Skip to main content

INTERVIU. Vloguri ca nişte reportaje. De călătorie. Anamaria Gudu vine cu un proiect nou, la cinci luni după plecarea de la Antena 1 (VIDEO)

 
INTERVIU. Vloguri ca nişte reportaje. De călătorie. Anamaria Gudu vine cu un proiect nou, la cinci luni după plecarea de la Antena 1 (VIDEO)

INTERVIU. La cinci luni după plecarea de la Antena 1, prezentatoarea Anamaria Gudu aduce un proiect nou. S-a apucat de vloguri în online. Vloguri ca nişte reportaje. 

Publicitate

Şi-a ales o nişă nu atât de populară, din cauza logisticii complicate pe care o presupune, dar în expansiune şi la noi în ţară. Vorbim despre vlogurile de călătorie

Clipurile sale nu vor fi „clasice” vloguri de călătorie, ci se vor axa pe atmosfera oraşelor în care ajunge şi, în principal, pe anumite „obiective” din respectivele locuri. În cazul ei, Anamaria Gudu va prezenta locuinţe interesante, hoteluri în care se cazează doar vedete şi, în general, case în care publicul larg ajunge mai greu, după cum declară chiar ea pentru Paginademedia.ro

În videoclipurile sale, vorbeşte cu oameni ca un reporter de teren, prezintă locuri, iar montajul este dinamic, cu cadre în mişcare şi din dronă. 

De ce a ales această abordare? Explică chiar Anamaria Gudu, într-un interviu acordat Paginademedia.ro

„Vor fi serii de vloguri dedicate fiecărei ţări sau zone vizitate.

Mi-am dat seama ca e timpul ca cineva să filmeze şi să realizeze un produs online pentru piaţa „premium” din România. Adică, oameni de succes şi business-urile lor, case demne de admirat, hoteluri ce oferă „premium hospitality”, pe toate le vedem doar în ziare de specialitate, reviste sau în nişte postări trecătoare”, spune ea cu privire la noul proiect. 

Proiectul se numeşte Your Dream Visits şi, pe lângă YouTube, materialele vor fi postate şi pe site-ul oficial, pe Instagram şi pe Facebook. 

VIDEO. Top trei rooftops în Roma

Primul video din proiect este realizat la Roma. De ce Roma? Ne povesteşte Anamaria Gudu. 

„Am început cu Roma, pentru ca acolo am studiat un an universitar şi amicii mei, atunci când au auzit despre proiectul meu, m-au invitat sa le fac lor primele vizite de vis.

Sunt locuri exclusiviste din Roma, cu privelişti unice în lume, cu un meniu inedit şi cu mâini de cocktail designeri care iti prepara băutura ce va da gustul amintirii pe viaţă al unei seri în inima Romei”, dezvăluie prezentatoarea. 

A renunţat la televiziune? - „Am vrut o pauză”

Fosta prezentatoare de la Antena 1 a vorbit şi despre televiziune şi a spus dacă a renunţat la televiziune sau nu

Paginademedia.ro: Ai renunţat la televiziune?

Anamaria Gudu: „Televiziunea este mereu în sufletul meu şi nu aş fi în stare să refuz o ofertă bună. Am avut nevoie, în schimb, de o pauză pentru odihnă şi regăsire.

Chiar dacă timpul nu îmi ajunge niciodată, aş face şi imposibilul să mă împart între toate proiectele şi colaborările mele, pentru că munca mea este pasiunea mea.”

Plecarea din televiziune a decis, într-o oarecare măsură, şi naşterea proiectului Your Dream Visits, după cum menţionează tot ea. 

Anamaria Gudu: Un om rupt din lumea televiziunii după 14 ani nu poate renunţa uşor la ceea ce ii place sa facă. Eu am adorat mereu sa merg pe teren. Oamenii imi dau forţă şi energie prin feedback-ul lor imediat şi asta mă hrăneşte.

Dincolo de asta, desigur ca ideea în sine de a face blogging şi vlogging pe segmentul Premium îmi umbla prin minte de ceva timp, dar nu am putut sa o pun în practica din motive ce au ţinut de prezenta mea pe micul ecran.”

„Influencerii au datoria să-şi educe publicul”

Acum şi în rol de vloggeriţă, prezentatoarea TV a vorbit şi despre lucrurile care au inspirat-o şi au determinat-o să lanseze proiectul, despre aşteptările pe care le are şi despre rolul influencerilor. 

Ea însăşi un influencer cu aproape 30.000 de urmăritori pe Intagram subliniază că „influencerii au datoria sa şi educe publicul”, după cum a punctat pentru Paginademedia.ro. 

Paginademedia.ro: Ce aşteptări ai?

Anamaria Gudu: Mediul online este intr-o continua evoluţie şi transformare. Preferinţele celor care stau în online sunt foarte variate şi cred ca este loc pentru toată lumea în acest spaţiu atât de generos.

Mi-aş dori ca produsul de calitate pe care îl ofer sa fie apreciat de cât mai multi. Eu cred ca influencerii au datoria sa şi educe publicul, să ofere imagini şi idei care sa ambitioneze către o viaţă mai putin aplecata către “forme” şi mai mult către “fond”.

Paginademedia.ro: Cine te-a inspirat?

Anamaria Gudu: M-a inspirat experienţa mea şi faptul că nu am vazut pe nimeni să adopte acest segment în format vlogging. Şi o discuţie cu prieten-partener în acest proiect a fost de mare ajutor pentru a ne alege nisa. Apoi, totul a decurs natural.

Paginademedia.ro: Ne poţi da două-trei exemple de vloggeri/bloggeri/creatori de conţinut pe Instagram pe care-i urmăreşti?

Anamaria Gudu: Codrina Apostol, pentru cursivitate în exprimare, disponibilitate în fata publicului ei şi un rafinament natural. Fabmuse Diana, pentru că este un exemplu de self-made influencer şi pentru frumuseţea ei.

„Voi încerca sa menţin un rimt alert. Publicul e avid după conţinut nou”

Paginademedia.ro: Ce frecvenţă vor avea episoadele?

Anamaria Gudu: Voi încerca sa menţin un rimt alert, pentru ca publicul din online este avid după conţinut nou şi susţinut.

Paginademedia.ro: Cine te ajută la filmări?

Anamaria Gudu: Am o mână de oameni care face cât o mie, pentru ca sunt profesionişti. Mă consult cu ei şi alegem împreună următoarea destinaţie, dar primim şi invitaţii din partea unor hoteluri sau brand-uri care vor sa le facem o vizita.

Desigur că există şi o triere, pentru ca vreau sa aduc publicului meu doar poveşti Premium.

Paginademedia.ro: Vei fi un călător full-time sau vei călători ocazional?

Anamaria Gudu: As vrea să pot călători mai mult, dar fiecare subiect îşi cere dreptul la înţelegere şi timp pentru redactare şi editare video. Condiţia pe care singuri ne-am impus-o este aceea de a crea un produs finit impecabil.

Paginademedia.ro: Vor fi destinaţii doar din afara ţării sau vor fi şi din România?

Anamaria Gudu: Voi calatori oriunde în lume şi în România, în căutarea de povesti de succes. Mai mult, unul dintre partenerii mei este o agenţie de turism care mă ispiteşte mereu cu destinaţii greu de refuzat.

Imi doresc sa explorez mai mult România, pentru ca sunt multe povesti de succes pe la noi. În ceea ce priveşte lumea larga, îmi aleg destinaţiile în funcţie de cât de ofertante sunt din punct de vedere al subiectelor din sfera care mă interesează pe mine.  

Paginademedia.ro: Ai luat în calcul şi următoarele valuri ale pandemiei? Crezi că ţi-ar putea afecta proiectul?

Anamaria Gudu: Cum proiectul se desfăşoară atât în ţară, cât şi în afara ei sunt atât de multe locuri şi atât de multi oameni care sa ne inspire, încât nu îmi doresc decât sa fim sănătoşi şi sa avem putere de muncă.


Citeşte şi: Plecare de la Antena 1. Anamaria Gudu a părăsit postul, după trei ani


Citeşte şi: De la Neptun TV, la Antena 1. O nouă prezentatoare, de astăzi, la Observatorul de weekend


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cititor cititor
    Ce s-a mai intamplat cu acest proiect? Site-ul nu merge, pe YT sunt numai 12 clipuri, din care unele despre materiale de constructii.
  • Amir Amir
    Fostii bosi de la Observator s-au descotorosit de Ana Gudu in cel mai urat mod posibil ca sa ii faca loc colegei care se intorcea din maternal. Dupa editia Observatorului, a fost chemata sus in redactie unde i s-a dat vestea fara nici un fel de motivatie. Pur si simplu la revedere. Asta dupa ce Ana a fost un prezentator apreciat de publicul Antena 1 si o prezenta cat se poate de imaculata. Sa o comparam pe Ana Gudu cu Ionela Luncan? Exista vreun termen de comparatie? Renunti la un prezentator bun si pui unul mediocru? Un prezentator care te face sa dai pe alt post. Ca sa fiu elegant in exprimare. Ana a fost eleganta pana la capat si nu a spus nicaieri asta. A plecat fara sa faca scanadal si s-a resemnat cu decizia sefilor care ulterior au fost pusi pe liber pentru dezastrul in care au adus Observatorul. Mult succes Ana in noul proiect.

Trimite un comentariu

sus