Skip to main content

VIDEO. Câştigătorul Eurovision România 2022. WRS va reprezenta România la Torino

 
VIDEO. Câştigătorul Eurovision România 2022. WRS va reprezenta România la Torino

Juriul şi publicul au decis: WRS va reprezenta România la Eurovision Song Contest, de la Torino, cu piesa „Llamame”.

Publicitate

Acesta este cel de-al doilea artist din echipa casei de muzică Global Records care merge la Eurovision. În 2021, TVR a avut o colaborare directă cu Global Records, care a venit cu o listă scurtă de artişti, din care a fost selctată Roxen. 

Andrei Ionuţ Ursu - WRS:

„Mulţumesc publicului pentru că m-au votat într-un număr atât de mare şi juriului pentru că s-a lăsat convins de momentul meu. Am muncit foarte mult în aceste săptămâni, însă această seară, pentru mine, este cireaşa de pe tort, pentru ultimii ani pe care i-am petrecut pe scenă. Mulţumesc echipei TVR pentru profesionalism, familei mele Global Records şi prietenilor care au fost, astăzi, alături de mine.”

Piesa „Llamame” a primit în total, din partea juriului de specialişti şi din partea publicului, 59,23 de puncte. Din partea telespectatorilor, al şaselea jurat al finalei, WRS a primit 3.497 de voturi, pe parcursul sesiunii de televot. Pe locul al doilea s-a clasat Kyrie Mendél cu piesa „Hurricane”, care a obţinut 48,06 puncte (641 de voturi din partea publicului), urmat de Dora Gaitanovici, cu „Ana”, melodie care a înregistrat 44 de puncte (3737 de puncte din partea publicului).

Câştigătorul Selecţiei Naţionale a fost ales de juriul de specialişti format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu şi de telespectatori - la această ediţie, publicul a fost al şaselea jurat al finalei, punctajele obţinute prin televot având ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului. 

Citeşte şi: Războiul l-a prins la Kiev! Dan Bălan trebuia să prezinte Eurovision în România. Zborurile, anulate

Clasamentul finalei Eurovision România 2022:

  • WRS – „Llamame” – 59,23 de puncte (3497 de voturi din partea publicului)
     
  • Kyrie Mendél – „Hurricane” – 48,06 de puncte (641 de voturi din partea publicului)
     
  • Dora Gaitanovici – „Ana” – 44 de puncte  (3737 de puncte din partea publicului)
     
  • Gabriel Basco – „One night” – 38,37 de puncte (1048 de voturi din partea publicului)
     
  • Vanu - „Never give up” – 36,17 de puncte  (676 de voturi din partea publicului)
     
  • Petra – „Ireligios” – 35,32 de puncte (412 puncte din partea publicului)
     
  • Alex Parker & Bastien„All this love” – 28,38 de puncte (429 de voturi din partea publicului)
     
  • Cream, Minodora şi Diana Bucşa – „România mea” – 15,45 puncte (764 de voturi din partea publicului)
     
  • Andrei Petruş - „Take me” – 13,59 puncte (807 voturi din partea publicului)
     
  • MØISE – „Guilty” – 11.88 puncte (585 de voturi din partea publicului)

Jamala, câştigătoarea Eurovision 2016, a fost invitata de onoare e evenimentului. Artista din Ucraina a cântat piesa „1944”, un manifest împotriva crimelor săvârşite de regimul stalinist împotriva tătarilor din Crimeea, al cărei mesaj pare mai actual decât oricând.

De pe scena Eurovision România, Jamala a transmis un mesaj de susţinere pentru poporul ucrainean, atât de greu încercat în acest moment al existenţei sale.

Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România:

„Am încheiat o perioadă grea şi plină de provocări cu o seară memorabilă, o adevărată sărbătoare a muzicii Eurovision. Mă bucur că, împreună cu echipa mea, am reuşit să realizăm un show bun, o finală plină de emoţie şi cu multă muzică de calitate şi am găsit, sperăm noi, cea mai bună piesă pentru etapa internaţională a Eurovision Song Contest. Abia îl aşteptăm pe WRS alături de echipa TVR pentru a pregăti show-ul României  şi să ducem piesa noastră în finala de la Torino.”

 

Cine este WRS:

Interpret şi compozitor, WRS (Andrei Ionuţ Ursu) a început să cânte din copilărie, însă, pe lângă muzică, printre pasiunile sale se mai numără dansul, designul grafic, editarea video şi pictura.

WRS mărturiseşte că „Let me try” este piesa care i-a plăcut cel mai mult dintre toate proiectele României la Eurovision, iar acum este pregătit să-şi reprezinte ţara pe scena celui mai mare concurs internaţional de muzică, cu propria melodie - „Llamame”: „Eurovision este un prilej rar în care muzica mea poate fi împărtăşită cu milioane de oameni. În plus, mă pot inspira pe mai departe, cariera mea fiind abia la început.”.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Colega de dupa colt Colega de dupa colt
    Inca o editie rusinoasa, pe principiul "doar cu Eda Marcus nu se face primavara". Doar ea a stralucit, la mare distanta de restul. Aurelian Temisan e un prezentator comunistoid, plin de el si gol de cunostinte, fara nicio empatie. Ilinca Bacila n-are ce cauta in postura de reporter printre cantareti, iar Bogdan Stanescu n-are ce cauta in tv in general. Juriul, ca de obicei, adunat de pe campii, adica o gluma proasta. Iar peste toti inteleg ca "proiectul" e al Iulianei Marciuc. Promotoarea mediocritatii, doctor in jurnalism ridicol, o invartita de care TVR nu mai scapa.
  • RzV RzV
    Cred ca pentru ceea ce inseamna Eurovision de cativa ani si ceea ce prinde in acest concurs s-a ales cea mai buna varianta. Daca era doar pentru voce clar meritau altii.
  • Bleah Bleah
    O combinație de Emil Rengle cu Pepe, în care Rengle canta si Pepe dantuieste....
  • Vlad Vlad
    PRIMA OARĂ CÂND UN JURIU DECENT (SCOATEȚI-I PE BATOZANA ȘI RELICVA ROMCESCU!) ALEGE ÎMPREUNĂ CU PUBLICUL CE A FOST ANUL ĂSTA CEL MAI ELEGANT!

    Minunat mesajul de dans pasional între doi bărbați introdus foarte fin! SPER CA LA FINALA DIN TORINO SĂ INTENSIFICE CU UN SĂRUT PE GÂT SAU OBRAZ, CU O ÎMBRĂȚIȘARE... E SUPER POWERFUL!!! RESPECT!!!! NOTA 1000!!! <3

    Sunt șanse pentru Marea Finală după mulți ani amețiți...
  • Șerban Șerban
    Felicitări WRS! O mică întrebare totuși. Cine-i pisicile astea?
  • Dragos Dragos
    Si uite asa, cu invartelile facute in semifinala, TVR reuseste sa-i rasplateasca pe cei de la Global cu prezenta la Torino.
  • Gigi Gigi
    Nu e o alegere rea, avem sanse de calificare. El sau Doina erau singurele optiuni: ea pe voce, el pe show.
  • iana iana
    Penibil. Aici nu e vorba de dansatori (talentati), aici e vorba de muzica. Sper ca macar notabilitatile din Buzau sunt fericite cu alegerea (minoritara).
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Draga Iuliana Marciuc, Bogdan Stănescu a fost adus spre a fi omagiata Alla Pugaciova?
  • Livia Pila Livia Pila
    Săracă Iuliana! Cat e de desprinsa de realitate! Ea vede în eșecuri succese. O mentalitate la mare preț în TVR.
  • geo geo
    O piesă *** ! Nu m-a dat pe spate. Probabil că nici aceasta productie a Global Record nu va prinde finala !!!

Trimite un comentariu

sus