Skip to main content

CAZUL MARIAN COZMA: Mircea Badea, amendat pentru instigare la violenţă

 

Publicitate

ACTUALIZARE

Vezi mai jos un fragment video din emisiunea "În gura presei" analizată de CNA.

Antena 3 a fost amendată cu 10.000 de lei (o sută de milioane de lei vechi) pentru prestaţia lui Mircea Badea în cazul uciderii handbalistului Marian Cozma. CNA a considerat că, în emisiunea În gura presei, Badea a instigat la violenţă. În aceeaşi şedinţă, Realitatea TV a primit o somaţie pentru intruziune în viaţă în cazul Marian Cozma.

Deşi CNA a monitorizat aproape toate posturile TV în cazul Marian Cozma, dezmăţul mediatic împins la extrem nu a adus decât două penalizări: amenda pentru Mircea Badea şi somaţia Realităţii.

Cîteva citate care i-au adus amenda lui Mircea Badea, din raportul de monitorizare:

Deci eu vreau din tot sufletul ca povestea ăluia, tatălui mafiot, deci mi-a sunat bine, tata unui băiat e mafiot în Muntenegru. Mai mult decât atât, a trimis şi o trupă să-i găsească pe ăia 20. Doamne, de i-ar găsi... (...) sper să-i găsească şi să îi rezolve.

Mircea Badea a folosit, peiorativ, termenii garoi şi ţigani borâţi. A afirmat că grupul implicat în altercaţie era de rromi, că etnia cu pricina este una care generează astfel de evenimente, statistic vorbind, că erau nişte ţigani, că aşa erau, acuma ce să fac, că nu erau chinezi, erau ţigani.

Iată un fragment din emisiunea incriminată:

În gura presei, imaginile amendate pentru instigarea la violenţă

[flashvideo filename=video/badea_cozma.flv /]

Realitatea TV a primit o somaţie, pentru intruziune în viaţa privată.

DIn monitorizarea CNA:

Pe 8 februarie, la ştirile de la ora 18.00, a fost difuzat în direct un interviu cu mama victimei, care a fost întrebată cum a aflat vestea morţii fiului ei. Spre finalul interviului, mama victimei a fost înfăţişată jelind.

La ora 21.00, în aceeaşi zi, Realitatea TV a reluat un fragment din interviu, cu mama handbalistului plângând: Mi-a luat Dumnezeu tot ce-aveam mai drag pe lume. Copilul nostru nu este mort! Nu, nu-mi vine să cred!

Pe 10 februarie, a fost rîndul tatălui lui Marian Cozma, îndurerat, la ştirile de la ora 21.00.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adi adi
    pai in Romania contemporana daca vine o hoarda de tigani pardorn RrRrRomi ... si te lasa in pielea goala ... mai iei si amenda pentru discriminare daca zici ca sunt tigani ... le patezi imaginea "impecabila " care o au in lume
  • adi adi
    exact...
  • gabi enache gabi enache
    badea nu trebuia amendat.A expus o realitate,fara a instiga la violenta,si-a exprimat o dorinta fireasca in raport cu ceea ce s-a intimplat.RUSINE CNA va sesizati la ceea ce nu trebuie.Oricum traim in ROMANIA CU CNA CU TOT,si asta ne distruge incetul ci incetul
  • Traiesc in Romania si nu stiu de ce ??? Traiesc in Romania si nu stiu de ce ???
    Desi inteleg frustrarea multora privindu-i pe tigani, nu inteleg de ce trebuie sa facem din mircea badea, cu limbajul lui suburban, un erou. imaginati-va ca un prezentator italian ar fi spus "romani borati" cand s-a intamplat vreo prostie in italia, unde suspectii ar fi fost romani (nu neaparat tigani) si ar fi indemnat la "rezolvarea" romanilor. am mai fi aparat atit de entuziast libertatea de exprimare? autorii sa fie pedepsiti cum scrie in lege, fara sa generalizam de acolo la "tigani borati" si "bravo Mircea"
  • maki23 maki23
    V-ati intrebat vreodata de ce CNA il monitorizeaza cu preponderenta pe Mircea Badea? Pentru ca de fiecare data le demonstreaza cu fapte celor de la CNA nu numai ca-s prosti, dar ca nici nu-si fac treaba decat la comanda (stiu cam toti la a cui comanda). Rusine CNA! Ar trebui sa va autosesizati cand vedeti reclame violente (gen Mountain Drew - skateboard pe linia de metrou difuzate obsesiv la ore de maxima audienta) sau filme care abunda in violenta. Mircea a procedat corect si in relatarea cazului Marian Cozma.
  • Adrian Adrian
    Amenda este nejustificata.Se pare ca CNA prefera sa pastreze rahatul(a se intelege mizeria)in ambalaj din staniol, doar ca poleiala s-a subtiat intr-atat incat nu mai e capabila sa sustina tonele de reziduri... PUTE!Limbajul lui Badea s-a adaptat perfect prezentului.Exprimarile poetice,decente,
    cu substrat umoristic sau sarcastic nu-i sensibilizeaza nici pe criminali nici pe hoti nici pe violatori, indiferent de etnie.Domnilor de la CNA,incercati sa priviti adevarul,realitatea asa cum este.
    Dati dovada de lasitate luand masuri de"corectie" impotriva unui tribun al adevarului.LASILOR !Aduceti acuze de instigare la violenta.Nu va urez altceva
    decat doar sa aveti parte de ea.Veti mai avea timp sa va amendati agresorii ?{daca vor fi gasiti vinovati-ei fiind in libertate-)
  • ketty ketty
    vorbe...vorbe...penalizati pentru vorbe...dar pentru fapte cine penalizeaza...
  • Diego Diego
    Vai de capul celor de la CNA! Din mizeria care exista in mai toate televiziunile, ei s-au gasit sa-l sanctioneze pe Mircea Badea, unul din putinii care mai spune lucrurilor pe nume si o face in direct,intr-o Romanie care se afla in vrie!
  • tigan borat tigan borat
    Totusi asta este OK in vreo tara cat de cat civilizata?

    "Deci eu vreau din tot sufletul ca povestea ăluia, tatălui mafiot, deci mi-a sunat bine, tata unui băiat e mafiot în Muntenegru. Mai mult decât atât, a trimis şi o trupă să-i găsească pe ăia 20. Doamne, de i-ar găsi… (…) sper să-i găsească şi să îi rezolve."

    Si Alex Mihaileanu a abordat problema acum o saptamana:
    Alo, CNA-ul? “Instigare la omor” parcă se cheamă.

    “Sîrbii, frate, sîrbii! Să se ducă sîrbii peste ei şi, pe rînd, să-i cureţe!“.
  • gia_25 gia_25
    pai nu putea CNA-ul sa-i dea si lui Mircea Badea doar avertisment??? eu am vizionat emisiunea respectiva si nu mi s-a parut ca ar fi instigat la violenta. a spus ca ar vrea sa-i gasesca, in contextul, in care ei nu erau de gasit! CNA-ul nu doreste sa fie gasiti criminalii directi sau colaterali, intr-o atare situatie???
    no, faina viziune!!! si realitatea e ca respectivii sunt TIGANI!!! CNA-ul nu a auzit de "Tiganiada" de IB Deleanu, "La tiganci " de Mircea Eliade, "Voievodul tiganilor" de Jakai Mor, dupa care s-a scris opereta cu acelasi nume (Der Zigeunerbaron-original) de Johann Strauss-fiul, La zingara de Donizetti. Gitan- oare cum se traduce din franceza? Gipsy? Gitano din spaniola? Zigeuner in germana si olandeza sau zingaro in italiana, cigano in portugheza (care este f aproape de romana!!!), zigenare in suedeza? nu cred ca romanii au inventat acest cuvant? si in tarile respective s-au luat masuri pt mistificarea acestui termen? culmea ca multi dintre ei recunosc ca se numesc asa! si acuma vine cna-ul sa inverseze valorile si sa zica ca "rom"-ul ( bautura alcoolica din trestie de zahar) e de fapt tigan!!!
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Domnii de la CNA sunt un pic prostuti.
    Ce trebuia sa zica Mircea Badea?
    "Un handbalist roman a fost omorat de UNGURI?"
    Ce scandal urias ar fi iesit!
    Sau,a fost omorat de niste europeni?

    Aici e vorba de tigani din import domnilor ministri secretari de stat ai Romaniei! (prostovanii de cultura de la CNA)

    Deci, de data asta nu mai poate fi implementat scenariul asumarii de catre poporul roman a mizeriilor facute de tigani.

    Ar fi insemnat ca Badea sa "infiereze" ungurii, sa-i faca pe unguri criminali! Aveti alta varianta, amendatori cu minti mediocre?

    Scenariul cu rasismul nu poate fi aplicat aici.

    Badea trebuie sa conteste imbecilitatea argumentatiei distinsilor inalti functionari natarai.
  • kapa kapa
    tocmai acum articolul este comentat la radio zu :))
  • TiBi TiBi
    badea nu merita! realitatea...da!
  • madalina madalina
    RTV a luat puţin, doar somaţie. Somaţie că altfel ce? E aiurea! Trebuia să îi ardă cu nişte amenzi enorme, la ce porcărie au făcut

Trimite un comentariu

sus