Skip to main content

Ca pe TikTok: clipuri video scurte pe YouTube

 
Foto: Alan Spicer
Foto: Alan Spicer

Funcţia YouTube Shorts va fi disponibilă în curând şi în România. Utilizatorii pot crea videoclipuri scurte de pe telefonul mobil. La fel ca pe TikTok. 

Publicitate

Videoclipurile scurte puteau fi vizionate şi până acum, doar că din acest moment utilizatorii pot să acceseze instrumentele de creaţie Shorts, „care includ o cameră cu mai multe segmente pentru combinarea mai multor decupaje video, posibilitatea de a înregistra cu muzică, de a alege setările de viteză şi multe altele”, spun reprezentanţii platformei.

În plus, oamenii pot adăuga muzică în clipurile video scurte din videoclipurile de pe Youtube.

Pe Youtube Shorts s-au lansat şi alte funcţii noi:

  • adaugarea de text în anumite puncte din videoclip;
  • adaugare automată de subtitrari în videoclipul scurt;
  • înregistrare de până la 60 de secunde cu camera Shorts;
  • adăugare de clipuri video din galeria telefonului la înregistrările realizate cu camera Shorts;
  • adaugare filtre de bază pentru corecţia culorilor în videoclipurile scurte, urmând a fi lansate mai multe efecte în viitor.

Youtube Shorts s-a lansat în septembrie 2020 şi l-a extins ulterior în 26 de ţări. În prezent, această funcţie se află în peste 100 de ţări din lume.

Clipurile scurte vor fi vizibile în aplicaţia YouTube chiar în pagina de start, astfel încât utilizatorii să le găsească mai uşor şi să le vizioneze.

Youtube, ajutor pentru influenceri

„Lansarea versiunii Youtube Shorts ajută şi influencerii din întreaga lume. Prin crearea conţinutului cu ajutorul clipurilor scurte, Youtube încearcă să genereze venituri şi să recompenseze creatorii de conţinut prin lansarea „Fondului Youtube Shorts”, un fond de 100 de milioane de dolari distribuit în 2021 şi 2022”, spun oficialii platformei. 

FOTO. Youtube Shorts, disponibil curând şi în România

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus