre staruri

 
Sursa foto: Warner TV
Sursa foto: Warner TV

Warner TV difuzează în luna iunie o serie de producţii premiate cu Oscar, BAFTA, dar şi filme cult.

Publicitate

Cele trei filme care vor avea premiera în luna iunie la Warner TV sunt „Discursul regelui”, „The Doors” şi „Ziua trădătorilor”, a anunţat postul TV.

Film cu Colin Firth în rolul principal 

„Discursul regelui/ The King's Speech” (2010), regizat de Tom Hooper, spune povestea regelui George VI şi subita lui urcare pe tronul britanic, în 1936. Nesigur pe el atunci când trebuia să vorbească public, un logoped din clasa de mijloc îl ajută să îşi depăşească defectul de vorbire şi să cuvânteze naţiunii.

Filmul va fi difuzat de Warner TV sâmbătă, 5 iunie, de la ora 18:35.

Rolul principal este jucat de Colin Firth, care a primit un Oscar pentru interpretarea dată monarhului. Joacă alături de el Geoffrey Rush, în rolul terapeutului, şi Helena Bonham-Carter, în rolul soţiei, regina Elizabeth.

Producţia a primit 12 nominalizări la Oscar şi câştigat principalele patru trofee în 2011 – cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal (Colin Firth) şi cel mai bun scenariu orginal (David Seidler).

Între cele o sută de distincţii primite, lungmetrajul a câştigat şapte trofee BAFTA, inclusiv pentru rolurile secundare masculin şi feminin, trei European Film Awards, un Goya şi marele premiu al Sindicatului producătorilor americani (PGA).

Filmul care l-a făcut vedetă pe Val Kilmer. E din 1991. Joacă şi Meg Ryan

Lungmetrajul „The Doors” (1991) a fost inspirat de viaţa liderului trupei americane omonime, Jim Morrison. Mai mult decât atât, acesta este filmulul care l-a propulsat pe Val Kilmer la statutul de star internaţional. Asemănarea fizică şi modul în care el l-a portretizat pe Jim Morrison, muzica şi scenografia au făcut ca „The Doors” să fie unul dintre cele mai apreciate filme de public.

Filmul va fi difuzat de Warner TV miercuri seara, 8 iunie, de la ora 21.00.

Oliver Stone a regizat şi a scris scenariul împreună cu Randall Jahnson, iar din distribuţie fac parte Kyle MacLachlan, în rolul claviaturistului Ray Manzarek, Frank Whaley, în rolul chitaristului Robby Krieger, Kevin Dillon, în rolul bateristul John Densmore, şi Meg Ryan, în rolul iubitei solistului, Pamela Courson.

Distribuţia e completată de nume ca Michael Madsen, Billy Idol şi chiar John Densmore, care interpretează rolul unui inginer de sunet.

Film cu George Clooney şi Ryan Gosling

Filmul „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” (2011) este regizat de George Clooney, iar din distribuţie mai fac parte Paul Giamatti, Ryan Gosling şi Philip Seymour Hoffman.

Filmul va fi difuzat de Warner TV marţi seară, 14 iunie, de la ora 20:25.

Pelicula a fost selectată în competiţia Festivalului de la Veneţia. Iar scenariul adaptat, scris de George Clooney, Grant Heslov şi Beau Willimon, a primit ulterior o nominalizare la premiile Oscar, dar şi la Globurile de Aur şi la BAFTA, unde Seymour-Hoffman a fost selectat pentru rolul secundar.

Care este povestea? Un tânăr idealist face parte din echipa de campanie a unui candidat la preşedinţie. În timpul turneului electoral, el are parte de o lecţie fulger de corupţie şi politică de denigrare.

Warner TV face parte din Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD), companie globală de televiziune, film şi streaming, disponibilă în peste 220 de ţări şi teritorii şi în 50 de limbi. Din portofoliu mai fac parte, printre altele, Discovery Channel, CNN, Eurosport, TLC, HBO şi HBO Max.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus