Skip to main content

Emisiune nouă despre educaţie, la Euronews. Prezintă: Adriana Stoian (fostă Mariş, una dintre primele ştiriste Prima TV)

 
Emisiune nouă despre educaţie, la Euronews. Prezintă: Adriana Stoian (fostă Mariş, una dintre primele ştiriste Prima TV)

Postul de televiziune Euronews va avea în grilă o emisiune nouă despre educaţie. Formatul se numeşte Euroeducaţia şi va fi prezentat în fiecare săptămână de Adriana Stoian, fostă Mariş, una dintre primele ştiriste de la Prima TV, care a avut o colaborare şi cu Adevărul Holding.

Publicitate

Euroeducaţia va avea premiera astăzi (21 septembrie), de la ora 15.00, şi se va difuza atât la TV, cât şi pe pagina de Facebook Euronews România.

Emisiunea va prezenta interviuri şi dezbateri în platou, cu invitaţi, pe diferite teme care ating domeniul educaţie. 

Jurnalista Adriana Stoian, fostă Mariş, este una dintre primele prezentatoare de ştiri de la Prima TV şi a coordonat, timp de cinci ani, divizia de video de la Adevărul Holding. Aceasta a revenit pe TV anul trecut, după o perioadă de aproape patru ani de pauză în media:

„Am revenit pentru că m-a atras brandul Euronews, pentru că e un loc în care cred că mi-aş putea relua meseria, aşa cum am făcut-o tot timpul”, declara la acel moment Adriana Stoian, pentru Paginademedia.ro.

Adriana Stoian, gazda emisiunii:

„Ne propunem ca în cadrul emisiunii să abordăm problemele multiple din sistemul de învăţământ românesc, să punem întrebările corecte şi să încercăm, alături de specialişti, profesori sau părinţi să găsim cele mai bune abordări.

Pentru că şcoala românească n-a reuşit să ţină pasul cu societatea. Pentru că încercăm să pregătim copiii pentru azi, în loc să-i antrenăm pentru mâine.

Pentru că ideal ar fi să ne deschidem noi minţile către viitor şi abia apoi să înţelegem pentru ce fel de societate ne formăm copiii. Cum va arăta aceasta? Ce meserii îi aşteaptă? Cum îi putem învăţa mai bine să-şi descopere aptitudinile şi să-şi pună talentele în valoare? E mai important să ai un job bun sau să fii împlinit? Vom căuta răspunsuri la toate aceste subiecte şi nu numai.

Vom vorbi şi despre programa şcolară, manuale depăşite, examene, schimbările aduse de noile legi, adaptarea cursurilor la cerinţele din piaţa muncii, drogurile şi fenomenul de bullying, dar şi acte de violenţă.”

Adriana Stoian (fostă Mariş), Carte de vizită:

1998-2006: Prezentator şi producător ştiri Prima TV

2007-2010: prezentator ştiri The Money Channel

2010-2013: Realitatea TV, prezentator ştiri

2013-2017: Adevărul Holding – Producător şi Şef al Departamentului. În acea perioadă, departamentul video funcţiona ca o televiziune online, cu cinci ore de emisie, de luni până vineri

2018: Communication Manager USR, câteva luni

Din 2018, a avut activităţi "fără legătură cu presa". "Au fost", spunea ea "mici proiecte de comunicare”, dar - ţine să completeze, "nu în domeniul politic." 

Citeşte şi: Adriana Stoian, fostă Mariş, la Euronews. Ce va face?

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus