Skip to main content

VIDEO. “Mirela bugetara” loveşte din nou. “Actori” şi mărţişoare, la Digi 24. Interviu exclusiv cu "actorul"

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Oficialii Digi 24 condamnă derapajul din reportaj. "Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24", spun oficialii postului, într-o poziţie trimisă în exclusivitate Paginademedia.ro. Poziţia, în articol.

Paginademedia.ro vă prezintă un caz similar cu celebrul "Mirela bugetara", în care “actorii” din reportajul TV nu sunt chiar …cine par a fi. O poveste cu cadouri, cameramani şi “reporteriţe degeaba”. Dezvăluită în exclusivitate pentru Paginademedia.ro chiar de cel implicat direct în subiect.

Cazul, în continuare:

Dorian nu a lăsat cumpărăturile de mărţişor pe ultima sută de metri şi a venit încă din prima zi a târgului pentru a găsi cadoul perfect pentru iubita lui”, începe un reportaj de pe Digi 24 despre un târg din Constanţa.

Aş vrea ceva special pentru iubita mea, nu un mărţişor clasic. Ceva deosebit”, spune Dorian în reportaj. Este alături de “un consultant” care îl ajută la achiziţie.

Aflăm apoi cine sunt vedetele târgului, dar şi că preţurile sunt foarte accesibile.

Până aici nimic deosebit, un reportaj TV. Doar că Doriana venit încă din prima zi a târgului” nu pentru a lua cadouri pentru iubita lui ci pentru că era …unul dintre organizatorii târgului. Nici consiliera lui nu era “consultant de imagine” ci un expozant la târg.

Pe tot parcursul reportajului nu se precizează că Dorian Hapurnea este organizator. “Regia” reportajului a fost dezvăluită în exclusivitate pentru Paginademedia.ro chiar de către Hapurnea, într-un interviu pe care îl publicăm în continuare.

Ideea, spune Hapurnea, a fost a cameramanului Marius Panţu (numele lui Panţu a mai fost implicat într-un alt caz celebru prezentat de Paginademedia.roFurtuna de nisip de la Realitatea TV).

Hapurnea recunoaşte că a greşit când a acceptat rolul din reportaj: “un compromis de dragul publicităţii. Am greşit. Şi ei au prezentat consultanţi care nu există, de fapt, la târg, ceea ce este o problemă. Presă făcută pe genunchi.”

Dorian Hapurnea este unul dintre organizatorii târgului de la Constanţa. Deţine şi site-ul Constanţa.ro.

Interviul, în continuare:

Petrişor Obae: Reporterul ştia că eşti organizator al evenimentului?
Dorian Hapurnea: Bineînţeles.

Şi ce ţi-a propus?
Am luat o doamnă care vindea la un stand şi au spus că ne jucăm de-a clientul. Apoi pe ea au prezentat-o drept consultant de imagine, poziţie care nu există în cadrul târgului.

Textul a fost “hai să facem o regie”. Ideea a fost a cameramanului, că reporteriţa era degeaba acolo. Cameramanul era Marius Panţu. (n. red. Marius Panţu este cameramanul implicat în celebrul caz “furtuna de nisip”, pe care Paginademedia.ro îl va relua în continuare).

Nu ţi s-a părut ciudat?
Am zis să ajut un târg pe care îl organizez. M-am gândit că orice fel de publicitate pentru târgul meu este bună. De dragul publicităţii, am acceptat acest compromis. Dar am greşit.

Şi ei au prezentat consultanţi care nu există, de fapt, la târg, ceea ce este o problemă.

Chiar tu vorbeşti de consultanţi în material?
Este o diferenţă de nuanţă. Eu vorbeam de consultanţi în sensul de oameni care te pot ajuta să alegi un produs, ceea ce poate face orice expozant la târg. Ei au vorbit de consultanţi ca despre oameni de specialitate. Este o diferenţă între un om care te ajută şi unul care este consultant de profesie.
Dacă se umple la târg de oameni care vor un consultant de specialitate pe handmade, va fi mai dificil.

În material nu e precizat deloc că eşti organizator. Nu ţi s-a părut ciudat?
Ba da, mi s-a părut ciudat când am văzut ştirea. Însă totul era filmat repede, în diferite locuri. Reporteriţa a zis că îşi va lua notiţe şi va fi bine.

Un lucru important este că, la doar zece minute după ce am postat pe Facebook ce s-a întâmplat, cei de la Digi 24 au scos ştirea de pe site. În zece minute, ştirea a dispărut de pe site-ul lor.

Jurnaliştii Digi 24 au fost concediaţi

Oficialii Digi 24 condamnă derapajul din reportaj. "Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24", spun oficialii postului, într-o poziţie trimisă în exclusivitate Paginademedia.ro.

Poziţia Digi 24, pentru Paginademedia.ro:

“Precizăm că materialul a fost realizat şi difuzat de către Digi 24 Constanţa. Condamnăm acest demers şi considerăm că nu are nicio legătură cu jurnalismul. Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24.”

Cameramanul Marius Panţu şi celebra Furtună de nisip

Numele lui Marius Panţu a mai fost vehiculat într-o altă gafă celebră dezvăluită de Paginademedia.ro: Furtuna de nisip de la Realitatea TV.

În timp ce reporterul Realitatea TV vorbea despre o puternică furtună de nisip, cauzată de vântul “care suflă cu peste 60 de km/oră”, un cadru mai larg al cameramanului arăta un personaj care ridica energic nisipul în aer, cu picioarele.

La vremea respectivă, reporterul Realitatea TV declara că cel care stârnea energic rafalele de nisip era Marius Panţu. "A fost o glumă proastă" spunea cameramanul Realitatea TV.

Ulterior, Marius Panţu a negat că el ar fi cel din cadru.

Gafa prezentată de Paginademedia.ro a ajuns în presa internaţională, fiind preluat de zeci de site-uri în limba engleză, printre care Huffington Post, dar şi de publicaţii din Austria, Franţa şi Italia, precum: Metro (Marea Britanie), France24, Yahoo News, 20minutes (Franţa).

Mirela bugetara, vânzătoarea din Piaţa Crângaşi

Cazul Mirela bugetara, de acum un an este asemănător, ca tipar, cu reportajul de pe Digi TV.

Un reportaj Antena 1 prezenta o bugetară, Mirela, care cumpăra roşii în piaţă. Câteva secvenţe mai târziu, Mirela bugetara se vedea, în fundal, în timp ce vindea roşii.

La vremea respectivă, site-ul În pana mea, împreună cu Paginademedia.ro au realizat interviul cu Mirela, care explică mecanismul regiei din ştirea Antena 1.

Interviul, filmat de În pana mea şi montat de Paginademedia.ro:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex is Alex is
    Andrei Nourescu e la Dolce Sport.
  • Zelea Zelea
    Este adevarat ca a fost facuta o confuzie intr-o postare de mai sus, vis-a-vis de Nourescu/Niculescu, insa exista si eternul "sambure de adevar": Nourescu a anuntat in urma cu cativa ani ca a fost "impuscat in misiune", iar Prosportul a dat pe prima pagina o poza cu el. Jenant, o facatura mizera! Insa, si in acel caz, efectul a fost zero. S-a facut uitat totul in cateva zile.
  • iulian catalin iulian catalin
    Numele celui concediat recent de "Gazeta Sporurilor" pentru plagiat este Andrei Niculescu, nu Nourescu...
  • ziareoffline ziareoffline
    @Stelian ... ăla e Andrei NICULESCU. Nu a făcut asta la Digi Sport sau încă nu s-a descoperit. Iar Ivanovici își plătește singur emisiunile, are sponsori și nu e plătit de Digi. Rezultă: convenabil
  • leo leo
    Dorian e fost jurnalist constantean (ma rog, ase se credea) si un mare imbecil. Ma indoiesc ca nu are legatura cu "regia" :D
  • heraclit heraclit
    @raul
    Daca nu faci fata la toata graba, apuca-te de altceva! Fa-te blogger, de exemplu! Nu ziarist. :)
  • MP MP
    pentru Raul:
    Nici Mirela Bugetara nu a pus in pericol oameni. Tu ai face asta?

    Organizatorul nu are nicio vina. Este caracterul unor oameni care inteleg sa faca presa pe genunchi.
  • andrei toader andrei toader
    nesimtitul asta mai e in presa dupa "furtuna de nisip"? onoare 0
  • Raul Giuglea Raul Giuglea
    Graba cu care trebuie să anungi cu materialul în redacţie, să te asiguri că este scris şi montat la timp te poate determina să vezi şi asta ca posibilă opţiune. Cu toate acestea, "regia" este menită să dea un exemplu pentru un subiect mai degrabă banal. Deşi nu ar trebui să se practice, nu cred totuşi că a afectat sensul ştirii sau a pus oameni în pericol. Din păcate apar altele mai grave cu mult: regii în care aşa-zişi martori descriu ce n-au văzut, imagini de arhivă care rulează şi sunt prezentate drept cadre "la zi" sau chiar "în direct". Alteori apare drept EXCLUSIV un cadru în care se văd microfoanele tuturor televiziunilor. Acestea sunt derapaje, nu un organizator de târg care s-a hotărât să îi toarne pe jurnaliştii de teren pentru că ştirea nu i-a promovat suficient de bine afacerea.
  • Marius Pantu Marius Pantu
    Cei care vor sa vada reportajul de la Digi pot sa intre pe you tube:

    http://www.youtube.com/watch?v=JQ-hFnighDs
  • Stelian Stelian
    Daca tot ii mananca deontologia si corectitudinea pe cei de la Digi, de ce nu il dau afara si pe Andrei Nourescu, cel care tocmai a fost concediat de la Gazeta Sporturilor pe motive de plagiat? Sau pe Horia Ivanovici, care a inscenat un celebru interviu cu "un jucator al Stelei" in 2009? In urma "demascarii" respectivului interviu, directorul de la Digi Sport (Teo Avramescu) a declarat senin ceva de genul "si care e problema daca a fost facatura?! daca asta cere publicul...". Bine ca au concediat doi amarati de la o redactie locala. Cam dubios acest dublu standard la Digi...
  • expectus expectus
    toata treaba este o insecenare, dar cum relateaza articolul. cineva de la bucuresti vrea sa scape de pantu si se foloseste de relatiile din constanta pentru a-l discredita... de ce ati scris in comunicatul de presa ca exista consultanti care ajuta oamenii sa-si cumpere martisoare si acum spuneti ca nu exista consultanti? pacat ca la mijloc sunt prinsi oameni care nu au nicio vina...

    we are anonymous
    we are legion
    we do not forgive
    we do not forget
    expectus
  • U.E. U.E.
    Presa e cum e țara.
  • Daniel Daniel
    E o pata neagra pentru imaginea Digi24 care tocmai prin asta se diferentia de restu ca nu apeleaza si ei la astfel de practici, sper sa aiba o reactie si sa se delimiteze de astfel de practici si chiar de acel nene care are antecedente.
  • Stelian Stelian
    Un caz similar a fost semnalat zilele trecute la Antena 1 Oradea: www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-16/meserie-in-familie-106376.html

Trimite un comentariu

sus