Skip to main content

CNA amână amendarea Antenei 3 pentru limbajul lui Gâdea

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amâne luarea unei decizii privind sancţionarea postului Antena3 pentru limbajul injurios folosit de Mihai Gâdea la adresa preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă.

Publicitate

În emisiunea din 22 februarie, Mihai Gâdea, realizator TV şi director Antena3, l-a făcut dobitoc pe Lucian Duţă.

Decizia de amânare a sancţionării postului de ştiri controlat de Dan Voiculescu a fost luată în urma mai multor propuneri care nu au întrunit numărul minim de voturi pentru a fi aplicate.

Printre propunerile făcute s-au numărat şi întreruperea emisiei cu 10 minute, precum şi amenda maximă de 200.000 de lei. Discuţiile privind sancţionarea postului Antena3 au durat câteva ore fără niciun rezultat.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

„Având în vedere sancţiunile, eu propun întreruperea emisiei cu 10 minute.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

„Limbajul mi se pare inadmisibil. Limbajul este o mare problemă la acest post de televiziune.”

Cum a prezentant reprezentata postului poziţia Antenei3:

"Cred că de trei emisiuni încoace îşi tot cere scuze pentru acele cuvinte. A existat o încărcătură emoţională foarte puternică, de aici şi ieşirea lui Mihai Gâdea.

Mesajul domnului Duţu mi s-a părut mult mai personal decât cel al lui Mihai Gâdea. Reactia moderatorului a venit ca reacţie a acuzelor făcute de domnul Duţă", a spus Mirela Bomboe, reprezentanta Intact Media Group, trust care deţine Antena3.

Ce au spus membri CNA?

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

"Dacă domnul Gâdea a regretat acest limbaj, de ce a permis invitaţilor să spună aceleaşi cuvinte."

Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate:

"Aţi văzut cum s-a terminat această emisiune. Ieri au fost trei emisiuni în care am fost linşat mediatic, la Dana Grecu, Răzvan Dumitrescu şi iar la Mihai Gâdea.

Intervenţia mea în emisiune s-a făcut cu scopul de a informa pacienţii. A fost o intervenţie care m-a marcat profund. Toate aceste suferinţe nu ma lăsat niciodată insensibil. Nu a existat niciodată o criză a morfinei, care să pună viaţa pacienţilor în pericol.

Faptul că pe o perioadă scurtă de timp, a lipsit un anumit tip de morfină, acest lucru nu a pus viaţa pacienţilor în pericol. În acea emisiune Domnul Gâdea a încercat să imprime nişte idei, statul nu-şi face datoria, iar preşedintele casei de sănătate este răspunzător de acest lucru.

Al doilea motiv pt care am venit în faţa dumneavoastră, peste un timp mă voi întoarce în spital, mi se pare anormal şi mi se pare jignitor să mergi să stai de vorbă cu nişte pacienţi şi să rămâi cu acesast imagine de criminal şi de dobitoc.

Mi se pare anormal nu numai ca jurnalist, mi se pare anormal[ atitudinea ci este cu atât mai grav pentru că este dire postului Antena3, zi de zi să fii linşat, o să vedeţi că în celelalte emisiuni nu a mai spus el că sunt dobitoc, ci invitaţii lui."

În emisiunea Sinteza zilei din 22 februarie s-a discutat despre problemele pe care le au bolnavii de cancer în achiziţionarea medicamentelor necesare, precum şi despre modul în care aceştia sunt trataţi de către autorităţile statului, mai precis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Iată care a fost limbajul care îi putea aduce Antenei3 întreruperea emisiei cu 10 minute:

Mihai Gâdea: "Dumneavoastră sunteţi un nesimţit, dacă asta aţi înţeles.(strigând) Pentru că eu apăr altceva, domnule Duţă! Apăr pacienţii care sunt bolnavi de cancer şi de leucemie şi care nu au morfină. Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc! (Aplauze în studio) Ca dumneavoastră să mă acuzaţi pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveţi raţiune! Aţi înţeles?"

Lucian Duţă: Domnul Gâdea!

Mihai Gâdea: Ce, domnule Duţă?

Lucian Duţă: Dumneavoastră, nu faceţi decât să demonstraţi mitocănia şi nesimţirea dumneavoastră nu a mea.

La finalul emisiunii - Mihai Gâdea: Vă mulţumesc mult, doamnelor şi domnilor, îmi pare rău că în această seară m-am enervat peste măsură şi îmi cer scuze pentru un cuvânt pe care n-ar fi trebuit să-l spun, i-am spus domnului Duţă că ar fi un dobitoc, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu am vrut să-l jignesc, dar în momentul în care cineva este fără raţiune, cum părea domnia sa, sigur, nu există nici un fel de justificare pentru cuvântul pe care l-am folosit.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • TiBi TiBi
    pana la urma se pierde din esenta. cand fiecare roman cotizeaza la CNAS si acum nu exista bani pentru medicamente, ceva este in neregula. cine a gresit?
  • steven steven
    Ce avertisment?!?!?!...In calitate de moderator nu avea dreptul la asa cuvinte.Merita amenda maxima ca sa se invete minte!
  • Andrei Andrei
    carmen, de ce nu ai postat si ceea ce a declarat duta inainte de a incepe gadea sa-i spuna ca-i nesimtit? aia nu conteaza? se scot toate din context, sa dea bine...
  • bahmuteanca bahmuteanca
    un avertisment ar fi suficient, mai ales ca Gadea si-a cerut iertare. Gadea ar trebui sa ii mai dea un telefon sau sa il invite pe Duta in emisiune si, in direct, sa ii ceara scuze in mod public.
  • swqd swqd
    Desigur, un jurnalist nu are voie sa foloseasca respectivele calificative in cadrul unei emisiuni. Pe de alta parte, pentru felul in care administreaza banii din sanatate, Lucian Duta merita cuvinte mai grele. Si daca nu ar fi existat A3, daca ne-am fi informat (doar) de la celelalte posturi de stiri, n-am fi aflat niciodata neregulile din sanatate, n-am fi aflat decat lucruri bune despre Lucian Duta, desi bolnavii de cancer si nu numai sunt in mare suferinta.
  • Marius Marius
    ...si oamenii din studio au aplaudat. Cred ca doreau sa mai apara o data si fundulmlui Boc...
  • Dan Dan
    ai mare dreptate, insa vezi tu cati sunt carora le place sa se uite la sceleratii astia? cum naiba le face placere sa se uite si la isterica aia de Dana nu stiu cum o chema (n-am chef acum sa ma uit dupa ea) eu de cate ori trec cu telecomanda pe acolo, cineva tipa, de ce? si nici nu pot sa scot antena de pe tv ca asa e la dolce:( ca as scoate-o, jur!
  • ice ice
    Pacaliciul de Gadea nu are incotro, trebuie sa presteze asa cum ii dicteaza finantatorul : merge cu fise, bagi fisa si scuipa .Oricum trebuie sa-ti lipseasca o doaga sa poti sa ii urmaresti pe istericii de la A3, de fapt sa urmaresti "productiile" trustului .

Trimite un comentariu

sus