Skip to main content

Imagini şi poveşti emoţionante. Cele mai bune fotografii de presă din toată lumea, expuse în ţara noastră

 
Câştigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen
Câştigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen

Imagini şi poveşti impresionante. O nouă ediţie a expoziţiei World Press Photo vine şi în ţara noastră. Fotografii de presă din toată lumea vor fi expuse la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, în următoarea perioadă. 

Publicitate

Sunt fotografii puternice, cu poveşti emoţionante în spate, semnate de cei mai buni fotografi de presă din lume. 

Deschiderea expoziţiei din Bucureşti are loc mâine, 8 mai, de la ora 10:00, la Muzeului Naţional de Artă al României. Accesul se face prin intrarea Ştirbei Vodă, iar programul de vizitare este 8 mai - 26 mai, de miercuri până duminică, între orele 10:00 şi 17:00. 

După Capitală, expoziţia va fi deschisă în Timişoara (30 iunie - 20 iulie) şi Cluj-Napoca (2 - 20 iunie), iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziţiei. 

Competiţia World Press Photo recunoaşte fotojurnalismul de calitate şi premiază imagini şi poveşti din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de ţări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

Câştigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen, care a surprins pentru Politiken/Panos Pictures una dintre imaginile-simbol ale anului: pacienta Rosa Luzia Lunardi (85 de ani) îmbrăţişată de sora medicală Adriana Silva da Costa Souza, în azilul Viva Bem, din São Paulo, Brazilia – Povestea emoţionantei imagini şi de ce e intitulată “Prima Îmbrăţişare”, aici.

Podcasturi despre fakenews, în contextul expoziţiei

În premieră, începând cu acest an, expoziţia va fi însoţită şi de un proiect de conţinut care va analiza rolul şi impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news şi dezinformarea, urmând  a fi anunţate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi şi dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.

Acestea vor fi realizate de co-organizatorii din acest an, Fundaţia Eidos şi platforma Upgrade 100. 

„Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce o expoziţie simbol pentru jurnalismul de calitate în România, pentru a X-a oară consecutiv, cu dorinţa de a creşte interesul românilor pentru fotografia documentară. Anul acesta suntem mai puternici şi mai hotărâţi prin tot ceea ce vom aduce în faţa comunităţii din România în lupta noastră împotriva fake news şi a efectelor acestui fenomen” , a spus Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation şi reprezentant World Press Photo în România.

„Suntem onoraţi să redevenim parteneri strategici ai proiectului WPP în România, la exact 10 ani de la momentul în care am lansat, tot în co-producţie, ediţia cu numărul 1. Sprijinirea jurnalismului şi a conţinutului responsabil este parte din misiunea noastră pe termen lung”, a adăugat Dragoş Stanca, fondator Upgrade 100 şi partener Thinkdigital – compania care va administra parteneriatele comerciale ale WPP în acest an.

Evenimentele din ţara noastră fac parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus