Skip to main content

Adrian Sârbu a fost numit director executiv al CME. Americanii cumpără Media Pro Entertainment

 

adrian-sarbu6Adrian Sârbu a fost numit director executiv (Chief Executive Officer) al Central European Media Enterprise – CME, anunţă un comunicat publicat pe site-ul companiei. În acelaşi comunicat, CME anunţă achiziţia Media Pro Entertainment, care include, printre altele, Media Pro Pictures, Media Pro Studios şi Hollywood Multiplex.

Publicitate

Până ieri, Adrian Sârbu, totodată preşedinte al CME, a fost director de operaţiuni (Chief Operating Officer) al companiei care deţine posturi TV în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est. În România, operează posturile Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, Sport.ro şi MTV.

Ca Director Executiv şi Preşedinte al CME, Adrian Sârbu devine românul care ocupă cea mai înaltă poziţie executivă într-o companie multinaţională, punctează Mediafax.

Adrian Sârbu declară într-un articol Mediafax citat de HotNews că:

"CME este o organizaţie tânără şi energică. Strategia mea este să fac CME una dintre cele mai mari şi respectate companii de media din Europa şi să arăt că oamenii din regiune sunt competitivi în industria de entertainment, care părea până acum un club select destinat profesioniştilor din America".

Ronald Lauder, fondator şi preşedinte non-executiv al CME:

"Adrian este cel mai talentat executiv cu care am lucrat şi sunt onorat să anunţ numirea lui în funcţia de director executiv al companiei. El este un activ indispensabil pentru CME, iar experienţa lui va continua să fie o resursă valoroasă pentru companie".

Condiţiile în care americanii cumpără Media Pro Entertainment sunt clar precizate în comunicatul CME. Astfel, CME va plăti cash 10 milioane de dolari. Adrian Sârbu va primi şi 2,2 milioane de acţiuni şi va putea cumpăra până la 850.000 de alte acţiuni la un preţ de 21,75 de dolari. Merrill Lynch estimează tranzacţia CME – Media Pro Entertainment la 97,6 milioane de dolari, scrie HotNews.

În plus, mai notează HotNews, CME va prelua datorii de 36,5 milioane dolari ale Media Pro Entertainment şi îi va da înapoi lui Sârbu 8,75% din celelalte afaceri care fac parte din MediaPro Management (Publimedia, Coprint, Mediafax, Media Pro Interactiv, Indoor Media şi MediaSat).

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • xpxlucas xpxlucas
    Ideea ca Adrian Sarbu a luat si a vandut tot, nu este noua. Acest borfas de mass media ca si altii , profita de naivitatea cetatenilor acestei tari fara ratiune si perspectiva. Nimeni nu ma vrea COMUNISMUL, dar nici ESCROCISMUL unor Voiculescu, Sarbu, Vantu, Patriciu, Cocos, Videanu, Popoviciu, Diaconescu, Pszkany, Udrea, Iliescu, Nicolae din Teleorman si cati nu or ma f n umbra ca Tiriac sau alti securisti de ai lui Pacepa care au muscat halca cu halca din cadavrul Romaniei. Nimeni din cei care detin bunuri imense NU LE-AR f putut face daca plecam toti de la ZERO. Dar FETELE TACERI de la SECURITATE prezente in TOT si in toate au HOTARAT: ATAT LE DAM LA FIECARE IN RAT. LA PIGMEI 1(UNA SUTA LEI), LA LIGHIOANE LE DAM MLIOANE SA ISI PUNA AUR PE CUCOANE. NU MAI CAUTATI CANCERUL IN ALTA PARTE EL ESTE IN FECARE DINTRE VOI. DE AIA UMBLATI FLAMANZI SI GOI. CA SUNTETI PROSTI SI RAI, CUM ZICEA ILIE ROGOJNARU DIN RASCOALA DE LIVIU REBREANU LA INCEPUT SI LA SFARSIT. CE DRACULUI SUNTETI ASA DE PROSTI ?
  • Me. Me.
    E foarte naspa ce a facut Sarbu? Da' oare studiourile le poate vizita oricine?
  • naspa 4 pentru mad79 naspa 4 pentru mad79
    ideea este sa gandesti singur.
    sa-ti pui tu intrebari, asa cum si faci de fapt.
    si nu exista un raspuns corect.
    nu exista alb sau negru.
    gandeste singur.
  • mad79 mad79
    mai naspa,eu sper ca tu ai fost ironic in ceea ce ai spus,pentru ca daca nu,atunci e grav tata!!la Balaceanca su tine sau la spitalul de nebuni!
    petrisor am o intrebare pentru tine:l-ai vazut cumva pe Voiculescu,mai are unghii sau si le-a ros pana la sange?:))
    stai linistit ca e ironica intrebarea!
  • naspa 3 naspa 3
    Si-nca una. Iti dai seama ce cutit a infipt Sarbu in inima Tovarasului Iliescu. Dupa ce a luptat o viata intreaga, dupa ce a vazut cu ochii lui cum s-a pus caramida peste caramida la Studiourile Buftea, dupa ce a educat tineretul prin filme precum "Mingea" sau "A fost prietenul meu" sa traiasca un asemenea sentiment al irosirii. Sa vada, la 80 de ani cum a fost invins pe toate fronturile si toate idealurile i-au fost distruse. Si, tocmai Sarbu, cameramanul din CC, pe care Ilisescu l-a crescut la san, sa fac asta.
    Morala: nu cresteti pe nimeni la san, ca daca are caracterul lui Sarbu, veti simti ce simte Iliescu, acum, dupa o intreaga viata de lupta, cand Buftea este a lui Ronald Lauder.
  • naspa 2 naspa 2
    Petrisor, uite inca subiect. Cat valoreaza un metru patrat de teren, pe malul lacului, la Buftea.
    Sau, cat valoreaza costumele din magazia de costume de la Buftea.
    Tu-ti dai seama mai Petrisor ca acum 20 de ani, alea erau si ale tale?
    Ce parere ai? Pai, e frumos ce face Sarbu?
    Cand mergem la Fidel Castro sa ne dea consultanta pentru o strategie de guerilla anti-sarba si anti-imperialista?
  • naspa naspa
    deci, studiourile de la Buftea, construite prin sudoarea poporului, sub ocarmuirea Tovarasului Gheorghe Gheorghi-Dej au ajuns la imperialistul Ronald Lauder. Pai e frumos sa ne vindem tara, chiar asa? Petrisor, tu ai ceva de la afacerea asta?
    Hai mai bine sa ne intoarcem in comunism sa fie din nou studiourile poporului proletar!
    A facut si nea' Sarbu asta un mare rahat pe bat.
    Ingineria lui geniala este la fel de desteapta ca a drogatilor care fac bani vanzand televizorul din casa.
    Cam pe acolo este localizat sprancenatul mustacios. Sau, daca preferati, mustaciosul sprancenat. Naspa, naspa.

Trimite un comentariu

sus