Skip to main content

TVR 1 mută Jurnalul la ora 20.00

 

TVR 1 va programa Jurnalul de ştiri de seară la ora 20.00, faţă de ora actuală - 19.00. În prezent, Jurnalul de ştiri este la concurenţă cu Ştirile Pro TV şi Observatorul Antenei 1, dar rezultatele de audienţă sunt mult în urma posturilor comerciale. TVR 1 schimbă ora de difuzare a Jurnalului după şase ani de funcţionare în acest interval.

Publicitate

Clasamentul programelor de ştiri de la ora 19.00, în luna februarie, în mediul urban (include rubricile Meteo şi Sport):

mii persoane Rtg%
STIRILE PRO TV Pro TV 1307 11,4
VREMEA - STIRILE PRO TV Pro TV 998 8,7
SPORT - STIRI PRO TV Pro TV 960 8,4
OBSERVATOR 19 Antena 1 823 7,2
SPORT - OBSERVATOR Antena 1 580 5,1
METEO - OBSERVATOR Antena 1 544 4,8
SPORT - JURNAL TVR 1 341 3,0
JURNAL 19 TVR 1 316 2,8
METEO - JURNAL TVR 1 310 2,7

Mădălina Rădulescu, director departament Ştiri TVR, a confirmat informaţiile paginademedia.ro: Jurnalul TVR 1 va fi difuzat de la ora 20.00 începând cu luna aprilie, în noua grilă de primăvară. Înaintea Jurnalului, între orele 19.00 şi 20.00, TVR 1 va programa un serial latino-american, telenovela pentru tineri Don Juan and his Fairy Lady, urmat de o rubrică de sport.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, două au fost motivele principale ale mutării Jurnalului: rezultatele de audienţă dar şi stilul de viaţă al persoanelor active, care ajung târziu acasă şi nu prind ştirile de seară.

Mădălina Rădulescu, pentru paginademedia.ro:

"Va fi un nou format. Se vor schimba atât decorul, cât şi pachetul grafic al Jurnalului. Cât priveşte prezentarea viitorului Jurnal, pot spune deocamdată doar că va fi un singur prezentator, nu doi, ca în prezent. Nu pot spune încă numele gazdei."

"Vor fi şi noi rubrici: una de ştiri culturale şi o alta despre subiectul zilei, cu invitat în studio."

În grila de primăvară TVR 1 vor fi şi alte noutăţi. Câteva dintre acestea:

  • Luni, marţi şi miercuri, după Jurnal vor fi programate filme.
  • Joi, este în lucru un talk-show de seară.
  • TVR 1 va difuza serialul de comedie 30 Rock (cu Alec Baldwin)
  • Vineri seara rămâne în grilă programul de divertisment O dată-n viaţă.
  • Sâmbătă dimineaţa, va fi programat Institutul de mame, un concept cu mame obişnuite.
  • Emisiunile culturale – Profesioniştii, Nocturne, Garantat 100% vor beneficia de ore mai bune de difuzare (în zona 22.30, 23.00 ).
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radio33 Radio33
    Alin, nu e vorba despre persoanele active care urmăresc ProTV (cu nivel scăzut de educaţie şi de implicare socială) ci despre persoanele active mai puţin înclinate către sânge, manele şi can-can şi pe care TVR încearcă să şi le apropie. E o idee bună. Păcat că vine abia acum, când credibilitatea postului tocmai pentru persoanele respective s-a dus pe apa sâmbetei. Nu-i nimic, însă, oricine are dreptul la o nouă şansă.
  • Alin Alin
    "Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, două au fost motivele principale ale mutării Jurnalului: rezultatele de audienţă dar şi stilul de viaţă al persoanelor active, care ajung târziu acasă şi nu prind ştirile de seară."

    hahahahaha, de aia protv-ul face si rating 10 la stiri? sau antena 5-6? ca nu ajunge lumea acasa? asta-i buna!
  • sara sara
    Revenirea pe ora 20 a jurnalului TVR dupa mai bine de 7 ani nu cred ca va avea efectul unui reting mai bun pt.Jurnalul TVR. Atunci erau lideri de audienta pe segmentul de ora caci nu aveau concurenta pe stiri. Acum vor intra in concurenta serioasa cu SPORTUL difuzat pe ambele canale concurente. Tarzie miscarea. Telenovela, adica politica de programe care ar fi trebuit sa faca ceva, in tot acest timp, pentru ca jurnalul sa plece din "ceva",a reactionat...prea tarziu. Nici mama, la 70 de ani, categoria de public incetatenita pt. TVR, nu se va uita.Deci, nimic nou.
  • Dacian Dacian
    In privinta emisiunii de vineri seara noutatea e ca nu se intampla nimic nou?

    "În grila de primăvară TVR 1 vor fi şi alte noutăţi. Câteva dintre acestea:
    Vineri seara rămâne în grilă programul de divertisment O dată-n viaţă."

Trimite un comentariu

sus