Skip to main content

Buşcu: Am pe masă doar demisia lui Ranghel

 

În momentul acesta, am pe masă doar demisia lui Ranghel”, a declarat pentru paginademedia.ro Doru Buşcu, director editorial Realitatea Caţavencu. Ciprian Ranghel era redactor-şef adjunct Cotidianul, iar săptămâna trecută a primit “oferta limită”: 10 milioane de lei vechi salariu.

Publicitate

Aceeaşi “ofertă limită” a fost făcută pentru aproximativ 25 de jurnalişti de la Cotidianul. “În termeni formali”, spune Buşcu, „nu am altă demisie”.

Ciprian Ranghel este un caz special în situaţia de la Cotidianul. Reducerea în cazul lui a fost semnificativă: deşi, la poziţia pe care o avea, grila de reducere a grupului Realitatea Caţavencu era 40-50% din salariu, el a scăzut la 10 milioane! O măsură cu mesaj clar.

Doru Buşcu nu a dat o explicaţie în cazul lui: “s-a aplicat o grilă mai complicată”.

Ce fel de grilă?

Este o chestiune internă”, răspunde scurt Buşcu. “Este o chestiune tehnică, dar internă. Cred că este puţin supărat, mai ales că avem o relaţie personală foarte bună, iar eu am fost cel care l-a anunţat”.

Săptămâna trecută, salariile de la Cotidianul au fost reduse dramatic. Aproximativ 25 de jurnalişti, din echipa de 70 ai Cotidianului, au rămas cu salarii de 10 milioane de lei.

În grila de reduceri a salariilor în grupul Realitatea Caţavencu, salariile sub 20 de milioane de lei vechi nu erau modificate. Ce s-a întâmplat la Cotidianul?

Cotidianul este un caz extrem. Era o disproporţie prea mare între lefuri şi eficienţa financiară”, justifică Buşcu.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • racim gura de pomana racim gura de pomana
    problema e ca unul ca Buscu (pupator de mana a lui Vantu) nu merita oameni de calibrul lui Ciprian. si... sa fim seriosi, asa cum s-au descotorosit dupa ce s-au folosit de Ivanciuc, care mai era si membru fondator al Acad.Catavencu, Ranghel chiar a fost tratat 'elegant'. sunt stupizi, ei cred ca noi ne mai extaziem in fata stirilor manarite pe care le fac. din pacate, cred ca una din bubele incurabile ale cercului este IT.Morar (pt cine cunoaste personajul, nu trebuie lamuriri).
  • romania inedit romania inedit
    Eu cred ca este foarte putin 1 000 de lei , dar o sa mai fie niste bani pe langa !
  • bulea bulea
    Dar pe buscu cine si cind il da afara?!?!? Pestele de la cap se-mpute (zice masele!). E plina media de sefuti incompetenti...
  • Andrei from USA Andrei from USA
    @Liviu Iordache
    Pana acum 8 ani, cand am venit in America, trimis, culmea, chiar de Cotidianul, pentru care am lucrat ca reporter special aproape 3 ani, aveam o parere buna despre Ciprian. Multa vreme nu am mai urmarit ce face, dar sigur face mult mai mult decat salariul pe care il primeste. Nu cred ca o sa someze, dar parca imi pare rau cand ziarul pierde oameni de valoare.
  • valix valix
    Ranghel, corect! Era redactor sef adjunct. Dar nu trebuia aplicata si o grila ceva mai simpla sefilor care se plimba pe acolo doar cand trec pe la casieria Cotidianului, adica dati afara?!
    Sa nu-mi spuna Doru Buscu ca ziaristii aia aflati "inte-o situatie mai speciala" au ajuns acolo din vina lor, nu pentru ca Cotidianul s-a apucat sa vanda carti in loc sa faca presa. Si inca si quality!
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Andrei, americanule, ti-ai dat singur raspunsul, Ciprian Ranghel este unul dintre cei mai buni. Cind esti bun te gindesti ca asta ajunge, nu trebuie sa faci chiar orice ordinarie. De aici i s-a tras, vezi si cazul lui TRU, in care s-a insailat o gainarie ridicola...
  • Gigel Gigel
    Ei cand zic de 10 milioane pe cartea de munca cred ca lasa oarecum de inteles ca vor mai fi niste bani si pe langa, fie pe drepturi de autor, fie complet la negru.
  • Aurel Aurel
    Sefii astia nu se gandesc ca fara oameni ziarele alea nu mai inseamna nimic. Ce se faca doar editorialistii? Cine mai face anchete, reportaje? Astea conteaza.
  • Andrei from USA Andrei from USA
    Ciprian Ranghel este, cred, unul dintre cei mai buni ziaristi de la Cotidianul si, cu siguranta, unul dintre cei mai vechi. Eu zic sa se mai gandeasca Vantu la salariul de 300 $ pe care il propune lui Ciprian. Merita mult mai mult, desigur, daca trustul isi mai poate permite.

Trimite un comentariu

sus