Skip to main content

Dorin Chioţea, suspendat de la Realitatea TV, pentru că a lăudat Antena 3

 
Dorin Chioţea, suspendat de la Realitatea TV, pentru că a lăudat Antena 3

Dorin Chioţea, realizatorul matinalului de la Realitatea TV, a fost suspendat de pe post „pe timp nelimitat”, după ce a apreciat transmisia Antenei 3 de 1 Decembrie.

Publicitate

„Pe 1 decembrie, la ora 11, am postat pe Facebook cîteva rînduri în care am apreciat transmisia Antenei 3. Am fost sunat de Edward Pastia şi mi-a spus că sînt suspendat de pe post din cauza postării mele”, a declarat Chioţea pentruTolo.ro.

Chioţea i-a povestit lui Tolontan cum a aflat de suspendarea sa.

„Mi-a dat un sms ieri Edward Pastia, care e director executiv. Mi-a spus că nu mai pot apărea pe post din cauza postării mele de pe Facebook unde am lăudat transmisia Antenei 3 de Ziua Naţională. Apoi m-a sunat şi am vorbit la telefon. M-a asigurat că decizia e a lui. Seara mi-a zis că e decizia lui Cozmin Guşă. Guşă nu mi-a răspuns la telefon.”

Întrebat dacă a primit explicaţii: „Nici un fel de explicaţie logică.Nu poţi explica aşa ceva unui om care are peste două decenii în presă, aşa cum sînt eu. De fapt, nu e vorba doar de mine aici. Nu poţi trata aşa nici măcar un copil care intră acum în presă! Ce exemplu dăm celor din jur, unor tineri care se angajează acum în redacţie? Dacă Antena 3 şi-a făcut bine treaba nu înseamnă că asta e o degradare a ceea ce am făcut noi, la Realitatea. E ca în fotbal: unii joacă mai bine într-o zi, nu înseamnă că tu eşti slab!”

Edward Pastia, contactat de de Tolontan, a recunoscut că l-a suspendat pe Chioţea.

„Echipa Realitatea face eforturi zi de zi ca să asigurăm activitatea acestui post. Postarea lui Dorin Chioţea este deplasată. Nu e colegială.”

„Când te referi la Antena 3 e normal să pui şi o propoziţie despre cum a fost transmisia Realitatea TV”, a mai subliniat Pastia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Un fost Un fost
    Am lucrat în Realitatea și l-am prins destul timp pe Dorin. El plus Mititica (adică Marinela Mititelu) și cu Costi Rogozanu sînt singurii din post care nu ascultă comenzile lui Cosmin Gușă. Așa că la rând urmează ceilalți doi dacă nu se pun bine cu Bianca Oanea și Edi Pastia slugile geostrategului. Bianca e și isterică și jicnește pe toți mai puțin pe Chioțea pe care îl bârfește și îl lucrează dar pe față e numai lapte și miere. Chioțea are mult umor și e spontan, cum scria cineva pe aici. Scoate chestii tari din el când te aștepți mai puțin iar operatorii și regia știu ce spun. Are un singur defect: ajunge în platou cu 3-5 minute înainte de emisie, în vestiar cu jum de oră, în machiaj cu vreo 10-15 minute. Nu-i nimic, Rareș ajunge la un sfert de oră după ce începe Jocuri de Putere, de aceea vedeți pe ecran tot felul de aberații apoi plictisește lumea cu discursul său aiurea. Chioțea este pregătit și știe tot ce mișcă. Are o cultură generală mare și singurii care îi fac față sîint Dașo și cu Sebi (operatori). Așa că afară și cu ăștea! Și încă ceva: emisiunile cu Anețica erau mult mai bune chiar dacă ea se băga cam mult în seamă.
  • Diana Diana
    Pai rares bogdan se simtea in umbra, nu mai era singurul vizibil si de asta s-a ajuns sa il arunce pe chiotea. Sunt si alte exemple in tv. Alexandru sabau isi jigneste si umileste colegii la dolce sport si ii ameninta ca ii da afara, ca face ce vrea. Se lauda ca enachescu nu ii face nimic, zice mereu ca i se rupe p... si nu se teme de absolut nimeni si uite asa l-a dat afara pe andrei nourescu, unul dintre cei mai respectati jurnalisti si asta dupa ce l-a batjocorit punandu-l sa faca tot felul de lucruri care nu exista in fisa postului. Doar pentru ca il punea pe sabau in umbra.
  • TVR-istu' TVR-istu'
    Nu-mi place mutra lui Pastia și nici de fatza lui Chioțea. E probabil o invidie a șefului pe subordonatul mai bun decît el. Pastia nu are ce cauta pe tv. Punct! Dar am intrat pe facebook la cei doi unde e o adevarată furtună. Acolo e clar că Chioțea e mult peste nivelul lui Pastia. Ca talent, clar! Ca exprimare nu mai zic. Pastia se laudă că a fost 13 ani la ziar dar Dorin Chițea îi dă clasă la fel cum Antena 3 a dat clasă la Realitatea TV.
  • rare s. rare s.
    Realitatea are o singura vedeta; io, rares!
  • Geo Manu Geo Manu
    Sunt un fost angajat din zona media, acum in FMGC. As zice cititor constant de ziare si telespectator informat. Încerc să fiu obiectiv. Un jurnalist a fost dat afară pentru că a apreciat o realizare a concurenței. Asta e o mare piatră de moară pentru Realitatea Tv si daca as fi sef la Antena 3 as face show-uri intregi pe tema asta. E inadmisibil asa ceva, suntem in UE, anul 2016! In SUA marii moderatori se invita intre ei la talk-show-uri, la noi se injura reciproc.
    Legat de Dorin Chiotea, admit că unora poate nu le place. E dreptul lor, au o telecomanda. Dar eu imi beau deseori cafeaua cu acest om. Este singurul realizator tv spontan, cu mult umor, care isi permite sa critice si sa laude pe toata lumea. Poate doar Dragos Patraru e asa, dar fara prompter e probabil mort, il urmaream si la RTV. Chiotea are in plus o cultura generala f buna si isi permite sa abordeze aproape orice subiect. E posibil sa se pregateasca pentru unele si sa para spontan, dar stie sa mimeze. Face interviuri excelente, ii vin in minte toate intrebarile posibile. L-am vazut si cu interviuri in engleza. Scrie excelent, iar reportajele sale de la Olimpiada esecurilor Romaniei au fost f bune, cu subiecte variate. A facut fotografii profesioniste. Poate ca stie sa si filmeze. Chiotea are si unele derapaje, poate ca si-a suparat colegii, o fi un om dificil, dar un asa jurnalist multilateral e rar intalnit. In mod normal ar trebui sa aiba oferte imediat de la altii.
    Succes mai departe! Si poate Realitatea Tv lasa orgoliul deoparte si il pune din nou pe ecran.
  • Sorin Aradean Sorin Aradean
    Mi se pare de prost gust notoriu sa lauzi concurenta, si inca cu lux de amanunte, indiferent cit de multa dreptate ai avea. Mai ales in contextul in care Realitatea se confruntase cu situatia deloc placuta de a-si rezolva prin eforturi proprii transmisia de 1 Decembrie, cind toate celelate televiziuni stateau comod pe semnalul furnizat de TVR. Dar asa-i cind gura bate fundul, inclusiv in privinta motivului ptr care Realitatea a primit interzis la semnalul TVR...
  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    Situatia a fost lamurita de catre conducerea celor de la Realitatea. Dorin Chiotea stia foarte bine ca A3 nu a realizat acea transmisie, ci ca era un semnal preluat de la o firma privata. De asemenea, Chiotea era oricum in pericol din cauza unor e-mail-uri jignitoare trimise catre colegii de redactie.
  • Cristi Cristi
    Ca si cum un angajat pepsi lauda coca cola : ))) sau un angajat Samsung lauda public Apple si se asteapta ca sefii sa il bata pe spate si sa spuna: "Bravo baiete pentru fair play!" Isuse!
  • prapastiosu prapastiosu
    Run Dorine, run! Go to ***, at least there u could see the *** in HD!
  • coco coco
    Leule, leutule, o iei de la capat , asta e
  • Thor Thor
    Un singur om mai era la Realitatea dispus să facă de toate (de la șofer la femeie de serviciu) pe bani de nimic și pe acela îl dau afară. Și pentru ce motiv? Cine va mai citi știrile de pe prompter la 7 dimineața pe 1 ianuarie?
  • an an
    Acest domn Chiotea se doreste la Antena3 sa se vada si el HD - diseara (sau intr-una din zilelele acestea) o sa il vedeti ca va fi invitat la Gadea si ca ii va oferi sprijinul sa apara pe Antene...
  • geabi geabi
    La Realitatea a devenit tabu sa discuti despre neajunsuri, salarii mici, plătite cu întârziere, despre isterica Bionea, care nu știe decât să emane decibeli din... gușă, despre un Pastia nimerit săracu' în meseria asta, despre inegalabilul, monumentalul, Rareș Bogdan, subiect de studiu pentru viitorii psihologi, omul fiind întruchiparea paranoicului, a suferindului de tulburare borderline. Intrată pe mâna unor amatori, proști dar fuduli, televiziunea asta a ajuns o caricatură a celei care revoluționa cândva mass-media din România. Se sprijină pe câțiva oameni pricepuți, scăpați, numai ei știu cum, de filtrul răutăților celor enumerați mai sus. Ei îcearcă dintr-o ambiție personală să țină standardul postului la un nivel decent și nu urmare a condițiilor sau a stimulentelor (ioc). Jucăria lui Gușă e în pragul înecului și mai grav e că nimănui nu îi este permis să îi întindă o mână de ajutor pentru a o trage din mocirlă.
  • Alex Alex
    Lasă, Dorine, acum ai mai mult timp *** pe Anamaria Prodan și cloaca de pseudo-jurnalişti de la GSP (exclus Tolontan de aici). Știe Chioțea de cine zic, Gafiuc & co.
  • Geo Geo
    Multumeste-te, ba chiotea, ca nici unul dintre cei ce te-au zburatacit nu stiu *** .
    "La revedere, drum bun" !

Trimite un comentariu

sus