Skip to main content

VIDEO. “Mirela bugetara” loveşte din nou. “Actori” şi mărţişoare, la Digi 24. Interviu exclusiv cu "actorul"

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Oficialii Digi 24 condamnă derapajul din reportaj. "Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24", spun oficialii postului, într-o poziţie trimisă în exclusivitate Paginademedia.ro. Poziţia, în articol.

Paginademedia.ro vă prezintă un caz similar cu celebrul "Mirela bugetara", în care “actorii” din reportajul TV nu sunt chiar …cine par a fi. O poveste cu cadouri, cameramani şi “reporteriţe degeaba”. Dezvăluită în exclusivitate pentru Paginademedia.ro chiar de cel implicat direct în subiect.

Cazul, în continuare:

Dorian nu a lăsat cumpărăturile de mărţişor pe ultima sută de metri şi a venit încă din prima zi a târgului pentru a găsi cadoul perfect pentru iubita lui”, începe un reportaj de pe Digi 24 despre un târg din Constanţa.

Aş vrea ceva special pentru iubita mea, nu un mărţişor clasic. Ceva deosebit”, spune Dorian în reportaj. Este alături de “un consultant” care îl ajută la achiziţie.

Aflăm apoi cine sunt vedetele târgului, dar şi că preţurile sunt foarte accesibile.

Până aici nimic deosebit, un reportaj TV. Doar că Doriana venit încă din prima zi a târgului” nu pentru a lua cadouri pentru iubita lui ci pentru că era …unul dintre organizatorii târgului. Nici consiliera lui nu era “consultant de imagine” ci un expozant la târg.

Pe tot parcursul reportajului nu se precizează că Dorian Hapurnea este organizator. “Regia” reportajului a fost dezvăluită în exclusivitate pentru Paginademedia.ro chiar de către Hapurnea, într-un interviu pe care îl publicăm în continuare.

Ideea, spune Hapurnea, a fost a cameramanului Marius Panţu (numele lui Panţu a mai fost implicat într-un alt caz celebru prezentat de Paginademedia.roFurtuna de nisip de la Realitatea TV).

Hapurnea recunoaşte că a greşit când a acceptat rolul din reportaj: “un compromis de dragul publicităţii. Am greşit. Şi ei au prezentat consultanţi care nu există, de fapt, la târg, ceea ce este o problemă. Presă făcută pe genunchi.”

Dorian Hapurnea este unul dintre organizatorii târgului de la Constanţa. Deţine şi site-ul Constanţa.ro.

Interviul, în continuare:

Petrişor Obae: Reporterul ştia că eşti organizator al evenimentului?
Dorian Hapurnea: Bineînţeles.

Şi ce ţi-a propus?
Am luat o doamnă care vindea la un stand şi au spus că ne jucăm de-a clientul. Apoi pe ea au prezentat-o drept consultant de imagine, poziţie care nu există în cadrul târgului.

Textul a fost “hai să facem o regie”. Ideea a fost a cameramanului, că reporteriţa era degeaba acolo. Cameramanul era Marius Panţu. (n. red. Marius Panţu este cameramanul implicat în celebrul caz “furtuna de nisip”, pe care Paginademedia.ro îl va relua în continuare).

Nu ţi s-a părut ciudat?
Am zis să ajut un târg pe care îl organizez. M-am gândit că orice fel de publicitate pentru târgul meu este bună. De dragul publicităţii, am acceptat acest compromis. Dar am greşit.

Şi ei au prezentat consultanţi care nu există, de fapt, la târg, ceea ce este o problemă.

Chiar tu vorbeşti de consultanţi în material?
Este o diferenţă de nuanţă. Eu vorbeam de consultanţi în sensul de oameni care te pot ajuta să alegi un produs, ceea ce poate face orice expozant la târg. Ei au vorbit de consultanţi ca despre oameni de specialitate. Este o diferenţă între un om care te ajută şi unul care este consultant de profesie.
Dacă se umple la târg de oameni care vor un consultant de specialitate pe handmade, va fi mai dificil.

În material nu e precizat deloc că eşti organizator. Nu ţi s-a părut ciudat?
Ba da, mi s-a părut ciudat când am văzut ştirea. Însă totul era filmat repede, în diferite locuri. Reporteriţa a zis că îşi va lua notiţe şi va fi bine.

Un lucru important este că, la doar zece minute după ce am postat pe Facebook ce s-a întâmplat, cei de la Digi 24 au scos ştirea de pe site. În zece minute, ştirea a dispărut de pe site-ul lor.

Jurnaliştii Digi 24 au fost concediaţi

Oficialii Digi 24 condamnă derapajul din reportaj. "Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24", spun oficialii postului, într-o poziţie trimisă în exclusivitate Paginademedia.ro.

Poziţia Digi 24, pentru Paginademedia.ro:

“Precizăm că materialul a fost realizat şi difuzat de către Digi 24 Constanţa. Condamnăm acest demers şi considerăm că nu are nicio legătură cu jurnalismul. Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24.”

Cameramanul Marius Panţu şi celebra Furtună de nisip

Numele lui Marius Panţu a mai fost vehiculat într-o altă gafă celebră dezvăluită de Paginademedia.ro: Furtuna de nisip de la Realitatea TV.

În timp ce reporterul Realitatea TV vorbea despre o puternică furtună de nisip, cauzată de vântul “care suflă cu peste 60 de km/oră”, un cadru mai larg al cameramanului arăta un personaj care ridica energic nisipul în aer, cu picioarele.

La vremea respectivă, reporterul Realitatea TV declara că cel care stârnea energic rafalele de nisip era Marius Panţu. "A fost o glumă proastă" spunea cameramanul Realitatea TV.

Ulterior, Marius Panţu a negat că el ar fi cel din cadru.

Gafa prezentată de Paginademedia.ro a ajuns în presa internaţională, fiind preluat de zeci de site-uri în limba engleză, printre care Huffington Post, dar şi de publicaţii din Austria, Franţa şi Italia, precum: Metro (Marea Britanie), France24, Yahoo News, 20minutes (Franţa).

Mirela bugetara, vânzătoarea din Piaţa Crângaşi

Cazul Mirela bugetara, de acum un an este asemănător, ca tipar, cu reportajul de pe Digi TV.

Un reportaj Antena 1 prezenta o bugetară, Mirela, care cumpăra roşii în piaţă. Câteva secvenţe mai târziu, Mirela bugetara se vedea, în fundal, în timp ce vindea roşii.

La vremea respectivă, site-ul În pana mea, împreună cu Paginademedia.ro au realizat interviul cu Mirela, care explică mecanismul regiei din ştirea Antena 1.

Interviul, filmat de În pana mea şi montat de Paginademedia.ro:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • simona simona
    Omul are o emisiune culinara pe unul dintre posturile de la DIGI, nu stiu exact care: una execrabila in care nu stie ce vorbeste si in care gateste in doi metri patrati.

Trimite un comentariu

sus