Skip to main content

EXCLUSIV! Cătălin Măruţă: „Sunt emoţionat când mă gândesc prin câte am trecut... Puneam muzică la petreceri” - INTERVIU

 
EXCLUSIV! Cătălin Măruţă: „Sunt emoţionat când mă gândesc prin câte am trecut... Puneam muzică la petreceri” - INTERVIU

Toamna acesta se împlinesc 16 ani de când Cătălin Măruţă realizează emisiuni pentru Pro TV, aşadar am trecut împreună prin tot felul de amintiri. Un interviu exclusiv pentru Paginademedia.ro, din care aflăm cum le împacă pe toate: familie, pasiuni, performanţă în profesie.

Publicitate

Cătălin Măruţă prezintă emisiunea „La Măruţă” de la Pro TV, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 15.00.

Din februarie 2021, Cătălin Măruţă realizează, în fiecare săptămână, şi un podcast, pentru canalul propriu de YouTube, intitulat „Acasă la Măruţă”. Până acum a adunat peste 130 de episoade, cu personalităţi din showbiz, dar nu numai.

Din interviu:

  • „Sunt emoţionat când mă gândesc prin câte am trecut...”
  • „Colegii mei m-au cunoscut cu adevărat pe măsură ce ne-am confruntat cu diverse lucruri...”
  • „Tehnologiile din jurul nostru se schimbă şi noi ne schimbăm, dar oamenii mereu vor dori să audă poveşti despre alţi oameni şi vor dori să se conecteze cu alţii prin emoţii simple, sincere.”
  • „Copiii mă ţin foarte activ, îi duc la şcoală, mă joc cu ei sau mă plimb cu bicicletele, facem tot felul de activităţi.”
  • „Nu cred că o să fiu prezentator până la ultima suflare.”

Mai multe, în interviul integral de mai jos

GALERIE FOTO. Cătălin Măruţă: „Sunt emoţionat când mă gândesc prin câte am trecut”

Paginademedia.ro: La mulţi ani frumoşi şi cât mai multe realizări profesionale. Cum te simţi la această aniversare, 16 ani de când realizezi emisiuni pentru Pro TV?

Cătălin Măruţă: Sunt emoţionat când mă gândesc prin câte am trecut până am ajuns în acest punct.

E copleşitor să privesc în trecut, de la emoţiile imense, pe care le aveam când am debutat la PRO TV, deşi aveam mulţi ani de experienţă în televiziune, la sudarea treptată a echipei, un grup în care am avut încredere încetul cu încetul, de la o emisiune la alta, de la o situaţie la alta.

La fel cum şi colegii mei m-au cunoscut cu adevărat pe măsură ce ne-am confruntat cu diverse lucruri, cel mai adesea presiunea timpului, cu care ne-am obişnuit până la urmă, dar şi momente care ne luau prin surprindere: invitaţi care nu ajungeau la timp, probleme tehnice care ne puneau în dificultate şi tot aşa.

La ceas aniversar, mă simt onorat că fac parte din această poveste, sunt atâtea  persoane cărora ar trebui să le mulţumesc, de la care am avut ceva de învăţat.

Paginademedia.ro: Îţi mai aminteşti cum a fost prima ediţie, din 2007?

Cătălin Măruţă: Da, a fost una dintre cele mai pregătite emisiuni, tocmai pentru că era prima. Aşteptam cu nerăbdare să fie gata platoul ca să putem începe emisiunile. S-a lucrat până în ultimul moment.

Împreună cu echipa mea, am căutat idei şi invitaţi inediţi, moduri diferite de a-i aborda, de a pune întrebări. Am repetat de mai multe ori în platou, testând variante de intrare, de salutare a publicului.

A fost o ediţie în care am invitat mai multe surori: au fost Monica şi Gabriel – Cheeky Girls şi Denisa şi Raluca de la Bambi. A fost o emisiune cu presiune mare, ne doream un start bun şi a fost unul foarte bun. 

VIDEO. Emisiunea „La Măruţă” poate fi urmărită şi pe VOYO, iar momentele importante se regăsesc şi pe YouTube

Paginademedia.ro: Odată cu trecerea timpului şi având în vedere cum se tot schimbă media… Te gândeşti deja că poate va veni o zi în care nu vei mai fi prezentator? Sau nu la TV? Ce gândeşti despre ceea ce va urma în cariera ta?

Cătălin Măruţă: Am învăţat să spun „Niciodată să nu spui niciodată”, cum este şi cântecul Andrei. Cred că de 20 de ani aud că social media va înlocui televiziunea, iar de vreo 10 ani că generaţiile noi gândesc altfel.

Da, tehnologiile din jurul nostru se schimbă şi noi ne schimbăm, dar oamenii mereu vor dori să audă poveşti despre alţi oameni şi vor dori să se conecteze cu alţii prin emoţii simple, sincere.

Că poveştile vor fi spuse la ora 18.00 sau la ora 15.00, că vor fi pe TV sau pe TV şi online, acestea sunt detalii.

Nu cred că o să fiu prezentator până la ultima suflare, dar deocamdată îmi place ceea ce fac, nu am obosit, sunt foarte bucuros să fac parte din vieţile oamenilor care ne urmăresc şi am de gând să fac asta şi în continuare. 

Paginademedia.ro: De-a lungul timpului au fost invitaţi care s-au supărat şi o perioadă nu au mai venit la emisiune. Cum gestionezi astfel de situaţii? Eşti tu cel care îi împacă?

Cătălin Măruţă: Au fost situaţii, cum să nu, de unele am spus şi pe post. Nu avem niciun motiv să ne prefacem că fenomenul nu există, până la urmă suntem oameni şi noi, şi invitaţii noştri, iar supărarea de care vorbim e un sentiment firesc. La fel de firesc cum este să şi depăşim sau să iertăm.

Când s-au întâmplat astfel de lucruri, de obicei era vorba despre ceva ce am spus în emisiune. Fiind în direct, se întâmplă neprevăzute. Uneori poate nu sunt replici inspirate, alteori contextul face ca o glumă nevinovată să pară o acuzaţie.

S-a întâmplat şi ca oamenii să se fi supărat dintr-un motiv pe care nu l-am înţeles niciodată. De la caz la caz, fie am abordat eu persoana care nu mai voia să vină în platou, fie cei din echipă.

Mereu am încercat să aflăm care este problema şi să o rezolvăm, obiectivul este ca publicul să aibă parte de toate persoanele publice.

Cătălin Măruţă: „Copiii mă ţin foarte activ”

Weekendul acesta, familia Măruţă s-a relaxat în Braşov / foto: arhiva personală

Paginademedia.ro: În fiecare zi eşti la emisiune, dar te ocupi şi de proiectul personal – podcastul „Acasă la Măruţă”. Şi, fireşte, ai şi o viaţă solicitantă în familie. Cum le faci faţă tuturor? Care consideri că sunt toate secretele care te ajută să facă faţă?

Cătălin Măruţă: Iau vitamine! Glumesc, normal... Încerc să îmi planific timpul cât mai bine, astfel încât să mă împart între familie şi activităţile care îmi dau sens şi bucurie.

Prioritizez: nu mai fac, ca acum zece ani, chiar totul singur şi nu mai accept orice invitaţie, orice proiect.

Copiii mă ţin foarte activ, îi duc la şcoală, mă joc cu ei sau mă plimb cu bicicletele, facem tot felul de activităţi.

Eu nu sunt genul de om care îşi încarcă bateriile stând în pat, ci mai degrabă făcând lucruri diverse, cu oamenii dragi.

Nu sunt Superman, sunt şi zile în care, recunosc, nu ştiu cum să trag de mine până la finalul zilei, dar cumva mereu reuşesc. Şi, uite aşa... mă declar un om împlinit şi fericit.

Paginademedia.ro: Cum arată o zi din viaţa ta şi care este şi rutina filmărilor pentru podcast?

Cătălin Măruţă: Zilele mele încep cu pregătirile pentru şcoală. Îi duc pe Eva şi pe David la şcoală şi apoi am întâlniri, şedinţe de redacţie şi, desigur, emisiunea în direct.

Îmi programez filmări pentru podcast seara, după emisiune, nu în weekenduri. Fiind un episod pe săptămână, nu îmi ocupă atât de mult timp.

Păstrez weekendurile pentru familie şi prieteni, încercăm să facem mereu ceva împreună. Dacă Andra are spectacol, mergem cu ea. Iar dacă nu are, ne distrăm toţi patru.

VIDEO. „Acasă la Măruţă”, episod special, cu actorul Nelu Curcă din serialul „La bloc”

Paginademedia.ro: Eşti absolvent al Facultăţii de Drept, dar nu ai profesat niciodată. Te rugăm să mai spui o dată povestea începutului tău în televiziune… Poveste văzută acum prin prisma întregii experienţe acumulate.

Cătălin Măruţă: Am început cu radio, nu cu televiziune, pentru că era şi este încă o mare pasiune pentru mine.

Eram elev şi apoi student şi puneam muzică la petreceri, mă jucam de-a DJ-ul, îmi imaginam că sunt la radio şi vorbesc cu publicul. Ceea ce până la urmă s-a întâmplat.

Am lucrat în mai multe radiouri! Apoi am mers la un casting la TVR 2, unde se căutau tineri. Am fost selectat şi eu, alături de mai mulţi, şi nu sunt singurul dintre ei care a rămas în televiziune.

La TVR 2, ambiţia şi energia mea m-au făcut să devin gazda emisiunii „Tonomatul de pe 2”, după câţiva ani de „TrupaDP2”. Anii au trecut repede, parcă ieri s-a întâmplat totul. De profesat, am făcut-o când a fost perioada de practică.

Paginademedia.ro: Există schimbări în plan pentru formatul emisiunii? Poate alte rubrici...

Cătălin Măruţă: Încercăm să rămânem mereu actuali şi fresh, aşa că rubrici tot inventăm şi telespectatorii trebuie să ţină pasul cu noi, fiind cu televizoarele date pe PRO TV, la ora 15.00.

Eu cred că nu mai trăim vremurile în care ne gândim cu un an înainte la ceea ce vrem să facem şi nu mai schimbăm nimic pe parcurs. Trăim o eră mult mai dinamică şi noi ne simţim foarte bine în acest context.

Paginademedia.ro: Ce va urma în calendarul emisiunii?

Cătălin Măruţă: Este o tradiţie deja, iar nouă ne plac tradiţiile, să avem emisiuni speciale de 1 Decembrie şi de Crăciun. Ca să fie festive, încercăm să aducem în platou invitaţi pe care publicul îi aşteaptă cu nerăbdare, unii dintre ei vin de departe sau mergem noi după ei şi îi filmăm în locul în care trăiesc.

Vom pregăti surprize, iar publicul trebuie să ştie că se poate baza pe noi pentru bună dispoziţie şi căldură.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus