Skip to main content

Gino Iorgulescu, LPF: Peste 3 milioane de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor

 
LPF 2012 - STEAUA BUCURESTI - RAPID BUCURESTI
LPF 2012 - STEAUA BUCURESTI - RAPID BUCURESTI

LPF 2012 - STEAUA BUCURESTI - RAPID BUCURESTIPreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, susţine că actualul contract cu Intel Sky Broadcast, care a câştigat drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, permite unui segment mai mare de spectatori, peste 3 milioane, să urmărească partidele la televizor, se arată într-un comunicat publicat de lpf.ro.

Publicitate

''Dacă în anii trecuţi, şapte meciuri din Liga I erau disponibile doar pentru abonaţii unei anumite firme de cablu, în prezent ele se văd la peste 20 de companii de cablu, dintre care amintesc: UPC, Dolce, Orange TV, Focus Sat, Ines. Astfel, în peste trei milioane de case se pot urmări astăzi la televizor meciurile din prima liga.

Meciurile din Campionatul Naţional Liga I pot fi văzute pe Look TV şi Look Plus, iar în urma parteneriatului încheiat cu Romtelecom, un număr important de meciuri poate fi urmărit şi pe Dolcesport. Acestor trei milioane de abonaţi li se adaugă toţi utilizatorii de internet din România, care pot urmări meciurile pe platforma Seenow în pachetul Koolnet. Aşadar, spre deosebire de perioada anterioară, în afară de drepturile clasice de TV, azi sunt valorificate şi drepturile aferente tehnologiilor moderne, respectiv drepturile de internet şi de mobil'', a declarat şeful LPF cu prilejul unei conferinţe de presă.

Iorgulescu a adăugat că soluţia aleasă de LPF a permis o concurenţă mai mare pe piaţă şi a desfiinţat monopolul deţinut de o companie de cabluri.

''Prin urmare, iată cum demersul LPF a deschis concurenţa de piaţă relevantă şi a înlăturat un adevărat monopol deţinut anterior de un cablist. Repet, peste 20 de firme de cablu, trei posturi TV şi peste 3.000.000 de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor. De asemenea, cei 10,8 milioane de utilizatori de internet (potrivit statisticilor Internet World Stats la 31 decembrie 2013) pot urmări meciurile pe calculator sau mobil. Consider asta o reuşită!'', a declarat Gino Iorgulescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bobonete Bobonete
    Daca te interesezi un pic mai mult, Sky a platit in avans drepturile pentru sezonul in curs. Deci nu cred ca sunt niste amarati din moment ce si-au permis sa achite peste 20 de milioane de euro in avans. In al doilea rand, pe abonatii RDS nu-i intereseaza ca sunt mai multi decat restul...ii intereseaza ca nu vad meciurile. Asta ii deranjeaza si iti garantez ca in maxim 6 luni de zile, mai mult de jumatate dintre cei care s-au mutat la Digi pentru Liga 1 vor reveni la vechile lor firme de cablu gen Upc, Rtc, Focus Sat, etc...
  • Bobonete Bobonete
    Cred ca Gino a vrut sa spuna ca acum poti alege dintr-o lista mult mai mare la ce operator sa te abonezi sa vezi Liga 1. Pentru ca acum multi ani, cand au inceput sa creasca valoarea drepturilor TV si nu mai erau transmise de televiziunea nationala ci de firme private, puteai doar la o singura firma sa vezi meciurile: la RDS. Din aceasta cauza au castigat multi clienti pe parcursul celor 6 ani. Dar acum, vor privi neputinciosi la plecarea acelor clienti care au venit pentru Liga 1 pentru ca doar RDS-ul nu transmite meciurile. Se pare ca le place sa fie solitari in orice fac :))))
  • Pavel Stelistu Pavel Stelistu
    Consumator presupune sa platesi ... deci nu prea are sens ce ai spus tu pana acum. Daca RDS era un Cavalerul Alb dadea in continuare meciurle GRATIS. Insa acum ca nu mai au combinatii cu LPF s-au trezit sa faca pe corectii.
  • Pavel Stelistu Pavel Stelistu
    Nu o pot vedea pentru ca nu vrea RDS. Ar fi atat de simplu sa vada LIGA 1 toata romania cum nici nu iti inchipui. Nu cred ca asta a fost principala grija a lu Gino ... sa dea LIGA 1 catre toati romanii insa din combinatiile lui cam asta s-a intamplat.
  • Karl Karl
    Pai sa le dea ma si RDS macar pe alea. Cine ii opreste. Nu le convine ca nu mai joaca LPF dupa cum le canta ei ? E ca in politica s-a schimbat regimul. Lasa ca alternanta la guvernare face bine.
  • Karl Karl
    ceea ce spui tu se numeste monopol. Cum adica 'vedea toata lumea meciurile daca se abona la un anume cablist' ? In felul asta RDS ar fi ajuns sa controleze 100% piata telecom si sa vezi atunci ce bine iti era.
  • Karl Karl
    El are dreptate in felul lui. Daca RDS nu s-ar opune ar putea sa vada LIGA 1 toata tara. Acum ... nici e Gino nu poti sa-l suspectezi ca e vreun sfant. A avut si el de castigat din schema asta cu LOOK TV.
  • geo geo
    Gogule, vrei sa iti amintesc cam cine joaca de obicei pe postul free - Chiajna, Iasiul, Botosaniul, Viitorul, Gaz Metanul...asa ca mai lasa-ne...
  • Oneofthem Oneofthem
    Daca meciurile ar fi vazute de 3 milioane de familii, audientele ar fi imense. Dar, judecand dupa reclamele date pe look tv, audientele sunt infime. Am vazut ca facea reclama o firma ce spala covoare in Cluj :D
  • Marele Presedinte Marele Presedinte
    daca e sa fim corecti, se poate spune ca meciurile pot fi urmarite de peste 3MILIARDE de oameni, dat fiind ca sunt disponibile pe net.
    Mai mult decit amaritii aia din Premiere League, aia n-au deci vreun miliard - care, o mica diferenta, chiar le urmaresc
    E, vedeti ce presedinte dastept avem la liga? Numa succesuri!
  • Iuli Iuli
    RDS nu a fost dispus sa plateasca mai mult pentru Liga1 de aceea nu a mai luat drepturile. RDS avea mai putin de 3 milioane de abonati cand a luat drepturile tv in 2008 si au platit mai mult pe sezon decat Sky asa ca nu cred ca nu se vor descurca.
  • Iuli Iuli
    Toti abonatii de la firmele pe care le-ai enumerat au in grila gratuit Look Plus care transmite 4 meciuri in fiecare etapa.
  • Iuli Iuli
    Inainte trebuia sa schimbi firma de cablu ca sa vezi meciurile. Acum toate firmele de cablu pot negocia cu Look. Rds poate semna cu ei oricand dar nu vrea.
  • geo geo
    Da care este problema ta...vedem free pe net meciurile care ne intereseaza...fara sa platim 10 lei pe luna...
  • mitza mitza
    Ce sa zica si Iorgulescu...a fost o reusita totala pentru el intelegerea cu maltezii...Acum niciun post free to air nu mai difuzeaza meciurile iar acoperirea actuala este mult mai mica decit in sezoanele precedente. Dar nu este nicio problema, vedem pe net meciurile care ne intereseaza.

Trimite un comentariu

sus