Skip to main content

EVZ face astăzi disponibilizările!

 

ACTUALIZARE: Ringier explică concedierile într-un comunicat intern: "În acelaşi timp a fost întreprinsă o reevaluare atentă a proceselor redacţionale. În urma acestei analize a reieşit faptul că Evenimentul zilei poate fi produs la acelaşi nivel de calitate cu o echipă redacţională mai mică, dar organizată conform standardelor internaţionale. În acelaşi timp, o atenţie sporită este acordată dezvoltării online, unde au fost alocaţi o parte dintre colegii dedicaţi ediţiei print." Comunicatul integral, în text.

Publicitate

Informaţiile apărute pe internet legate de disponibilizările de la Evenimentul zilei au încurcat planurile Ringier. Deşi era programată pentru mâine, şedinţa cu angajaţii ziarului a avut loc astăzi. Tot astăzi vor fi anunţaţi şi cei aproape 40 de angajaţi restructuraţi.

Marius Hagger, director general Ringier, a motivat disponibilizările prin criza economică. Tot el a motivat şedinţa de azi prin scurgerile de informaţii de pe internet, inclusiv pe paginademedia.ro.

Vlad Macovei, despre lista cu angajaţi care vor pleca: "Eu sunt responsabil !"

Claudiu Şerban, director general adjunct Ringier, despre criteriile pe care au fost selecţionaţi jurnalişti pentru concediere: "Nu comentez."

Totodată, s-a anunţat trecerea Evenimentului zilei la un format mai mic, odată cu punerea în funcţiune, în luna mai, a noii tipografii.

Comunicat intern Ringier: Măsuri de eficientizare la Evenimentul zilei:

"În contextul măsurilor de eficientizare anunţate la nivel de Grup pe fondul adâncirii crizei economice cu impact direct în cifra încasărilor din publicitate, Ringier România a decis implementarea unor măsuri adiţionale de reducere a costurilor. Acestea includ modificări în structura organizaţională a echipei Evenimentul zilei.

În cel mai scurt timp posibil Ringier România doreşte să crească eficienţa celui mai influent ziar reference din România. Acest proiect presupune, pe lângă scăderea cheltuielilor operaţionale, o serie de investiţii strategice pe care compania a început deja să le implementeze.

În acelaşi timp a fost întreprinsă o reevaluare atentă a proceselor redacţionale. În urma acestei analize a reieşit faptul că Evenimentul zilei poate fi produs la acelaşi nivel de calitate cu o echipă redacţională mai mică, dar organizată conform standardelor internaţionale. În acelaşi timp, o atenţie sporită este acordată dezvoltării online, unde au fost alocaţi o parte dintre colegii dedicaţi ediţiei print.

O altă investiţie importantă de natură să restrângă costurile şi să sporească în acelaşi timp eficienţa editorială este reprezentată de implementarea Naxos, softul de arhivare foto care în prezent reuneşte toată baza de imagini la nivel de trust. În curând echipa Evenimentului zilei va beneficia de implementarea platformei integrate de producţie editorială Woodwing, sistem care funcţionează încă de anul trecut la reviste şi de care beneficiază de câteva săptămâni şi echipa săptămânalului Capital.

Ringier România este conştientă de impactul crizei actuale şi la nivel social, de aceea va face tot posibilul pentru a diminua eventualele efecte ale reducerii de personal. Aceste măsuri includ, fără a se limita însă la cooperarea cu echipa HART România pentru a asigura asistenţa colegilor afectaţi de această măsură.
Board-ul editorial al Evenimentului zilei sprijină deciziile discutate cu echipa managerială a trustului. Evenimentul zilei va continua direcţia strategică agreată în 2008 de a miza cu prioritate pe conţinutul editorial pentru a-şi consolida încrederea cititorilor săi.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefana Stefana
    Oricum media centrala iese mai bine din inconjurare decat cea locala. De bine, de rau, nu se inchid ziare cu totul... La Iasi asta s-a intamplat deja, cu Jurnalul de est.

Trimite un comentariu

sus