Skip to main content

Turcescu: „Ponta face presiuni să-mi scoată emisiunea”. Ce spune conducerea B1?

 

Robert-Turcescu-2

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu anunţă pe pagina sa de Facebook că premierul Victor Ponta ar face „presiuni uriaşe” pentru a-i scoate emisiunea din grila B1. „Aşa a făcut şi Năstase pe vremea în care lucram la Europa FM. Lui Năstase i-a mers. Ce va face B1 TV? Aceasta-i întrebarea!”, a mai scris Turcescu.

El spune că aceste presiuni vin după ce jurnalistul a anunţat pe blogul său că luni seara, după ora 21.30, în timp ce autorităţile căutau avionul prăbuşit în pădurile din Apuseni, Victor Ponta s-a dus să ia masa cu jurnaliştii şi alţi politicieni, la un restaurant din Capitală. Materialul este publicat sub titlul: „Aura murea, Ponta chefuia”.

Contactat de paginademedia.ro Robert Turcescu a declarat că deocamdată adună informaţii legat de presiunile lui Ponta aspra emisiunii sale. „Am publicat acest avertisment pentru a înţelege şi domnul Victor Ponta şi alţii care au această dorinţă de a mă vedea eliminat de pe micile ecrane şi poate chiar din jurnalistică. Am pus acest post pentru a le arăta că e o lume mică şi că după 20 de ani am suficiente surse de informare în aşa fel încât să ajungă şi la mine genul acesta de presiuni. Le ştiu, ele nu sunt neapărat noi, dar s-au amplificat”, a declarat Turcescu pentru paginademedia.ro.

El a mai spus că până la acest moment nu a avut nicio discuţie cu conducerea B1 TV pe această temă. „Consider că conducerea B1 înţelege că nu este o dispută personală ci că este pur şi simplu este un demers jurnalistic. Nu am primit până acum nicio dezminţire din partea cuiva că lucrurile pe care le-aş fi postat în textul Aura murea, Ponta chefuia sunt neadevărate. Mai mult decât atât sunt foarte curios să văd reacţia premierului în legătură cu această situaţie. Nu pot decât să privesc cu tristeţe la faptul că o sumă de jurnalişti, din care mulţi dintre ei foarte buni, au ratat ştirea de marţi dimineaţă. Că în vreme ce autorităţile se chinuiau să salveze nişte vieţi de pe un vârf de munte, premierul stătea la un şpriţ, relaxat, într-o cârciumă”, a mai explicat jurnalistul.

Ce spune conducerea B1 TV

Sorin Oancea, director general B1, pentru paginademedia.ro - „Robert Turcescu are de trei ani o emisiune pe post. În ultimii doi ani, de când este Victor Ponta premier, l-a criticat cum a vrut fără să-i spună nimeni nimic. Singurul om care-l poate da afară de la B1 pe Robert Turcescu este Robert Turcescu şi audienţa pe care o face seară de seară cu emisiunea”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Passarenikos Passarenikos
    Domnule OANCEA!.
    Daca spusele Dvs. vis a vis de emisiune Domnului R. Turcescu, sunt adevărate, rostite cu sinceritate,pentru noi telespectatorii postului B1TV, reprezintă o dovada de franchețe si in același timp de mare responsabilitate pentru adevăr si dreptate .Vreau sa cred ca, ramaneti loial si consecvent acestei obilgatiuni morale,de a va apăra jurnaliști talentați cu vocația adevărului si a informațiilor corecte. Vreau sa mai cred ca veți rezista cu tărie la constrângerile si presiunile exercitate de o putere care, nu înțelege rostul jurnalistului,loial,necompromis in societate .
    Pentru toate acestea, aveți toata considerația mea de telespectator fidel , postului B1 TV.
  • ivanescu ivanescu
    ...toata stima si respectul pentru ce face Robert pentru a ne informa cat mai corect si documentat despre toate magariile facute de guvernul ponta si ceata lui de boschetari ....sigur ca acestor mafioti nu le place de el si incearca sa-l inlature ,pentru ca menirea lor nu este decat sa-i distruga pe cei ce nu le ridica ode sau nu-i lasa sa fure .......suntem cu gândul ,cu sufletul si chiar vom iesi in strada daca Robert Turcescu este inlaturat !....sa-i dea dumnezeu putere sa reziste si sa ramana intreg la minte si necorupt printre aceasti mafioti ce conduce tara !
  • Thor Thor
    Cum adică „lui Năstase i-a mers” ? Turcescu a plecat de la Europa FM în 2008, prin demisie, mult după era Năstase.. Și nici măcar atunci nu a demisionat pentru vreun principiu, ci pentru a fi șef la Realitatea FM.

    Da, într-adevăr, la Europa FM au fost niște scandaluri răsunătoare legate de blândețea raportării la regimul Năstase, dar văd că asta nu l-a deranjat atunci pe Turcescu. Apropo, Turcescu a debutat la Realitatea TV sub Prigoană, a stat și în scurta perioadă în care postul a fost practic controlat de Năstase, apoi a mai stat vreo 6 ani și sub patronajul lui Vântu. Așa că nu e cazul să se dea fată mare, că nu e.
  • ionel ionel
    O freci! Te dai de sex feminin, dar scrii ca un baiat de la securitate. Si locuiesti in Uk my ass. Acolo lumea are treaba, nu posteaza trei pagini de prostii.
  • doctor brothers &sisters doctor brothers &sisters
    Diagnostic :personal issues .pe site-ul pe care tocmai ai intervenit, cateva posturi mai incolo tocmai s-a aratat ca B1 intervalul 21-24.00 a fost locul 1 intre televiziunile de stiri. dar cred ca traiesti bine, altfel ai veni in tara sa iti spui parerile personale si nu sa comentezi pe altii. in rest good luck tie si comunitatii. când veti avea de gand sa si munciti va asteptam in romanica. asta v-o spune cineva care a invatat si a muncit in UK.
  • Sandu E. Sandu E.
    Nu va reusi si nici nu va pemite B1 asa ceva. Ar fi motiv clar de o revolta de sa le sara fulgii celor din USL si lui Ponta.
  • Ovidiu Nicusor Draghici Ovidiu Nicusor Draghici
    Bravo Robert si mult succes in continuare !!!
  • Carmen & sisters Carmen & sisters
    Domnule Turcescu , un ziarist bazat nu incepe sa planga imediat ce miroase a pipi in jurul lui! Asa cum faci tu si ai facut mai mereu.
    Traiesc de multi ani intr-o comunitate de romani din U.K.si cateodata dorul de tara si de romani ma face sa fiu superficiala.Nu este cazul acum. Din punctul meu de vedere, Ponta nu are niciun motiv sa se teama de tine,de emisiunea ta .
    Nu am afinitati de niciun fel cu acesta sau cu doctrina partidului pe care il reprezinta si tocmai de aceea iti vorbesc pe sleau:
    - ai o parere mult prea buna despre tine, lucru care iti aduce permanent si o sa-ti aduca in continuare multe prejudicii
    - ai dat dovada de disponibilitate la cardasii neaose si tipice oamneilor de joasa speta din moment ce ai indraznit sa accesezi si accepti functii incompatibile cu pregatirea ta(cea de colonel de armata)In CV-ul tau nu apare Scoala de Ofieri!
    - ai derapaje grave de foarte multe ori in exprimare, documentare si expunere
    - postul tv la care evoluezi, a aratat in permanenta o apropiere excesiva si pe fata, cateodata total gresita, de presedintele in functie, ceea ce a indepartat o mare parte a telespectatorilor
    - si nu in ultimul rand, postul pe care il reprezinti si care a dat dovada de orice numai de seriozitate nu ,a aratat tuturor telespectatorilor(unii ca mine chiar fani inraiti ai lui,la acea ora),ca oricand cea mai veche meserie din lume isi poate face loc chiar si-tr-o televiziune.
    Da! In anul 2012, postul tv pe care il reprezinti,a sistat unidirectional,dar CU ACORDUL PARTILOR, pe nedrept si in contradictie cu orice drept al omului(asa cum si tie iti este frica sa nu patesti)COLABORAREA avuta in baza unui CONTRACT DE MUNCA, repet,contract de munca, cu o adevarata profesionista.O doamna serioasa,care a stiut cum sa ne adune in fata televizorului,duminica de duminica, chiar si pe noi cei care nu empatizam cu televizorul, prin corectitudinea si valoarea informatiilor, prin simplitatea si corectitudinea transmiterii acestora catre noi. Tu nu faci atatea, deci......!

    Nu stiu, dar banuiesc ca nu i-ar placea sa-i dau numele si tocmai de aceea voi fi precauta, dar voi informa cititorul ca este vorba de emisiunea medicala Doctor B1.
    Moderatoarea despre care vorbesc, a avut la un moment dat un invitat.Doctor si el pe la o clinica din bucuresti.Acesta in cardasie cu producatoarea emisiuni,i-au subminat pur si simplu emisiunea si activitatea prezentatoarei si prin modalitati pe care va rog sa le analizati si voi dragi cititori si s-a montat in locul acesteia, cum ma vezi si cum te vad!!!!!! Pai daca ea a fost data afara asa pur si "intr-o joi, pe seara",tu,care nu te ridici la jumatate din nivelul ei ar trebui sa te gandesti bine la ce ai de facut si repede.
    intr-adevar sa te temi.Dar nu plange, esti barbat!
    Eu una sunt sigura ca vei trai vesnic, atata timp cat acest post va emite.Deci nu mai plange baby!
  • cata cata
    care audienta ?
  • Toma Alimos Toma Alimos
    N-ar fi rea deloc lasarea la ...vatra a colonelului care ie...!
  • Andrei Andrei
    Se pare ca Robert are emisiuni din ce in ce mai slabe, cu audiente tot mai mici si acum incearca sa geasesca o scuza pentru viitoarea lui disparitie de pe micile ecrane. Roberte, cum ar zice Banciu, de ce inviti in emisiune tot felul de indivizi total antipatici, cum ar fi Blaga, Neamtu si alte nulitati de genul asta? Pai cand ii vad pe aia, mai bine ma uit la Disney Channel, ca acolo macar sunt personaje simpatice. Si nu-l mai invita pe Orcan ala, care habar n-are ce e aia jurnalistica, dar se lauda in fiecare zi ca e de 20 de ani in presa sau pe sfincsii aia de pe la evz, hotnews, ca aia nu au ce cauta pe sticla si o sa incepi sa faci audiente mai mici decat Nasu'.
  • Cojan Rodica Cojan Rodica
    Multumesc conducerii postului ptr verticalitat si corectitudine.Robert Turcescu reprezinta un reper ptr noi si nu am vrea sa-l pierdem
  • Andrei Andrei
    cred ca si marmota a decis sa nu mai citeasca dimineata la cafea evz si sa foloseasca ziarul pe post de hartie igienica, mai mult ca sigur doreste disparitia bulinei...

Trimite un comentariu

sus