Skip to main content

Dinu Patriciu, nemulţumit de articolele despre Cornel Nistorescu

 

dinu-patriciu-evz1Proprietarul Adevărul Holding, Dinu Patriciu îşi arată nemulţumirea faţă de articolele despre Cornel Nistorescu, materiale care au fost deschidere de ziar şi în Adevărul, câteva zile.

Publicitate

În editorialul de astăzi – Războiul oilor – publicat în Adevărul, Dinu Patriciu îşi apostrfează proprii angajaţi de la ziar. Nu dă nume, dar nici greu de ghicit nu este.

Iată fragmentul cel mai elocvent:

“Asta e una dintre marile noastre hibe, fie că este vorba de ziarişti, analişti economici, guvernanţi sau simpli politicieni. Trăiesc din false conflicte, scandaluri, mitocănii, tropăie ca să declanşeze cutremure.”

“Nişte specialişti în datul cu părerea sunt foarte supăraţi pe un distins jurnalist care o fi scris şi măscări la viaţa lui, dar a făcut şi „Cântarea Americii“ după 11 septembrie. Fac din asta o dramă naţională, de parcă nu am avea şi altele pe cap.”

Ce zice Grigore Cartianu, redactor şef Adevărul, contactat de paginademedia.ro:

"Dinu Patriciu, ca orice comentator, are libertatea să scrie ce gândeşte. Este părerea lui şi i-o respectăm. După cum  eu ţin la părerile mele şi el are dreptul la părerile lui".

"Dinu Patriciu a scris acolo în calitate de comentator al Adevărul, nu de proprietar al ziarului".

"Nu întotdeauna împărtăşim aceleaşi idei cu cele ale comentatorilor de la Adevărul".

"Eu, ca redactor-şef al ziarului, sunt mulţumit de felul în care Dinu Patriciu îşi face treaba la rubrică. Îşi merită banii".

Oameni buni, pe cine dracu’ interesează ce se întâmplă la un ziar care mai vinde vreo 5.000 de exemplare?!, scrie azi şi Adrian Halpert, director editorial Adevărul Holding, în editorialul Nistorescu şi taxa de pod.

Din textul lui Adrian Halpert:

"Ce mai vaiet! Ce mai zbucium! Nistorescu a făcut... Nistorescu a dres... A înnebunit presa! Ziarele îşi consacră primele pagini, cu o consecvenţă demnă de o cauză mai bună, unei „furtuni într-o pipetă”, vorba lui Mircea Badea, care mai scoate, din când în când, rar - e drept -, câte o mărgică. Oameni buni, pe cine dracu’ interesează ce se întâmplă la un ziar care mai vinde vreo 5.000 de exemplare?!

Problemele reale sunt împinse prin paginile de interior."

"Ziarul, în general, este o tribună de dezbatere", spune Grigore Cartianu.

Cartianu:

"Nu trebuie să avem toţi aceleaşi păreri, pe o temă sau alta. Asta se întâmplă doar în Coreea de Nord şi se întâmpla pe vremea lui Ceauşescu".

Foto: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livanu77 livanu77
    a ajuns rau cotidianul. la 2 lei exemplarul nu cred ca va mai avea viata lunga. eu l-am cumparat din greseala fara sa stiu cat costa.
  • alex alex
    Se scrie "îşi apostrfează proprIII angajaţi de la ziar". Primul "i" e radacina, al doilea "i" e desinenta de plural, iar al treilea "i" e articol hotarat. Grea gramatica asta! Daca nici lucratorii din presa nu mai stiu limba romana, atunci ce pretentii sa mai avem?
  • alk alk
    Chiar a ajuns la 5.000 de exemplare ziarul Cotidianul?

Trimite un comentariu

sus