Skip to main content

VIDEO. România s-a calificat în finala Eurovision 2022. Artistul wrs intră în Marea Finală în prima parte a show-ului

 
VIDEO. România s-a calificat în finala Eurovision 2022. Artistul wrs intră în Marea Finală în prima parte a show-ului

România se întoarce pe scena finalei Eurovision. Reprezentatul României la Eurovision, wrs, intră în Marea Finală Eurovision, după ce a impresionat pe scena arenei Pala Olimpico.

Publicitate

Intrat în concurs de pe poziţia cu numărul 13, reprezentantul României, alături de echipa de dansatori - Ruxandra Timoaşcă, Vivienne Meida Szentyobbi, Andrei Angelescu, Emanuel Neagu - şi Laurian Manta, backing vocalist, a ridicat sala în picioare pe ritmurile Llamame şi a dus ţara noastră în ultimul act al competiţiei:

„Greul a trecut, dar acum vine un greu şi mai mare”, a glumit wrs, după calificarea în finală.


„Mă bucur că juraţii au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat şi au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat <Llamame>. Este un sentiment formidabil să ştii că ai alături de tine atât de mulţi compatrioţi care te susţin şi votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a adăugat wrs la finalul serii.

Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2022

„O victorie meritată! Am revenit în finală după cinci ani şi mă bucur enorm că România este din nou alături de cei mai buni. wrs este un artist  complex, cu o mentalitate de învingător, care i-a dat energia să se califice în ultimul act al concursului. Bucuria, seriozitatea, determinarea şi ambiţia cu care a abordat proiectul Eurovision au impresionat echipa TVR. Suntem alături de el şi îl sprijinim 100% pentru ca România să obţină o clasare cât mai bună la această ediţie ESC.”

La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. Astfel, România va intra în prima parte a finalei, urmând ca producătorii show-ului să stabilească ordinea de intrare în concurs.

Vineri, este programată repetiţia pentru juriile naţionale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări finaliste vor cânta pentru juraţi într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.

România s-a calificat ultima dată în finala Eurovision în 2017, când Ilinca si Alex Florea au interpretat piesa Yodle It!

Prezentăm în continuare piesa României la Eurovision 2022

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Danny Danny
    Daca se confirma previziunile cu Ucraina, inseamna ca acest Eurovision poate fi considerat ca fiind cel mai mare concert umanitar organizat pentru ajutarea Ucrainei!,
  • Cristi Cristi
    Ordinea intrărilor:

    1. Republica Cehă: We Are Domi - Lights Off
    2. România: Wrs - Llámame
    3. Portugalia: Maro - Saudade Saudade
    4. Finlanda: The Rasmus - Jezebel
    5. Elveția: Marius Bear - Boys Do Cry
    6. Franța: Alvan & Ahez - Fulenn
    7. Norvegia: Subwoolfer - Give That Wolf A Banana
    8. Armenia: Rosa Linn - Snap
    9. Italia: Mahmood & Blanco - Brividi
    10. Spania: Chanel - SloMo
    11. Olanda: S10 - De Diepte
    12. Ucraina: Kalush Orchestra - Stefania
    13. Germania: Malik Harris - Rockstars
    14. Lituania: Monika Liu - Sentimentai
    15. Azerbaijan: Nadir Rustamli - Fade To Black
    16. Belgia: Jérémie Makiese - Miss You
    17. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together
    18. Islanda: Systur - Með Hækkandi Sól
    19. Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Advahov Brothers - Trenulețul
    20. Suedia: Cornelia Jakobs - Hold Me Closer
    21. Australia: Sheldon Riley - Not The Same
    22. Regatul Unit: Sam Ryder - Space Man
    23. Polonia: Ochman - River
    24. Serbia: Konstrakta - In Corpore Sano
    25. Estonia: Stefan - Hope

    Știm deja că Ucraina e marea favorită pentru că Putin e rău și totul în zilele noastre se rezumă la galben cu albastru. Mai departe, cele mai bune două momente sunt ale Suediei și Spaniei. Piesa României, deși cam kitch, îți rămâne pe creier și cred că va prinde top 10. Părere de rău pentru Cipru, care, după un parcurs bun în ultimii ani (Eleni Foureira - Fuego - 2018, Tamta - Replay - 2019, Elena Tsagrinou - El Diablo - 2021), Andromache a ratat stupid finala. Piesă cu potențial mare, dar vocea tremurândă și falsată, ca-n cazul nostru cu fata de la Global care nu știe dacă e băiat, fată sau ambele.
  • Fan Fan
    Juriul nu cred că a fost dezvăluit încă.
    Sunt 5 membri, în 2021 au fost: Luminiţa Anghel, Ilinca Băcilă, Andy Platon, Răzvan Popescu şi Liviu Teodorescu.
  • anonim anonim
    bravo felicitari romaniei! acum sa vedem ce facem in finala! cum ne prezentam! de pasul greu am scapat! adica semifinala! asta este adevarat! ca este o piesa sau melodie cu potential! o sa se auda o sa vedeti! vara la terase si peste tot! legat de italia sau suedia sunt tari care au mai castigat deja! italia a castigat deja anul trecut! ce ati vrea iar sa castige! suedia iarasi alta tara cu multe concursuri castigate! si atat de blamata! bai deci eu nu zic spun sa nu castige italia sau suedia! dar au mai castigat concursul oameni buni deja! acum e clar evident ca trebuie sa castige altcineva! adica spania poftim! sau franta! dar si chiar daca castiga ucraina ce are! ei sunt necajiti acum! orice castig i-ar ajuta in vreun fel! ucraina oricum nu are puterea care o au alte tari ca suedia irlanda adica cele cu mai multe concursuri castigate! asa ca mai lasati-ma cu suedia italia! au organizat astea deja! la spania franta sau ucraina nu se gandeste nimeni!
  • Iulian Iulian
    Italia si Suedia au cele mai bune piese din concurs. Daca va castiga Ucraina,asa cum se vehiculeaza, va castiga pe pile. De ce mai facem concurs de muzica, daca e deja stabilit sa dam premiul Ucrainei?
  • jk jk
    Cine este reprezentatul Romaniei la jurizare?
  • geo geo
    Numarul 13 din semifinale le-a purtat noroc. In finala vor intra prea devreme in competitie - numarul 2 - si oricum se cam stie cine va castiga desi vecinii nostrii au piesa destul de slabuță...poate mai proastă decât a noastră !
  • fabi fabi
    Bravo ursule, *** moment!

Trimite un comentariu

sus