Skip to main content

Gino Iorgulescu, LPF: Peste 3 milioane de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor

 
LPF 2012 - STEAUA BUCURESTI - RAPID BUCURESTI
LPF 2012 - STEAUA BUCURESTI - RAPID BUCURESTI

LPF 2012 - STEAUA BUCURESTI - RAPID BUCURESTIPreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, susţine că actualul contract cu Intel Sky Broadcast, care a câştigat drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, permite unui segment mai mare de spectatori, peste 3 milioane, să urmărească partidele la televizor, se arată într-un comunicat publicat de lpf.ro.

Publicitate

''Dacă în anii trecuţi, şapte meciuri din Liga I erau disponibile doar pentru abonaţii unei anumite firme de cablu, în prezent ele se văd la peste 20 de companii de cablu, dintre care amintesc: UPC, Dolce, Orange TV, Focus Sat, Ines. Astfel, în peste trei milioane de case se pot urmări astăzi la televizor meciurile din prima liga.

Meciurile din Campionatul Naţional Liga I pot fi văzute pe Look TV şi Look Plus, iar în urma parteneriatului încheiat cu Romtelecom, un număr important de meciuri poate fi urmărit şi pe Dolcesport. Acestor trei milioane de abonaţi li se adaugă toţi utilizatorii de internet din România, care pot urmări meciurile pe platforma Seenow în pachetul Koolnet. Aşadar, spre deosebire de perioada anterioară, în afară de drepturile clasice de TV, azi sunt valorificate şi drepturile aferente tehnologiilor moderne, respectiv drepturile de internet şi de mobil'', a declarat şeful LPF cu prilejul unei conferinţe de presă.

Iorgulescu a adăugat că soluţia aleasă de LPF a permis o concurenţă mai mare pe piaţă şi a desfiinţat monopolul deţinut de o companie de cabluri.

''Prin urmare, iată cum demersul LPF a deschis concurenţa de piaţă relevantă şi a înlăturat un adevărat monopol deţinut anterior de un cablist. Repet, peste 20 de firme de cablu, trei posturi TV şi peste 3.000.000 de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor. De asemenea, cei 10,8 milioane de utilizatori de internet (potrivit statisticilor Internet World Stats la 31 decembrie 2013) pot urmări meciurile pe calculator sau mobil. Consider asta o reuşită!'', a declarat Gino Iorgulescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dobrin dobrin
    Da si numarul va creste din moment ce tot mai multi pleaca de la singura firma care nu are Liga 1
  • Petrescu Ivan Petrescu Ivan
    Buni si aia. Macar poti sa povesteti ce vezi pe Look. Dar altii nu se pot bucura de acest privilegiu. Adica clientii RDS :(.
    Daca baga look tv, eu promit ca eu las televizorul deschis non stop pe look ca sa faca audienta :)
  • Petrescu Ivan Petrescu Ivan
    Pai ce sunt prosti sa raspunda vreunii de acolo? Nici nu te baga in seama. Le scriu altii si pe facebook, pe forumuri, am auzit chiar si de o petitie online pentru Liga 1 la Rds. Dar domnii de acolo sunt imuni la preferintele propriilor abonati
  • Ipatescu Ipatescu
    Eu spre exemplu am incercat la fiecare etapa sa ma uit pe internet, cum zici tu. Nu cred ca am vazut mai mult de o repriza in toate cele 4 etape. Se blocheaza, merge infect. Nu de asta mi-am instalat internet, ca sa vad meciurile. Pentru asta platesc abonament Tv separat la Rds si nu ma pot folosi de el. Adica mi-e inutil atata timp cat nu dau Liga 1. Nu urmaresc altceva...ca doar nu stau sa ma uit la Antene toata ziua sau alte mizerii
  • Ipatescu Ipatescu
    Foarte bine ai punctat. Ca sa vezi Liga 1 nu trebuie sa fii la RDS. Ce spune asta despre ei? Ca si-au taiat singuri craca de sub picioare?
    Pun pariu ca nu au prevazut si plecarile spre alti furnizori din cauza acestei decizii
  • Vio Vio
    UPC si Romtelecom acopera toata tara. Pe lanaga ei mai sunt inca 20 de calisti care dau Liga 1. Acum ca si lu gino ia iesit ceva ... nu pot sa te contrazic. E absurd insa zici ca microbistii nu au de castigat de pe urma deciziei de a nu mai da Liga 1 catre un cablist si de a o da catre un post TV ce poate fi transmis de toti cablistii.
  • Vio Vio
    Pai intreaba la RDS de ce nu o pot vedea.
  • Vio Vio
    Da bravo ma... si ne transformam in natiunea RDS. Americanii au legea anti-trust pentru situatii de genul asta.
  • geo geo
    Mai nene, tu chiar nu intelegi ca si abonatii RCS@RDS pot vedea meciurile daca au internet...si stiu unde sa caute. Eu nu iti inteleg disperarea...F 1 a atras milioane de noi abonati la RTC...nu cred...
  • Sabin Sabin
    Daca RDS face pe mironosita si nu semneaza asta nu este vina lui Iorgulescu.
  • dan dan
    Treaba pute de la o posta si e clar ca ceva nu merge bine in schema gandita de Gino din moment ce a facut aceea penibila conferinta de presa. In primul rand toti abonatii digi (circa 3.200.000) aveau acces gratuit la meciurile din Liga 1, acum sunt circa 3.000.000 de abonati care au teoretic acces pt ca trebuie sa plateasca un cost suplimentar, daca era corect Gino spunea cate pachete suplimentare au fost achizitionate si compara nr lor cu cei 3.200.000 abonatii digi. Despre calitatea transmisiei si a comentatorilor... jale mare, mai bine fara sonor. Doar digi si Dolce merita sa transmita campionatul pt ca au investit masiv in televiziunile de sport ca sa ofere abonatilor servicii pe masura, cele 2 TV Look imi aduc aminte de perioada de inceput a OTV, lipseste doar Elodia si pacat ca era cat de cat din zona :)
  • Sabin Sabin
    La Dolce si Antena se vedea doar cate un singur meci si ala neinteresant. Restul meciurilor se vedeau la RDS. Acum nu trebuie sa fii abonat RDS ca sa vezi toate meciurile.
  • Serban Serban
    Tinand cont ca fostul presedinte, Mitica Dragomir, a fost in cardasie cu RDS-ul atatia ani de zile, si a luat mita constant de la ei ca sa le cedeze exclusivitate si sa le faca reduceri substantiale (lucru pe care-l puteti verifica in presa, Dragomir tocmai a fost trimis in judecata ca a luat 3 mil de euro de la RDS sub forma de mita) e chiar de apreciat strategia lui Gino. Se pusese in functiune o adevarata retea mafiota intre Mitica si RDS..nu mai puteai licita ub nicio forma pentru pachetele din Liga 1 daca erai un furnizor de tv si nu marcai spaga. Banii aia au ajuns in conturile lor personale de aceea nu cereau nimic in plus. Acum, cand banii ajung la cluburi, in cantitati mai mari, va apucati sa dati cu pietre in oamenii astia care pana la urma vor sa ridice nivelul campionatului din Romania
  • Nicodim Nicodim
    Gogule, vrei sa iti amintesc ca pe RDS nici pe Chiajna, Iasiul, Botosaniul, Viitorul nu le poti urmari? In ce mai sta argumentul tau acum? Daca esti din Botosani sau din Iasi nu ai voie sa iti vezi echipa favorita la Tv? Doar pe astea din Bucuresti trebuie sa le transmita?
  • Nicodim Nicodim
    Retine ca acei 10 lei care-i platesti se duc catre cluburile de fotbal. Deci daca esti iubitor de acest fenomen ar trebui sa bagi mana mai adanc in buzunar, pentru ca astfel se ridica nivelul campionatului. Cluburile vor avea mai multi bani sa faca achizitii mai bune, va fi mai mult spectacol pe teren. Si nu e musai sa platesti nimic in plus. Spre exemplu, la Upc aproape jumatate dintre meciuri sunt pe look plus, inclus in abonamentul de baza.

Trimite un comentariu

sus