Skip to main content

Grupul care deţine Prima TV a primit de la CNA licenţele pentru opt noi televiziuni. Schimbare majoră: toate posturile din grupul Clever vor avea Prima în nume. Inclusiv Look

 
Grupul care deţine Prima TV a primit de la CNA licenţele pentru opt noi televiziuni. Schimbare majoră: toate posturile din grupul Clever vor avea Prima în nume. Inclusiv Look

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat cererea proprietarului PrimaTV de a lansa opt televiziuni tematice, toate sub umbrela Prima. 

Publicitate

Este vorba despre un canal de ştiri, unul de divertiment, unul cu programe de comedie, unul de documentare, de teleshopping, muzical, documentar istoric şi tematic cooking.  

Solicitarea de acordare licenţe a trecut de CNA cu unanimitatea celor prezenţi. 

Adrian Tomşa, acţionarul grupului Clever:

„Cu aceste canale tematice noi încercăm să completăm şi să diversificăm pachetul de programe pe care vrem să-l furnizăm telespectatorilor noştri, fie cei de pe cablu şi satelit, fie cei care vin din online, prin intermediul platformei noastre, Prima Play.

Ca elemente principale pentru aceste canale tematice, noi vom încerca să localizăm cât mai mult conţinut, să avem producţie autohtonă, asta şi pentru că noi targetăm românii din Diaspora.

Încercăm prin tot ce construim prin acest pachet de programe să avem în vedere şi componenta de online, care să fie definitorie. Atunci tot ce vom crea ca şi conţinut avem în vedere atât varianta clasică cât şi cea de conţinut online. Avem deja o platformă, Prima Play, care integrează toate produsele noastre.”

Întrebat de Dorina Rusu, membru CNA, despre partea de investiţii pentru fiecare proiect, informaţie care a lipsit din proiectul tehnic depus la CNA, patronul Clever a răspuns căbugetul va fi în jur de 100.000 - 200.000 de euro per proiect şi că vor folosi din resursele pe care grupul Clever le are deja. 

Adrian Tomşa

„Nu am considerat necesar să detaliem, pentru cănoi vom încerca să integrăm aceste canale în ceea ce avem deja. Noi avem cel puţin cinci redacţii în care vom optimiza o bună parte din costuri şi infrastructura existentă. Vorbim de 100.000 - 200.000 de euro, per canal, cost orientativ, care merge mai mult spre conţinut şi nu neapărat în tehnic.” 

Tomşa a mai precizat că niciuna dintre televiziuni nu va intra în lista must carry. 

Iată noile televiziuni pe care Clever urmează să le lanseze:

  • Prima Comedy - tematic comedie, filme şi emisiuni
     
  • Prima Show - tematic divertisment
     
  • Prima News- tematic ştiri.
     
  • Prima Wild - fillm documentar
     
  • Prima Shop 24 - tematic teleshopping
     
  • Prima Traditional Music - tematic muzică
     
  • Prima History - tematic documentar istoric
     
  • Prima Food&Travel - tematic cooking&travel.

Totodată, CNA a aprobat şi modificarea denumirilor televiziunilor Look, operate de societatea Clever Media Network în Prima Sport.

Astfel, Looksport+, Looksport, Looksport2 şi Looksport 3 devin Prima Sport 1, Prima Sport 2, Prima Sport 3 şi Prima Sport 4

În plus, Clever a solicitată încă o licenţă TV pentru o televiziune cu denumirea Prima Sport 5. Adrian Tomşa, acţionarul majoritar al televiziuni a justificat solicitarea prin faptul că societatea a achiziţionat în ultima vreme mai multe drepturi sportive. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    EU unul sunt de acord cu aceste canale tematice pentru prima TV este un nou inceput
  • pelin olga pelin olga
    sper sa lanseze cat se poate de repede aceste posturi tv. succes!
  • Adi Adi
    Sa stiti ca din abonamentul vostru la cablu, 15 centi se duc la Prima tv. Asa ca bani sunt! La 6 mil de gospodarii cablate se string 900 mii de euro lunar.
  • Cărăbuș Cărăbuș
    Apare și Prima *** și Prima ***, posturi tematice și mai apare Prima la dreapta iar din toamnă apare și Prima Doamnă, post dedicat femeilor.
  • BigFish BigFish
    Daca facea si Prima *** chiar cred ca proiectul ar fi avut un mare succes! Desi cu 100-200.000 e cam greu achizitia de continut. S-ar fi putut carpi cu ceva "productiile locale" de prin redactie! Asta pana nu pleaca si alea!
  • B.A.M B.A.M
    Știe cineva de ce CNA NU a autorizat Prima Sport 5 și CinemaAsia?
    E un refuz chiar DUBIOS!
  • Sofia Sofia
    Prima tv si-a pierdut si bruma de telespectatori pe cate o avea ! logica asta nu poate fi inteleasa! Pe timpul emisiunilor de succes si a oamenilor de calitate care tineau postul pe linia de plutire era o placere sa te uiti si asteptam megastar, carcotasii care au avut perioada lor buna, schimb de mame( adevarat), ce sa mai zicem de minunata cireasa de pe tort si de acum celebrul Horia Virlan, cu toate emisiunile lui cu care tinea publicul pe acest post! Acum? Tristete si vad ca exista o dorinta *** maxima! Aud ca “***” este un om cu caracter urat, lipsit de sens in gandire si traire! Cu siguranta ca nu sunt banii acestuia in joc caci altfel nu ar fi dat drumul din mana la oameni adevarati ca sa aduca asa personaje: actorul acela jalnic alaturi de acea doamna slaba si dezbracata, cu asa zisele mondenitati, acel domn *** de presedintele tarii, acest domn Brancu, prafuit, acel domn Calinescu cu acea emisiune ieftina si perimata, oh si noile aparitii care trebuiesc neaparat ascunse, cu pretentii de chef si sef, cu noua emisiune creata parca de copii de gradinita si personaje pe masura, etc, etc, etc! Atat am putut retine in trecere si nici nu e de dorit sa retii ceva atat de urat! Sa speram ca daca tot pierd bani, ii pierd foarte repede, sa se duca departe? Pacat ca se ingroapa o televiziune care a dat tonul in destule formate decente lipsite de tatuati inculti si domnisoare si doamne seci in interior si nu gresesc spunand si in exterior, cu limbaj indoielnic si lipsit de continut! Am vazut mesajele anterioare si simteam nevoia sa-mi manifest nemultumirea ca mi-au rapit ceea ce-mi placea sa privesc! Televiziunile romanesti se strica si strica in fiecare zi care trece, educand gresit publicul si promovand nimicuri. Pe cat mai curand si mai curat!
  • RzV RzV
    Cred ca era mai bine daca se focusau doar pe PrimaTV si investitii mai majore acolo care sa aduca audiente si mai bune care sa o urce in top 4. Un serial chiar cu actorii Trasniti care s-au mai plans ca fac serialul cu un buget foarte redus si probabil daca ar fi avut bani la discretie ar fi putut face ceva bun talent fiind. Si cate emisiuni mai originale cu investitii masive ar fi putut aduce audienta buna si restul venea de la sine dar impartind continut pe atatea posturi si audienta lor va fi infima si nu va produce mult profit dar sunt banii lor in joc si nu ar trebui sa ne intereseze asa tare pe noi ideile lor.
  • Andrei Andrei
    Ei au deja un canal de știri - Profit News. Mai deschid și Prima News pe lângă el?
  • Vasile Vasile
    @ovidiu costache- se vede ca vorbesti fara sa ai habar. marile investitii facute de Tomsa la Prima sunt: a data afara 50% din oameni si a renuntat la emisiunile facute de Paprika. echipamente la Prima nu a cumparat- nu se pun calculatoarele sh aduse de la cluj la bucuresti. asta nu e deranjant, deranjant este ca are un caracter de nimic si la un momemt dat o sa apara cu el o inregistrare ca sa-l auda laudatorii cum vorbeste despre oamenii angajati la Prima sau Telekom/Orange. Nu are bani de investit si nu e departe vremea in care o sa-l lase sculele- daca nu cumva au inceput sa-l lase. In rest totul este o mare minciuna iar marele trust media se zbate intr-o mizerie inimaginabila. Singurul lucru bun este ca pierde bani iar pierderile o sa fie din ce in ce mai mari la cat de bine se pricepe la televiziune. Burci a luat o televiziune mica, a facut-o mare, a vandut-o la ***, iar *** a facut-o mica, din nou. Sa vedem cat de mare o face Tomsa…
  • A1 A1
    Howard, ăștia nu sunt ca voi că să cumpere competiții sportive de interes european și să le dea pe net, a se citi platforma Voyo - contra-cost. Din toamnă vor transmite - ca și DigiSport - cele mai tari 5 campionate de fotbal din Europa + Liga 1 și alte competiții importante. De aia au nevoie de un al cincilea canal de sport. Ca și cei de la DigiSport care iau și ei în calcul să mai lanseze un canal TV !
  • Ovidiu Costache Ovidiu Costache
    @Adi, nu știu dacă mai poate fi vorba despre ”subțirimea” componentei tehnice, mai ales la momentul actual. După preluarea realizată de Clever Media s-a cunoscut faptul că au existat fonduri consistente investite în direcția asta. Înainte da, de acord, chiar le picura-n casă, dar erau sub conducerea lui Burci.
  • Howard Howard
    Doamne! Dar ce faci cu atâtea televiziuni? Dar cu atâtea canale sportive? Cred ca 2 erau suficiente. Nu e ca și cum Prima are cine știe ce audiență. Mai bine se axau sa mai ridice postul, decât sa investească în atâtea televiziuni la care nu se uită nimeni, existând deja posturi consacrate pe segmentele respective. De ex Paprika...
    Și cine se abonează la Prima Play? Oare chiar se abonează cineva?
    Pro tv face reclama uriașă la voyo, care e lider, și tot e greu și oamenilor nu le convine sa plătească, dar la Prima Play?
  • abc+ abc+
    Kanal D a publicat imagini din noua emisiune “Casa Iubirii” care începe în curând
    https://www.kanald.ro/casa-iubirii-in-cifre-20209323
  • Adi Adi
    Deci investiție în tehnica, mai subțire. La Prima, televiziunea se face fără tehnică. Si asta se vede. Ce HD, ce 4K, merge și un telefon. Poate vor fi alb-negru. Ăștia nu au nimic, cade casa pe ei dar lansează canale noi. Românește. În anul 2022

Trimite un comentariu

sus