Skip to main content

Conflictul de la Ştirile TVR aduce o premieră: preşedintele Alexandru Sassu a făcut prima şedinţă cu tot departamentul!

 

alexandru-sassu11Memoriul prin care o parte a redacţiei Ştiri din TVR a contestat-o pe directoarea interimară Mădălina Rădulescu a atras o premieră. Preşedintele TVR Alexandru Sassu a avut azi prima şedinţă cu întreaga redacţie de ştiri, de la numirea lui în funcţie în urmă cu doi ani.

Publicitate

Săptâmâna trecută, mai mulţi membri ai departamentului Ştiri au criticat într-un memoriu amplu situaţia din TVR (pe care îl găsiţi AICI). "Cea mai gravă problemă de care se loveşte în acest moment Departamentul Ştiri este lipsa de professionalism", se spune în memoriul semnat de 22 de oameni. "Actuala directoare interimară Mădălina Rădulescu nu are autoritatea morală şi profesională pentru a conduce Direcţia Ştiri a TVR".

Într-o şedinţă de două ore, Sassu a ascultat poziţia semnatarilor memoriului, dar o concluzie clară s-a lăsat aşteptată. Una din explicaţii: un concurs pentru şefia ştirilor nu poate fi organizat din cauza procesului cu Rodica Culcer, fostul director de Ştiri din TVR.

Din şedinţa de astăzi de la etajul 12 al Televiziunii publice:

  • Alexandru Sassu a venit însoţit de Cipriana Voicu, directorul economic. În prima jumătate de oră, s-a prezentat situaţia economică, pentru a contracara informaţiile că TVR este în pragul falimentului şi că vor avea loc concedieri.
  • S-au dat asigurări că nu se vor face restructurări, în ciuda problemelor legate de încasările de publicitate şi dificultăţilor de încasare a abonamentului TV.
  • Potrivit lui Alexandru Sassu, vor avea loc şedinţe cu toate departamentele.
  • Legat de audienţa Telejurnalului, Alexandru Sassu a venit cu justificarea TVR din ultimele luni: audienţa nu este atât de relevantă, din cauza modului în care se fac sondajele.
  • Alexandru Sassu: “încercaţi să spuneţi că toată vina este a Mădălinei Rădulescu, dar nu este chiar aşa”.
  • Mădălina Rădulescu nu a participat, fiind în concediu.
  • Alexandru Sassu a găsit explicaţia la întrebarea “de ce nu se organizează concurs pentru postul de director de ştiri, ocupat interimar de Mădălina Rădulescu?” – nu se poate, din cauza procesului cu fostul director de ştiri Rodica Culcer.
  • Există o lipsă de comunicare în Departementul Ştiri. De ce? Alexandru Sassu:„Vreau să spun că lipsa de comunicare este la nivelul întregii televiziuni.”
  • Preşedintele TVR a propus o nouă întâlnire, în prezenţa Mădălinei Rădulescu.

Citiţi şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ruxanda Ruxanda
    Acest SASSU,care a plecat din PD, pentruca nu la suportat pe Basescu,a fost numit PRESEDINTE(acest titlu ii framanta pe toti cretinii)de cine credeti ? De amicii PNL-isti.Iar acum conduce aceasta TV ca propria masina.Asculta mai TOVARASE,dupa stiinta mea ,esti platit din banii nostri.Cu noi sa nu faci POLITICA !Pe noi sa ne lasi in pace ,sa analizam cum vrem noi.Iar daca n-o retrageti pe LAVINIA SANDRU de la FESTIVALUL CALATIS,va spun eu ca se mai uita DRACU' la voi.
  • Doina,angajat TVR Doina,angajat TVR
    Comentariu, o participanta.
    Intre timp(de la prima postare a articolului) mi-a murit catelul,ingrijit, iubit si...milioane la veterinarul lui care, in 3 zile inaintea mortii, l-a tratat de pneumonie(chinuit la greu cu 5 injectii pe zi).De fapt, inima ii apasa traheea si animalutul(avea 3 kg) s-a sufocat!...Referitor la cazul in speta, acum vad articolul intr-o alta forma,ma intreb, sincer"cine este aceasta Madalina Radulescu"?Nu agreez atacul la persoana! EU, ca angajat TVR, stiu care-mi sunt sarcinile.Sunt inscrise intr-o fisa a postului, ca la orice angajat.Care sunt ale ei? Ei, asta trebuie afisat pe peretii redactiei, cu atat mai mult cu cat dupa REORGANIZAREA STIRILOR e o DIRECTIE si un DEPARTAMENT!Ce e una si ce alta, habar n-am,si asta de 2 ani, de cand au facut-o! Cine, cui se subordoneaza? Care sunt responsabilitatile fiecaruia? Nici directorul Sassu nu a avut un raspuns la sedinta in plen! Nu cred, vad ca jurnalul merge pe avarie!VAD ca nimanui nu-i pasa decat sa-si faca norma(daca nu stiati, 40 de ore pe saptamana, fie si fara ...reportaje)
    Si ca sa inchei rotund(asa se gandeste un jurnal de stiri, ca o poveste), va spun ca pe tura mea, un reporter, care nu doar ca nu a avut un subiect de propus(imi cer scuze si pe aceasta cale ca l-am deranjat de la filmul la catre se uita pe net)mi-a zis,cand I-am spus ca o telespectatoare a sunat in redactie ca apa ii intra in casa si la toti pe strada ei:"nu ma duc sa-mi stric sandalele, sunt noi! I-am sugerat, sa si le scoata! Despre ce vorbim? REFERAT? Cui, la cine? E un VID DE AUTORITATE!Iar domnul director Sassu comunica....NIMIC....prin Madalina Radulescu!Imi asum responsabilitatea pentru cele spuse. Voi, cei din TVR, vi-o asumati intr-un comentariu?
  • romania inedit romania inedit
    Daca audienţa nu este atât de relevantă, din cauza modului în care se fac sondajele , de ce Saasu nu a facut nimic ca sa schimbe modul in care se fac sondajele ?
    Astia se bat pe banii nostrii !
  • o participanta o participanta
    Ei,da, abia astazi, la sedinta cu directorul Sassu,am ajuns sa o inteleg pe Madalina Radulescu! E un tip irezistibil! Oare cum ai putea sa te opui?
  • ieronim ieronim
    Incredibil, cata nesimtire la Sassu... adica tot Culcer este de vina pentru neprofesionalismul si partizanatul politic al sefei stirilor.
    By the way, Sassu a pus peste tot in TVR sefi "interimari" si santajabili. Nici in alte parti nu a putut sa puna definitiv "profesionistii" Antenelor si PSDului din cauza lui CUlcer?
  • Radio33 Radio33
    Când domnul Sassu a venit la conducerea televiziunii, prima şedinţă pe care a făcut-o cu ştirile a fost consacrată scăderii de audienţă. Şi atunci sondajele se făceau la fel, dar atunci audienţa era relevantă pentru că la conducerea ştirilor nu era omul lui.
  • ioane2bat ioane2bat
    de ce nu pleaca Sassu si toate madalinele si toate ciprianele si toti titi dinca, cu toti sorini burtea si toti horia cazan si alti neprofesionisti si neperformanti si hoti? incepand cu giurgiu si nemaiternminandu-se cu toti astia de fac rapoarte la secu si au pus cea mai importanta companie de informare si educare la pamant, au ingropat-o definitiv, iar noi platim taxe pt neprofesionalismul lor, si pierderea de vreme. incredibil in ce tara traim, cu poloticieni care nu au macar bunul simt de a 'imbraca" intr-o forma esecul, si mai ales folosindu-se de acest vehicol media sa--l imbarce intr-un fel. folosesc tot comunistii, demodatii si lipisitii de performanta si moralitate! treziti-va mai cei care ii gestionati pe acesti "ratai" profesional si puneti oameni tineri, cu viziune, profesionisti si care miros frumos, a secol xxI.

Trimite un comentariu

sus