Skip to main content

Alo! CNA? Deşi legea îi interzice, Iliuţă şi Minerva sunt în direct pe OTV

 

Prezicătorii Iliuţă şi Minerva continuă să fie difuzaţi pe posturile TV, deşi legea interzice clar emisiunile care promovează, direct sau indirect practicile oculte. În urmă cu aproximativ o oră, OTV difuza în direct o emisiune cu cei doi în platou.

Publicitate

Fotografia a fost făcută la ora 12.23. Nu mai demult decât acum o lună, Consiliul Naţional al Audiovizualului sesiza faptul că astfel de emisiuni sunt interzise de lege şi soma posturile OTV, Antena 1 şi Favorit să nu le mai difuzeze. Noaptea, aceste emisiuni au continuat însă să ruleze nestânjenite.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, televiziunile nu pot difuza emisiuni interactive în care publicul poate apela la ghicitori sau vrăjitori, fiind interzise, totodată, şi emisiunile care promovează, direct sau indirect, practicile oculte, după cum scria HotNews, aici.

De altfel, emisiunile cu Minerva şi Iliuţă sunt programe generatoare de apeluri telefonice, nu doar de “predicţii”, adevărate Păcăleli TV. Publicul este îndemnat să intre în direct, dar dacă apelează numărul de pe ecran, este încurajat de un robot să sune din nou.

[audio:otv.mp3]

Citiţi scrisoarea prin care firma care organizează concursurile interactive – Games Factory - cere CNA reintroducerea acestor emisiuni în grile şi încearcă să dovedească, printr-o argumentaţie năucitoare, faptul că Minerva şi Iliuţă sunt programe care fac un serviciu public şi sunt utile comunităţii.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu