Skip to main content

Investigaţie GSP: Bani publici prin firma apropiată afacerilor Voiculescu pentru imaginea Ridzi + EBA

 

270.000 de euro din bugetul MTS au fost daţi firmei Loco pentru a cumpăra spoturi şi ştiri pe TV, scrie Gazeta sporturilor în investigaţia pe care o derulează de câteva săptămâni. Scopul nu a fost cumpărarea de spoturi, ci cumpărarea de imagine prin ştiri şi reportaje. Controlul presei.

Publicitate

Traseul banilor este prezentat de GSP: Ministrul Ridzi semnează trei contracte prin care 730.000 de euro se duc către firmele Artisan şi Mark pentru evenimentul de 2 mai. Cele două firme se dovedesc strâns legate de Loco, o firmă apropiată afacerilor Voiculescu. Loco primeşte 270.000 de euro. Evenimentul din 2 mai a costat 220.000 de euro, iar alţi 270.000 de euro sunt alocaţi imaginii. Rezultatul, scrie GSP: 40% dintre ştiri o conţin pe Ridzi, iar 20% pe Ridzi şi pe EBA.

Schema GSP:

gsp-schema-ridzi

Din investigaţie:

Sumele alocate posturilor TV: 120.000 de euro pentru Antena 3, 65.000 pentru Realitatea TV şi 35.000 pentru Pro TV. TVA inclus. În total, 220.000 de euro.

Loco este, formal, firma de publicitate a lui Şerban Barbato, şef pe de altă parte al diviziei de reviste din grupul Intact. Piaţa însă bănuieşte că în spatele Loco este Radu Tănăsescu, fost soţ al Cameliei Voiculescu şi partener în mai multe afaceri ale grupului.

Articolul complet, la Cătălin Tolontan, AICI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Ultima postare la blogul lui Tolontan este unul prin care se remarca unanimitatea celor care scriu in felicitarile adresate gsp si dragului tolo... Evident ca este asa, pentru ca alte opinii nu sunt admise, e o unanimitate de nu va mai ramine piatra pe piatra. Altceva este grav, cred eu: anume ca tot astfel, cu sferturi de adevar, aparente de documente si indignari revolutionare s-a distrus si cariera lui Bellu, in GSP, acum exact 5 ani. Atunci am crezut ca au fost bani de la chinezi, poate ma sonasem eu, pentru ca nu-mi venea sa cred ce se intimpla (procesele, oana petrovski, poate va amintiti, demisia bellu-bitang), acum doar constat ca am pus cruce si gimnasticii romanesti. Dupa jumatate de medalii de aur la atena, la Beijing am luat una singura, si aia chinuita, si insotita doar de un bronz. Dar presa, in frunte cu justitiarul tolo, a triumfat!
  • bagatare si punct ro bagatare si punct ro
    tare asta, adica ei (gsp) dau tot dupa ei (voiculescu). cool.

Trimite un comentariu

sus