Skip to main content

Conferinţă de presă pe cazul Gâdea. Narcisa Iorga: "Am fost ameninţată cu moartea". 3.400 de mailuri cu jigniri, şantaje şi ameninţări

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului n-a sancţionat nici astăzi postul Antena3 pentru derapajul de limbaj făcut de Mihai Gâdea la adresa preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă.

Publicitate

În schimb a organizat o conferinţă de presă pentru a-şi exprima punctul de vedere.

"Este vorba de presiuni politice foarte mari, pentru orice decizie este nevoie de şase voturi, faptul că suntem atacaţi şi suntem ameninţaţi, şantajaţi, jigniţi poate că are o explicaţie dar nu o pot înţelege. Eu personal am fost ameninţată cu moartea", a spus Narcisa Iorga, membru CNA, în cadrul conferinţei de presă de astăzi de la Consiliu.

Membrii CNA au votat amânarea pentru a doua oară luarea unei decizii în acest caz.

"CNA este subiectul unor atacuri virulente din partea unor posturi care încalcă legea şi care se supără că sunt amedate", a mai spus Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga:

"Am primit telefoane, e-mail-uri, le-am trimis mai departe la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului1 şi am primit neinceperea urmaririi penale pentru Antena3, iar Antena3 s-a mândrit cu asta."

"Am primit ameninţări şi din partea unor membri CNA."

Narcisa Iorga spune că a primit 3.400 de mesaje cu jigniri, şantaje şi ameninţări cu moartea într-o singură lună, anul trecut, după ce Mircea Badea a făcut publică, pe blogul lui, adresa acesteia de mail.

În continuare declaraţiile celor patru membri CNA care au luat parte la conferinţa de presă:

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

"Antena3 a înţeles ca pe parcursul unor emisiuni să facă informare incorectă atât cu adresa CNA, cât şi la adresa celor care suntem prezenţi astazi la aceasta conferinţă de presă."

Dan Grigore, membru CNA:

„În virtutea celor 12 ani, două mandate în CNA, în care cei care m-au propus, unii sunt la putere, alţii în opoziţie. Felul în care eu am înţeles să mă port faţă de toţi actorii politici din spaţiul public. Cred că singurele explicaţii pe care vi le pot da în legătură cu atitudinea postului Antena3 vizavi de datoria pe care CNA-ul încearcă să şi-o facă.

A fost o înţelegere în virtutea unui model care a devenit clasic, modelul de victimizare tip OTV. Si spun că CNA-ul încearcă să distrugă pe marele apostul al democraţiei din România, care este postul Antena3. Demersurile Antenei3 care din ultima vreme sunt mai toate făcute în scopuri politice. E o naivitate să credem că sunt feciorelinc făcute în afara spaţiului politic. Mie mi se pare cel mai periculos faptul că opoziţia nu încearcă se se delimiteze de acest lucru, este foarte grav, cel mai periculos.

Din punctul meu de vedere, demersul acesta pseudo-jurnalistic, derapând tot timpul de la cele mai elementare norme, faţă de dreptul omului la demnitate, la dreptul de exprimare şi demnitatea celui care priveşte.

Cred că scopul nu este scuzat de mijloace, mijloacele trebuie să fie adecvate scopului. Demersul aşa zis jurnalistic este departe de ce trebuie să fie un model de jurnalism. Nu cred că există vreo justificare în virtutea căreia să îmi permit să înjur un om, să tratez telespectatorul ca pe un total ignorant."

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Am luat o astfel de decizie de a avea o astfel de comunicare. CNA este subiectul unor atacuri virulente din partea unor posturi care încalcă legea şi care se supără că sunt amedate. Toate posturile sunt supuse aceloraşi reguli, când au primit licenţa şi-au asumat nişte misiuni publice de educaţie, de promovare a limbii române.

Aceste televiziuni au devenit din mijloace de informare în masă, mijloace de proferare de injurii in masă. Atacurile posturilor Antena3 şi OTV reprezintă presiuni care sunt exercitate de multă vreme, iar acum s-au înţeles odată cu apropierea alegerilor parlamentare. Este vorba de presiuni politice foarte mari, pentru orice decizie este nevoie de şase voturi, faptul că suntem atacaţi şi suntem ameninţaţi, şantajaţi, jigniţi poate că are o explicaţie dar nu o pot înţelege. Eu personal am fost ameninţată cu moartea.

Cei trei membrii CNA propuşi de către guvern nu sunt propuşi de actualul Guvern, ci de Guvernul Tăriceanu. Eu şi Gelu Trandafir suntem propuşi de actualul Preşedintelui a statului.
De ce numai noi suntem atacaţi, pentru că noi patru am fost întotdeanuna de principiul ca toată lumea este egală în faţa legii, asta nu convine Antenei3.

Cea mai mare amendă pe care a primti-o Antena3 anul trecut a fost 25.000 de lei. Ştiţi cât este o amendă în Elveţia? Este 10% din produsul inten brut pe trei ani a unei televiziuni.”

Gelu Trandafir, membru CNA:

„Nu sunt sancţionate opiniiile, asta este o mare dezinformare, a fost sancţionat limbaj injurios, deminitatea umană şi neindeplinirea obligaţiei de inf a publicului şi nerespectarea protecţiei minoriloe. Amnzile au fost mici şi din punctul meu de vedere. Toate voturile sunt exprimate la vedere. Din păcate anul trecut a fost sancţionat absenţa pluralismului de opinii.

Care este miza atăcării a patru dintre membri CNA? E cu geometrie variabilă, sunt metode de intimidare, seamănă cu campania de victimizare a OTV din 2008. Se ocoleşte problema reală, CNA poate să dea sancţiuni în limita legii.

Codul audiovizualului a fost adoptat după un miliard şi jumătate de discuţii. Am fost la posturile de televiziune, la sediile lor. Am discutat timp de aproape un an şi jumătate pe acest Cod, a fost discutat cu organizaţiile neguvernamentale."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristian cristian
    Astia din CNA sunt niste jigodii penale ce n-am vazut.Oamenii mor si sufera cu zile si iei i-au in bascalie emisiunile unde se evidentiaza furturile de miliarde de euro.La puscarie nenorocitilor.
  • aidan aidan
    o si vad cu ochii mintii pe narcisa numarand si punand pe caprarii amenintarile: una de moarte, doua de mama, patru de mortii masii, trei de zone erogene, sase de origini,trei de rubedenii, opt de tata, pana la 3400 ca numar.cand ajunge la final le matura pe toate cu mana sub genericul :de moarte. apoi se duce sa se planga. si ce sa vezi, e vie!
  • aidan aidan
    DOBITÓC, -OÁCĂ, dobitoci, -oace, subst., adj. 1. S. n. Animal patruped (domestic). 2. S. m. și f., adj. (Peior.) (Om) care este lipsit de inteligență sau de bun-simț. – Din sl. dobytŭkŭ.
    Sursa: DEX '98 | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

    Sursa: DEX '98 | Adăugată de GabiAlex | Semnalează o greșeală | Permalink

    NESIMȚÍT2, -Ă, nesimțiți, -te, adj. 1. Care este lipsit de bun-simț, de bună creștere, de cuviință, de delicatețe. ♦ Care denotă, trădează nesimțire (2). 2. Care nu este simțit, perceput; care scapă simțurilor sau trece neobservat; p. ext. insesizabil, imperceptibil. ♦ (Adverbial) Fără a putea fi perceput; încetul cu încetul; fără zgomot. tiptil; pe furiș. – Ne- + simțit.
    Sursa: DEX '98 | Adăugată de GabiAlex | Semnalează o greșeală | Permalink
    astea sunt cuvintele.
  • aidan aidan
    mircea ai spus tot ce era de spus!
  • mircea mircea
    Femeia asta si-a asumat, cu buna stiinta, rolul de cenzor din partea puterii in aceasta institutie.
    Stia foarte bine de la bun inceput care e rolul ei acolo si cat oprobiu public isi va atrage ! O face ori pentru ca incaseaza niste sume considerabile ori dintr-un fanatism dus la extrem.
  • ADEL, ADEL! ADEL, ADEL!
    Ce'sti copil?! Tu te iei dupa ce spune Gadea?!
  • Tataee Tataee
    daaaa, milioane de oameni ar fi iesit in strada, sa-l aplaude pe ciutacu. mai si ganditi cand scrieti ceva.
  • Crina Crina
    Fii serios!
  • ADEL ADEL
    Pai daca sunt asa de stresati sa demisioneze, dar atunci de unde sofer, masina, secretara si mii de euro pe luna.
    Le-a fost frica sa dea o sanctiune, stiu ca ar fi iesit oamenii pe strada
  • Dana Dana
    Mai bine ar ajunge FELIX intr-un buncar!
    Unul adanc precum sacul cu banii poporului in care securistul nerusinat si-a bagat mana imediat dupa '89.
  • Synned Synned
    metode securiste folosite de felix!
  • Georgel Georgel
    Totusi, nu s-a discutat aproape deloc cazul pentru care s-au intrunit, in speta cazul Antena 3. Din transcripturi inteleg ca au venit sa se smiorcaiasca intr-o sedinta publica. Fiecare membru CNA cu ce il doare, ca a primit 3.400 de amenintari (cum a reusit oare sa numere toate amenintarile si sa iasa numarul respectiv?!), altul ca politica romaneasca e de rahat. Pentru asta ii pltaesc eu pe acesti cetateni?

    Oare de ce nu se discuta exact pe caz, cu subiect si predicat, sa analizeze cuvantul, discutia avuta intre cele doua persoane si ce anume a fost jignitor si de ce.
  • Tataee Tataee
    cand te ameninta cineva cu moartea, tu cum te-ai simti?
  • Valentin Valentin
    Culmea imbecilităţii la CNA. În ce Grigore spune că A3 încearcă să se victimizeze ca să scape de probleme, Iorga povesteşte cum a fost ea ameninţată cu moarte 3400 şi că e victima unei acţiuni politice tocmai ca să se victimizeze.

    Şi touşi cam cât de penibile sunt uneltele astea băsiste să se plângă de persecutare?
  • carm carm
    sa le plangem de mila

Trimite un comentariu

sus