Skip to main content

Ce conţinea plicul pentru concediaţii EVZ?

 

Angajaţii Evenimentului zilei care au fost ieri, restructuraţi, au primit un plic cu toate documentele completate deja, gata pentru semnat: acordul de încetare a contractului de muncă, a contractului de drepturi de autor, foaia de lichidare şi cererea prin care angajatul solicita încetarea contractului de muncă.

Publicitate

Cel mai consistent document era însă oferta Orange, anexată, pentru ca jurnaliştii disponibilizaţi, care îşi pot păstra telefonul şi numărul şi care pot alege o variantă de abonament sau cartelă.

Documentele primite prevăd, printre altele, că ultima zi de lucru este vineri, că salariile compensatorii se dau la 15 aprilie şi că Ringier este “pe deplin mulţumit de serviciile prestate de către angajat”.

Iată ce prevăd, în linii mari, documentele primite:

  • Cele şase salarii compensatorii vor fi virate la 15 aprilie.
  • Angajatul trebuie “Să nu aibă nicio pretenţie materială sau de orice altă natură de la angajator, odată cu încheierea acestui act”.
  • Părţile recunosc că încetarea contractului de muncă intervine independent de culpa vreuneia dintre ele, angajatorul fiind pe deplin mulţumit de serviciile prestate de către angajat”.
  • Angajaţii îşi pot păstra atât telefonul, cât şi numărul pe care îl aveau.
  • Cererea de încetare a contractului de muncă era gata completată: “subsemnatul x, solicit încetarea contractului individual de muncă, în conformitate cu Articolul 55, litera b din Codul muncii (cu acordul părţilor)”.

Fiecare dintre jurnaliştii concediaţi a primit plicul la întâlnirea cu Claudiu Şerban, director general adjunct Ringier, Vlad Macovei, redactor-şef Evenimentul zilei şi Cerasela Mueller, director de resurse umane, în faţa cărora au şi semnat actele.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • xnotsocip xnotsocip
    @catalin: parca sunt doar 5 w si un h :) in rest, tu stii mai bine
  • pcs pcs
    Cerasela Mueller nu era o vedeta din industria XXX din anii '80???
    Daca nu, ar fi un nume extraordinar de bun!
    Sa nu fie suparati oamenii concediati, sa-i multumeasca lui D-zeu ca sunt sanatosi.
    Uite sarmanul Iona Dolanescu, era plin de bani, dar a murit.
    Fericirea nu sta intr-un loc de munca la Ringier.
    Din contra!
  • gadjodillo gadjodillo
    m-am exprimat gresit, ma refeream la valoarea lor in bani - adica, de sase ori salariul fiecaruia de la momentul concedierii sau de sase ori salariul pe ramura?
    mersi, Andra, de atragerea atentiei.
  • Andra Andra
    Gadjodillo: pai poate daca si citesti, nu dai doar "click", vei reusi sa afli cite salarii compensatorii vor primi :D
  • Catalin Catalin
    Puilor, am fost angajat la Ringier in perioada de aur a lor, acum 10 ani. Va jur ca in viata mea nu am vazut mai mari incapabili ca acolo si am vreo 16 ani de presa. Pe Claudel, unul dintre marii retardati ai omenirii, l-au pus director la Gazeta Sporturilor pt ca lansase "marele" proiect TVMania. Era paralele, nu stia cu ce se papa sportul, intreba de ce nu mai e Cupa Cupelor in 2000 cand aia se terminase din 1999!!! Vai de mama lui!
    Elvetianul ala din frunte isi vanduse mobilul in targ la Vitan, apoi declarase ca i l-au furat, ca sa ia asigurarea. Mai era unul, tot reta, Hadrian Mateescu. Doamne, nu avea nimik in comun cu presa!!! Au primit de la Ringier ala batranu', pe 19 iulie 1999 1,5 milioane de dolari si, pe 21 ianuarie 2000 ziarul era declarat falimentar si scos la mezat. Asa ca taceti din gura cu Ringier si angajatii lui...Pai cum vroiati sa se termine daca EVZ e pastorita de Claudel? Intrebati-l daca stie ce e aia regula celor 6 w si dupa aia mai stam de vorba....
  • gadjodillo gadjodillo
    Cea mai penibila parte e aia cu oferta Orange. Si cea mai notabila lipsa a articolului tau este: cite salarii compensatorii? Poate prin alte parti apare aceasta informatie, dar eu nu o stiu si am dat click de doua ori ca sa ajung aici si sa aflu aceasta info. Which didn't happen:)
  • Fratele vitreg a lui Maximus Fratele vitreg a lui Maximus
    Nu are nicio legatura faptul ca Petrisor a fost un angajat Ringier. Foarte bine ca spune ce se intampla la Ringier unde sunt dati afara, ca de obicei de altfel, oamenii care muncesc. Asta e motivul pentru care ziarul ala nu mai merge, pentru ca e promovata "plusvaloarea". Insula aia a Serpilor, care a fost desfiintat odata cu venirea lui Serban, a gazduit de-a lungul timpului prea multi oameni care bat frunza in margine. Daca s-ar face o curatenie acolo si apoi in redactie poate ca ar merge fabrica. Altfel nu. Si sunt sigur ca multi de pe la Ringier stiu acest lucru. E valabil in toate redactiile. Parca le e teama sa se curete de scame.
  • YODA YODA
    "Ringier", companie cu servicii de inalta calitate pentru angajat.
  • Petrişor Petrişor
    Maximus,
    1. Din păcate, restrusturările de la Evenimentul zilei sunt subiectul media al zilei

    2. Spui că eşti de la concurenţă. Eu m-aş abţine aici.

    3. Am plecat de la EVZ prin demisie, pentru a lansa proiectul paginademedia.ro.
  • Camelia Camelia
    Parcă mai contează că-şi păstrează sau nu telefonul....
  • Maximus Maximus
    Frate, da chiar nu mai gasesti alte subiecte? Stim ca ai fost si tu angajat acolo, chiar nu ma intereseaza ce au primit acei oameni. Poate vor veni sa lucreze la la concurenta, ca tot avem locuri, dar chiar si asa, prea multe frustrari. Tie nu ti-au dat acelasi plic? Ce credeai ca le puteau oferi? Bilete la Madonna?

Trimite un comentariu

sus