Skip to main content

FĂRĂ COMENTARII. Două titluri "gonflate" pe Mediafax şi Ştirile Pro TV: "A şasea extincţie mondială" şi "haos în China"

 
FĂRĂ COMENTARII. Două titluri "gonflate" pe Mediafax şi Ştirile Pro TV: "A şasea extincţie mondială" şi "haos în China"

Titluri pentru clickuri. Azi, două materiale culese de pe două site-uri "cu nume": Mediafax şi ŞtirileProTV.ro. Cu două subiecte diferite: războiul nuclear şi "Haos în China."

Publicitate

Să le luăm pe rând:

Apocalipsa după Mediafax: "a şasea extincţie a Terrei"

Titlul lung, dar cuprinzător: "Războiul Nuclear dintre Rusia şi NATO nu va fi cel de-al Treilea Război Mondial, ci cea de-a Şasea extincţie din istoria Terrei. Va dura zeci de milioane de ani ca ecosistemul să se refacă". Acesta este doar titlul.

Dăm click şi citim despre ce se va întâmpla. Titlul, la fel şi pe site. Primul paragraf, la fel de alarmist:

"Trei miliarde de oameni din marile aşezări urbane vor muri ca urmare a exploziilor nucleare (...) şi cinci miliarde vor muri de la foamete, radiaţii, conflicte pentru resurse".

Abia în paragraful trei apare şi condiţionalul: "un mic război ar putea declanşa o apocalipsă globală". Şi, mult mai jos, ni se spune că aşa "zic cercetătorii."

Rămânem cu două informaţii: ar fi o "extincţie mai catastrofală decât cea din Permian-Triasic" şi că "doar gândacii, scorpionii, tardigradele, bacteriile extremofile şi muştele de fructe" ar putea supravieţui."

Titlul pus de Mediafax (foto: FB Radu Dumitru):

ŞtirileProTV: Gata, e revoluţie în China! Oare?

ŞtirileProTV.ro văd o revoluţie în China. Cel puţin aşa se înţelege din postarea de pe Facebook. O postare penalizată de comentatori, ca de altfel şi alte titluri puse de-a lungul timpului pe FB de site-ul care l-a "omorât" pe Florin Salam.

Ce scrie pe Facebook ŞtirileProTV.ro?

"Haos în China, după anunţarea unei lovituri de stat militare şi arestarea preşedintelui XI Jinping. Circulaţia avioanelor, trenurilor şi autobuzelor, oprită de urgenţă".

Cade regimul Xi Jinping?

Dăm click pe linkul de pe Facebook şi citim ce s-a întâmplat de fapt. Nu înainte de a trece de titlu: "Lovitură de stat militară în China şi arestarea lui Xi Jinping, zvonurile infirmate care au dat Beijingul peste cap"

- "Zeci de mii de utilizatori au răspândit zvonuri neconfirmate despre arestarea preşedintelui şi înlăturarea sa de la putere de către Armata de Eliberare a Poporului chinez"

- "Această speculaţie, care nu a fost luată în discuţie de nicio sursă de încredere, vine în timp ce mai multe curse aeriene care urmau să decoleze din capitala Beijing au fost anulate şi alte relatări neverificate vorbesc despre trenuri şi curse de autocar care de asemenea urmau să plece din Beijing anulate la rândul lor."

- Un fost responsabil american pentru China lămureşte problema. Este "o minciună totală".

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus