Skip to main content

Silviu Prigoană a cedat realitatea.tv şi .fm grupului Realitatea Caţavencu

 

silviu-prigoana-cotidianul1Grupul Realitatea Caţavencu a recuperat mai multe domenii de internet, printre care trei aparţineau lui Silviu Prigoană, cel care a înfiinţat postul Realitatea TV în 2001: realitatea.tv, realitatea.ro şi realitatea.fm.

Publicitate

Silviu Prigoană a donat recent grupului Realitatea TV două domenii de internet pe care le deţinea - realitatea.tv şi realitatea.fm. La al treilea domeniu - realitatea.ro, a renunţat de anul trecut.  Într-un scurt interviu acordat paginademedia.ro, Prigoană declară că a cedat gratuit cele trei domenii. În ultimele luni, Realitatea Caţavencu a recuperat şi alte domenii realitatea (info, mobi) care se vor subordona platformei multibrand realitatea.net.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, investiţiile de recuperare au presupus între 1.000 şi 5.000 de euro pentru fiecare domeniu, mai puţin pentru cele cedate de Prigoană. A mai rămas realitatea.com, pentru care o firmă din Coreea, specializată în speculaţii cu domenii web, cere zeci de mii de euro.

Siliviu Prigoană, într-un miniinterviu exclusiv pentru paginademedia.ro:

Petrişor Obae: Pentru ce sumă aţi dat domeniiile?
Silviu Prigoană: Le-am donat, pur şi simplu. Am făcut o mică donaţie pentru domnul Sorin Ovidiu Vîntu.

De ce le-aţi cedat?
Pentru că nu avea rost să ne judecăm, el deţinând marca Realitatea TV la OSIM. Era logic. În cazul unui proces, avea câştig de cauză. Sunt avocat de meserie şi ştiu.

De ce abia acum?
Nu mi le-a cerut nimeni. Domeniile de internet nu au făcut obiectul tranzacţiei de acum câţiva ani, când am vândut Realitatea TV către Bluelink Comunicazioni. Cesiunea de părţi sociale de la momentul respectiv nu a inclus şi site-urile.

Dar când au lansat site-ul postului TV Realitatea, nu v-au cerut domeniul? Din câte ştiu, nici dvs nu aţi fost dispus să le daţi.
Nu, nu mi le-au solicitat. Dacă îmi spuneau, le dădeam de atunci.

Ce aţi primit în schimb?
Domeniile de internet în România nu se pot tranzacţiona. Nu am primit nimic. Pur şi simplu le-am cedat. Am primit o solicitare scrisă să le dau domeniile şi le-am cedat. Nu a existat niciun litigiu.

O firmă din Coreea ţine de Realitatea.com

În afara celor trei domenii cedate de Prigoană, Realitatea Caţavencu a recuperat şi alte domenii în ultimele luni. Printre acestea realitatea.mobi (pe care îl foloseşte deja pentru telefoanele mobile) şi realitatea.info.

Ce a recuperat Realitatea Caţavencu:

  • Realitatea.tv – Silviu Prigoană
  • Realitatea.fm – Silviu Prigoană
  • Realitatea.ro – Silviu Prigoană
  • Realitatea.info – persoană fizică din Sibiu
  • Realitatea.mobi – persoană fizică din Cluj

dragos-stanca-managing-director-f5-realitatea-catavencuPentru realitatea.com, grupul discută cu o companie din Coreea. Dragoş Stanca, managing director F5 (divizia de new media Realitatea Caţavencu) explică pentru paginademedia.ro de ce nu a luat încă realitatea.com:

“Domeniul realitatea.com este luat de o firmă din Coreea şi vor zeci de mii de euro pentru el. Este o firmă care face speculaţii pe domenii web. Avem discuţii cu ei, dar sumele sunt prea mari.”

Noile domenii vor fi folosite pentru a dezvolta o platformă multibrand pe realitatea.net. Site-urile vor fi specializate în funcţie de terminaţiile lor.

Din strategia de lansare de site-uri sub umbrela realitatea.net:

  • Realitatea.mobi - funcţionează deja, ca platformă pentru telefoanele mobile
  • Realitatea.ro – ştiri locale, din staţiile Realitatea TV
  • Realitatea.info – site de informaţii utilitare
  • Realitatea.tv – nu este încă luată o decizie. Poate fi ori o platformă de web TV, ori prezentarea postului de televiziune

Dragoş Stanca:

“Întâmplarea a făcut ca numai realitatea.net să fie disponibil atunci când am lansat site-ul. Domeniul este foarte permisiv, se poate dezvolta mult mai uşor o platformă multibrand, cu multe site-uri conexe. Realitatea.tv era limitativă, nu crea impresia unui portal de ştiri, ci a unui site de post.”

Stanca spune că majoritatea domeniilor de internet au fost luate intenţionat pentru valorificarea lor ulterioară: “au fost înregistrate mult după lansarea Realitatea TV, spune el.

FOTO: Cotidianul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus