Skip to main content

PROCES LA REALITATEA. Jurnalista Oana Dobre dă în judecată postul de ştiri

 

Publicitate

Jurnalista Oana Dobre intenţionează să dea în judecată Realitatea TV, deoarece conducerea refuză să-i plătească salariul.

Postul de ştiri nu este la prima situaţie de acest gen. Paginademedia.ro a publicat ieri povestea unui fost jurnalist al postului căruia şefii au „uitat” să-i semneze contractul de angajare. Citiţi povestea întreagă AICI.

În cazul Oanei Dobre, care este însărcinată, conducerea a încetat să-i plătească salariul după ce jurnalista a refuzat să meargă la negocieri cu Daniela Ionescu (preşedinte al comitetului creditorilor de la Realitatea şi director la GMG Media Box, firma lui Cozmin Guşă). "Sunt însărcinată şi legea română mă apără de orice intervenţii ale angajatorului în contract în această perioadă", explică jurnalista.

Povestea integrală, în continuare: 

Acum doua zile, spuneam că mă pregătesc să fac ceva ce nu am mai făcut niciodată. Întotdeauna m-am despărţit civilizat de angajatorii mei, fie că au fost televiziuni, fie ziare (şi în 12 ani au fost căţiva). Niciodată, însă, nu mi s-a întâmplat ce mi se întâmplă acum. Pe cale de consecinţă, iata ce ma vad nevoita sa fac:

Rămân, cel putin deocamdata, la Realitatea TV. Dar o dau in judecata. Pentru ca refuza sa imi plateasca salariul de pe cartea de munca. De ce refuza? Probabil pentru ca si eu am refuzat sa negociez cu doamna Dana Ionescu.

De ce am refuzat? Din doua motive: primul ar fi ca sunt insarcinata si legea romana ma apara de orice interventii ale angajatorului in contract in aceasta perioada. De ce nu demisionez? Pentru ca angajatorul Realitatea TV imi datoreaza legal sprijinul birocratic pentru perioada prenatala. Angajatorul a fost notificat de situatia mea mea inca din a doua luna de sarcina. Al doilea motiv pentru care refuz modificarea salariului: nu am inteles nici pana acum calitatea oficiala in care doamna Ionescu renegociaza salarii.

In urma cu doua saptamani, m-a invitat la o intalnire in acest scop si, la cele doua obiectii ale mele, mi-a raspuns si ea cu doua idei destul de diferite: prima, ca ar fi bine sa nu ma astept sa imi mai iau salariul. A doua, ca statia isi doreste in continuare foarte mult sa ramanem prieteni si chiar sa continui sa vin in studio.

I-am multumit politicos pentru oferta de prietenie, dar am preferat sa merg la avocat. Stiu ca abuzul angajatorului va continua si ca nu am prea multe sanse sa-mi vad banii cuveniti prea curand. Dar prefer sa aleg in continuare drumul drept in locul unei "coabitari" cu note dubioase de subsol.

Oana Dobre a publicat întreaga poveste pe pagina ei de Facebook.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pe bune pe bune
    critica e ok atunci cand se bazeaza pe principii sanatoase; sorry dar ai cam alunecat, pe unii i-ai biciuit si pe altii i-ai tras de ureche; nu ai cum sa faci altfel atunci cand ai atins tatuliciul sau nistorescul; mai las-o moarta cu astea ca nu tine dar ai tot timpul din lume sa demonstrezi ca nimeni nu e perfect si mai exista si derapaje in vremuri tulburi; adica asuma-ti in intimitate trecutul si public fa ceea ce ai zis, pentru ca dincolo de toate chiar o faci profesionist, nu asta era in discutie.

    si nu atat critica e cea amendata aici cat pupatul! si daca tot ai alternativa la prosperitate, de ce nu mergi pe acea cale? in zilele noastre, cu atata "praf", mai bine intareste-te in prosperitate si revino puternica si de neindoit, nu ne e de folos o amazoana infuriata.

    pseudonim? pai si daca scriam Ionescu? stiai tu ce si cum? are vreo importanta? Oana Dobre, tu ai o notorietate, esti persoana publica, ai cautat-o si ai obtinut-o asa ca nu ma lua pe mine cu pseudonim si chestii d'astea, ca nu ne-am frecat dantela impreuna.

    in rest, succes in justitie desi cred ca iti vor da drepturile cuvenite si tu iti vei retrage actiunea, daca ai depus-o cumva. vei tacea dupa ce-ti vei lua drepturile finaciare si nu numai; la pariu? cam asa sta treaba Oana Dobre nu altfel. curajul si atitudinea tine pana se umple buzunarul, lupta pentru o idee sau principiu e marfa aproape inexistenta in Romania.

    te saluta pseudonimul "pe bune" !
  • Paul Cristian Stefanescu Paul Cristian Stefanescu
    Draga Oana,
    iti spun o poveste. Cand eram eu mic, pe vremea lui Ceausescu, mergeam noaptea prin cartierul Dudesti, care inca nu era demolat. Erau stradute cu piatra cubica, curticele mici, intuneric bezna. Si din toate curtile alea, latrau isterici, topaiau bezmetici, se aruncau cu capul prin garduri o gramada de catei. Si ce crezi ca faceam eu? Ma duceam sa le dau si eu cu piciorul in gard, aruncam cu pietre, tipam la ei? Ei bine, nimic din toate astea Treceam mai departe. Chiar daca jevrutele alea, ascunse dupa garduri, nu ma respectau.
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    @ Pascu: cine e Oana Dobre si ce-a facut in presa, e o discutie. (Iar mie, strict jurnalistic, nu-mi place Oane Dobre). Cum se comporta femeia aia, Ionescu, cu angajatii in prenatal sau cu fostii angajati e alta discutie si intra in zona infractiunilor. Asa ca, Pascule, nu pot sa-ti raspund decat citandu-l pe Caragiale: amice, esti idiot.
  • Elena L Girota Elena L Girota
    Dana Ionescu e puscariabila la fel ca si al doilea ei sot, Maricel Pacurariu. Individa asta e o parvenita care nu stie ce-a dat peste ea, o necalificata si o semidocta. Nu ai ce discuta cu ea si nu ar trebui sa uite ca functiile sunt trecatoare. Pai tu, care esti o analfabeta intolita din ciordeli, tu cum ai tupeul sa iti bati joc de lege si de carierele unor oameni distinsi din media?
  • oana dobre oana dobre
    @pe bune: Nu e cazul sa ma justific si ai tot dreptul din lume la o perceptie, chiar daca si tu simti nevoia de pseudonim. Perceptia mea, exprimata cu nume, prenume, fata si voce e ca mi-am permis sa critic pe oricine, din orice partid, atunci cand am crezut de cuviinta. Si o sa continui sa fac fix acelasi lucru, pentru ca din punctul meu de vedere asta ma CALIFICA profesional. Nu sunt nici majoreta, nici agitator. Si nici nu am de gand sa devin, cu toate ca poate as avea o viata mai linistita si chiar mai prospera.
  • pe bune pe bune
    ca a fost la mai multe ziare si TV-iuni nu e nici un bai, este ceva normal, asta nu e traseism, este aberant sa o acuzi de asa ceva, ca si cum un medic daca se muta la alta policlinica sau la un alt spital ar fi traseist! este aberant, o viziune comunista.

    ca da statia in judecata? foarte bine, ma mir ca nu a pocnit-o pă madam Ionescu. Mult succes in justitie, daca e asa cum spui tu, nu se poate sa nu castigi, cere-le si daune materiale, mama lor de parveniti si pupincuristi.

    ceea ce insa o descalifica pe Oana Dobre este traseismul de atitudine si implicit de moralitate; nu poti sa mananci de c u r pe unul la o televiziune si la alta sa-l pupi de unde ai muscat, apoi iar sa-l musti in aceeasi zona: nu toti au norocul lui Cristoiu, pelticul pro si contra dupa cum ii dicteaza SIE sau SRI- cei care ii tin depozitata constiinta si moralitatea pelticului.
  • oana dobre oana dobre
    @Cristi: Mai intai dezbraca-te de pseudonim si dupa aia vedem daca avem ce discuta.
  • tibi farcas tibi farcas
    Pascu: esti un penibi!
  • Dan Dan
    nu mai dati in judecata realitatea, ca o sa se aleaga praful de ea, opriti-va pana nu e prea tarziu
  • Cristi Cristi
    @oana dobre: Inseamna ca ai foarte multe motive de bucurie, pentru ca nu stiu daca exista cineva care sa te respecte. Pascu doar a spus lucrurilor pe nume.
  • oana dobre oana dobre
    @Pascu: Oricine ai fi, nu pot decat sa ma bucur ca nu am respectul tau.
  • Pascu Pascu
    Nicio pierdere. Unul dintre cei mai jalnici jurnalisti. E adevarat, copilul nu are nicio vina. Asa cum sunt acei traseisti din politica, tot asa exista traseisti si in presa. Pai asa cum afirma si ea, a schimbat la ziare si televiziuni de nici nu le mai stie numarul. Cand la pro-Base, cand la varan, a ciugulit si ea de pe unde a putut. A, si nu ma luati cu faptul ca lucreaza la patron pe cand politicienii sunt "angajati" de oameni. Sunt tot felul de specimene prin presa care castiga salarii de mii de ieuro pentru jurnalismul penibil si interesat pe care il presteaza.
    Ma rog, probabil c-o sa i se faca mila cuiva si peste o luna o vom vedea pe la vreun alt post.
  • andreea andreea
    Nu e singurul proces care ii asteapta pe cei de la Realitatea!. Mai multi angajati care si-au incetat activitatea la aceasta televiziune, nu si-au primit nici acum banii pentru zilele de concediu neefectuate, asa cum prevede legea. Dar doamna secretara nu cred ca stie ce e aia lege!
  • ana vlad ana vlad
    Mult succes Oana, importanta este sanatatea ta si a copilului. Ce fel de indivizi sunt cei care isi bat joc de o femeie insarcinata ? Nesimtirea unora este fara limite. Nu pot sa inteleg de ce nu iau angajatii atitudine... Nu sunteti un colectiv, au reusit sa va dezbine.Trebuie sa faceti ceva.

Trimite un comentariu

sus