Skip to main content

Mişcări la Libertatea: pleacă editorul coordonator Dorin Chioţea. Urmează şi alte demisii.

 

dorin-chiotea-2Editorul coordonator al tabloidulului Libertatea, Dorin Chioţea va pleca din Ringier, cu destinaţia Adevărul Holding, potrivit informaţiilor paginademedia.ro. Conform aceloraşi surse, alţi 15-20 angajaţi vor urma aceeaşi direcţie. Demisiile vor avea loc astăzi şi în zilele următoare.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, Dorin Chioţea a fost evaziv, dar nu a negat informaţiile:

“Aş putea spune că am avut în permanenţă oferte de la Răzvan Corneţeanu (director general Adevărul Holding, n.r). E adevărat, a fost o întâlnire, în urma căreia am căpătat nişte răspunsuri şi de la care m-am ales cu destule dileme. Acum sunt la Ringier şi am de livrat nişte proiecte pentru această firmă".

Chioţea este în prezent editor coordonator Libertatea şi se ocupă de proiectele speciale şi de departamentele Sport şi Online. În cadrul Adevărul Holding, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, va fi Group Project Manager şi va intra în boardul companiei.

Dorin Chioţea este angajat de 14 ani la Ringier România. A fost şeful secţiei sport Libertatea până în 2003. După cumpărarea ProSport de către Ringier, a fost numit redactor şef al cotidianului. Ulterior, când Ringier a vândut înapoi către Publimedia cotidianul ProSport, Chioţea a rămas în Ringier, ca editor coordonator la Libertatea. A fost responsabil, printre altele, de formarea echipei şi de proiectul relansării site-ului Libertatea.

Alţi aproape 20 de ziarişti de la Libertatea sunt în discuţii cu Adevărul Holding. Este vorba, printre alţii, de patru reporteri speciali, trei jurnalişti de la monden şi trei de la sport. Câţiva dintre ei au bătut palma deja pentru a trece la Click.

CONTEXT: Plecările de la Libertatea vin la numai două zile după ce tabloidul s-a relansat într-un nou format (datorat noii tipografii date în folosinţă de Ringier, care a dus şi la reducerea formatului săptămânalului Capital), mai mic şi într-o nouă formulă grafică uşor schimbată.

Click va atrage şi câţiva jurnalişti de la cotidianul ProSport. Patru ziarişti şi-au anunţat deja intenţiile de a pleca la Click începând de la 1 iunie. Este vorba de şeful departamentului Fotbal şi de adjuncţii săi - Radu Drăguţ, respectiv Amir Kiarash şi Alexandru Ştefan – şi de şeful de la Reporteri Speciali, Iulian Anghel.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doctorul m doctorul m
    Au plecat deja 9 oameni de la ProSport, al zecilea isi va anunta si el demisia luni. Va alege Can Can sau Libertatea, se pare. Il cheama Andrei Nourascu si e cel mai vechi om de la ziar (si cel mai premiat, zice Catavencu. Il vrea si Adevarul, dar nu-l suporta Anghel, cu care cica a avut contre in ultimii ani
  • Romeo Romeo
    Lista completa a plecarilor de la ProSport: Iulian Anghel, Radu Dragut, Alexandru Stefan, Amir Kiarash, Sebastian Perju, Adrian Epure, Narcis Drejan, Dan Jakabhazi si Florin Ardelean.
  • hoho hoho
    De unde se dovedeste ca Obae chiar nu e cel mai tare pe surse in Ringier.
    DE LA LIBERTATEA NU PLEACA NIMENI, NICI MACAR CHIOTEA!!! Deja s-a negociat o alta pozitie in trust si un alt pachet salarial pentru el, foarte aproape de ce ofera, probabil, adevarul srl.

    Iar in ceea ce-i priveste pe cei "20 de jurnalisti" sunt pure speculatii.

    'Om trai si vom vedea.
  • YODA YODA
    drejan vine tot in Adevarul Holding cu respomnsabilitati mari la Adevarul de Seara
  • carol carol
    petrisor si de la evz este o lista cu redactori care vor pleca la adevarul.
    sunt in jur de zece persoane intre care multi fff buni, redactori de la investigatii si reporteri speciali dar si din teritoriu.
    am auzit ca red. sef macavei a aflat de acest plan dar nu face nimic.
  • Poltergeist Poltergeist
    Chiotea e un ziarist foarte bun, care face interviuri excelente si a scris dezvaluiri senzationale. E mai mereu cu Sportul la TV si pe la radio. Este cel mai vizibil si mai cunoscut om de la Libertatea, de departe. Pacat ca Ringier nu-l poate tine. Si mai pacat ca nu l-a valorificat mai mult. Exemplul sau va fi urmat si de altii, care il vedeau viitor redactor sef peste trupa de duduite care au monopolizat conducerea ziarului.
  • hmmm hmmm
    hans rautaciosul,

    nu esti doar rautacios, ci si prost de bubui. daca cei de la on-line au intrat in fibrilatie inseamna ca au oferta. daca au oferta inseamna ca nu sunt incapabili. daca nu sunt incapabili inseamna ca au rezultate. vei vedea, daca te uiti in sati, ca site-ul are crestere de 100% in mai putin de 8 luni si a surclasat can-can-ul pe luna aprilie. e singurul segment din ringier care are rezultate exceptionale cu investitii insesizabile din exterior.
  • A A
    cred, adik sigur sigur se vinde taraba. pana la toamna libertatea si evz pleaca la alt patron. iar chiotea.... nu e mare pierdere.
  • Colgate Palmolive Colgate Palmolive
    In toata firma Ringier atmosfera este extrem de proasta, dupa concedierile de la Compact si de la EvZ. Micsorarea Libertatea si Capital sunt privite cu blazare de ziaristi. Toata lumea nu vorbeste decat de plecari. Este incredibil pentru multi cum Click a reusit sa depaseasca Libertatea fara ca Ana Nita si trupa ei de femei pe care le-a pus sefe peste tot sa faca ceva. In plus, toti managerii au dormit in papuci, n-au contracarat cu nimic actiunile trioului Corneteanu-Halpert-Mateescu.
  • Hans Rautaciosul Hans Rautaciosul
    Zvonuri... singurii care au intrat in fibrilatii sunt aia de la on-line. Dar nu ma mir. Majoritatea sunt incapabili si oricum ar fi fost curatzati mai devreme sau mai tarziu. Cat despre LIBERTATEA ... dap e pe moarte lovita de imbecilitatea conducerii.
  • burebista burebista
    Patru, dar nemuritori si incoruptibili:)))
  • florin florin
    :) iti garantez ca nici un reporter special nu va pleca de la Libertatea. o fi vorba de vreun alt departament, insa la reporteri speciali mai sunt patru oameni cu tot cu seful de sectie :)):)):))
  • Mirela Mirela
    Am avzut si eu Capital-ul nou. Singurele imagini profi de pe prima pagina, care aduceau a business erau numele "capital" si o reclama. In rest... mai era mare si familia Lucescu si nu mai stiu ce trucuri pentru petrecerea timpului liber. Hai sa fim seriosi. Sa puna mana sa schimbe acest format care nu are nici in clin nici in maneca cu un ziar "serios".
  • Coleg Coleg
    Am lucrat si cu Chiotea, acum lucrez cu Filoti. Pe primul l-au dat afara Felix Draghici si Costi Mocanu fara ca macar sa stea de vorba cu el, iar acum culeg roadele prostiei lor. Filoti e tine sa se puna bine cu sefii, in timp ce Chiotea e un tip care le zice pe bune. Va fi o pierdere f mare pentru Libertatea daca va pleca, intrucat este respectat in redactie. S-a zbatut pt salariile oamenilor, a facut web-ul si editorii foto, s-a tot certat cu sefii pt conditii mai bune. E curios totusi daca o va face, pentru ca e si f bun prieten cu Ana Nita, red sef de la Lib.
  • Tataee Tataee
    de situatia de la prosport scrie si Nandos. e jale mare. pleaca toata lumea, salariile se platesc greu. raman incompetentii. nu cred ca mai e mult pana ori se inchide, ori se vinde ziarul. iar libertatea pica si ea, usor-usor. cornete face treaba buna.

Trimite un comentariu

sus