Skip to main content

Editorii vor bani de la Rodipet, nu cartele Orange sau cazare în hotelurile Awdi

 

Datoriile faţă de societăţile de presă există ca atare şi, în baza contractelor semnate, trebuie plătite. Acesta este răspunsul Clubului Român de Presă la propunerea Rodipet de a transforma datoriile în bani pe care distribuitorul de presă le are faţă de editori în bartere.

Publicitate

Paginademedia.ro a scris AICI despre propunerea Rodipet de a converti datoriile în produse şi servicii, astfel ca editorii să primească de la cartele Orange, la imobiliare sau spaţii de cazare în hotelurile Awdi.

Poziţia CRP:

"CRP consideră că propunerea privind transformarea datoriilor în produse şi servicii este cel puţin deplasată. Compania a distribuit publicaţii fiind plătită în bani, nu în produse sau servicii."

Declaraţia completă a Clubului Român de Presă:

"Clubul Roman de Presa a luat act cu deosebita ingrijorare de atitudinea echivoca a AVAS in ceea ce priveste situatia distribuitorului national de presa Network Press Concept (fostul Rodipet). Dupa ce, in cunostinta de cauza, a tolerat timp de 5 ani actiunile cumparatorului Rodipet, AVAS actioneaza confuz, afectand in principal nu proprietarul Rodipet, ci societatile de presa romanesti. De-a lungul timpului, CRP a atras atentia asupra unor incalcari repetate ale protocolului de privatizare al Rodipet, iar la interpelarile CRP fata de aceste incalcari nu s-a gasit inca raspuns.

In ceea ce priveste propunerea adresata de Rodipet societatilor de presa, privind plata datoriilor in produse si servicii, membrii Clubului Roman de Presa considera ca situatia financiara a companiei este strict responsabilitatea celor care s-au angajat sa eficientizeze si profitabilizeze Rodipet, prin contractul de privatizare agreat cu AVAS.

CRP considera ca propunerea privind transformarea datoriilor in produse si servicii este cel putin deplasata. Compania a distribuit publicatii fiind platita in bani, nu in produse sau servicii. Datoriile fata de societatile de presa exista ca atare si, in baza contractelor semnate, trebuie platite.

Pentru analiza situatiei create, CRP va invita AVAS la o intalnire pentru a se informa asupra actiunilor care vor fi implementate in perioada urmatoare.

CRP solicita imperios Network Press Concept sa isi asume datoriile fata de societatile de presa si sa inceteze sa avanseze argumente absurde ca raspuns la solicitarile legitime ale societatilor de presa privind plata datoriilor."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Razvan
    CRP a reactionat asa cum trebuia si destul de repede. Propunerea Rodipet (intr-adevar disperata) e ilara, exagerata. Cum de nu s-au gandit si la covrigei?

Trimite un comentariu

sus