Skip to main content

Rătăciţi în Panama – Un reality show Kanal D de 2 milioane de euro, cu Andrei Gheorghe prezentator

 

insula-paradisuluiTrei echipe, 18 concurenţi (vezi numele vedetelor participante), trei plaje din Panama, un premiu de 50.000 de euro şi o investiţie de două milioane de euro. Cam acestea ar fi cifrele principale ale reality show-ului Rătăciţi în Panama, pe care Kanal D îl va difuza începând din toamnă.

Publicitate

Emisiunea concurs cu români aventurându-se în jungla panameză va fi programul de forţă al Kanal D în grila de toamnă. Filmările se vor desfăşura timp de mai bine de o lună în şapte locaţii din arhipelagul Bocas del Toro din Panama, urmând ca marea finală să se desfăşoare live în Bucureşti în luna decembrie.

Promo-ul emisiunii Rătăciţi în Panama

[flashvideo filename=video/panama.flv /]

În ce constă emisiunea prezentată de Andrei Gheorghe:

Pe scurt, este un reality show concurs în care 18 concurenţi din România, împărţiţi în trei echipe a şase membri, vor lupta pentru premiul cel mare de 50.000 de Euro. Şase dintre competitori sunt vedete (nu s-a dat numele lor), alte şase fiind personaje care au luat contact cu camera de filmat în calitate de participanţi în diferite show-uri de televiziune, iar restul de şase sunt persoane necunoscute, alese pentru competiţie în urma unui casting. (Conceptul detaliat, mai jos)

Compania Paprika şi televiziunea columbiana Caracol TV, producătorul original a programului (formatul se numeşte Desafio) se ocupă de producţie.

valderramaSucces internaţional: “Desafio” este un format original al televiziunii columbiene Caracol TV şi difuzează în ţări din America Centrală din 2004. În Columbia, emisiunea Desafio a fost un fenomen – are zece sezoane şi este cel mai urmărit program, cu o medie de 2,5 milioane de telespectatori. Programul se difuzează şi în Venezuela şi Panama. La preselecţia pentru sezonul 2009 s-au înregistrat prin telefon aproape 2,6 milioane de persoane dintre care au fost chemaţi la casting 58.000 şi au fost aleşi aleşi 30. Cea mai cunoscută vedetă care a participat a fost fotbalistul Carlos Valderrama, în 2005.

Pentru realizarea producţiei sunt implicate peste 250 de persoane în echipa tehnică, români şi columbieni, filmările realizându-se chiar pe platourile de filmare originale, din Panama, în arhipelagul Bocas del Toro.

Formatul detaliat al emisiunii

Show-ul are la bază conceptul de ierarhizare a celor trei clase sociale: cea de vârf, de mijloc şi cea de jos.

Astfel, cei 18 concurenţi vor fi selectaţi astfel:

 • 6 dintre ei sunt vedete (actori, cântăreţi, sportivi etc);
 • 6 sunt persoane oarecum cunoscute (foşti participanţi în alte emisiuni TV);
 • 6 sunt oameni obişnuiţi.

Există trei plaje:

insulaInsula condamnaţilor - un loc în care supravieţuirea costă timp şi energie, concurenţii fiind nevoiţi să îşi construiască singuri adăposturi, să caute de mâncare, să se încălzească. Plaja este înconjurată de junglă virgină.

Insula Speranţei –concurenţii dispun pe plajă de toate materialele necesare pentru a-şi construi adăposturi şi de toate uneltele necesare pentru a-şi pregăti hrana. Singurul lucru ce le ramâne de făcut este să utilizeze aceste resurse pentru a-şi crea un minim de confort.

Insula Paradisului – un loc desprins din paradis, unde concurenţii nu au altceva de făcut decât să se relaxeze şi să se bucure de o vacanţă de lux. Şampanie, masaj erotic şi mâncăruri alese sunt doar câteva din lucrurile de care au ocazia să se bucure rezidenţii acestei plaje.

Concurenţii vor fi puşi în situaţia de a schimba luxul plajei de sus cu lupta pentru supravieţuire a plajei de jos.

Fiecare episod va conţine o serie de probe, unele în care cele 3 echipe vor lupta una împotriva celeilalte, iar altele în care luptele se vor purta individual, între concurenţi.

Structura probelor:

probeLupta teritoriala – Repartizarea celor 3 echipe la începutul emisiunii se va face după statutul lor social în viaţa reală – vedetele din Insula Paradisului, cele 6 persoane puţin cunoscute în Insula Speranţei iar oamenii obişnuiti în Insula Condamnaţilor. Situatia se va schimba, pentru că toţi cei 18 vor trebui să lupte pentru dreptul de a-şi păstra ori schimba condiţia. Repartizarea pe plaje va fi făcută în funcţie de locul pe care îl ocupă cele trei echipe la sfârşitul luptei teritoriale.

Lupta pentru supravieţuire - Toţi membrii echipei ce ocupă locul 1 sunt în siguranţă timp de o săptămână.

Lupta finală - Cele 2 echipe ce au pierdut în lupta pentru supravieţuire concurează una împotriva celeilalte pentru o ultimă şansă de a se salva.

Lupta individuală - Concurenţii din echipa ce a pierdut în lupta finală concurează individual, unul împotriva celuilalt.

 • După ce 4 dintre concurenţi sunt eliminaţi, Insula Speranţei dispare, iar emisiunea continuă cu doar două echipe, în cele două plaje rămase.
 • Când rămân 9 concurenţi, competiţia devine individuala.

Marele câştigător va fi ales dintre ultimii doi rămaşi pe insulă, de către telespectatori, prin televoting, în finala transmisă de la Bucureşti.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Nituica Mariana Nituica Mariana
  showul este foarte tare.Sunt un fun impatimit al showlui Survivors.Am fost foarte aproape sa particip la un intrviu pt show dar din pacate m-am repatriat.Sper sa particip la rataciti in Panama,daca binenteles va mai exista un al doilea show.Daca se poate sa primesc mai multe info prin email .
 • alina dumitru alina dumitru
  Nu ştiu ce si-au dorit cei de la kanal d dar sper ca nu incearca sa concureze cu cei de la "amazing race". Milioanele de euro care au fost investiti s-au dus unde anume? Pentru ce? Sa vedem o plaja unde aşa zisele vedet fac "show" injurand de mama focului, napastuitii de soarta sa nu aiba practic de la inceput nici o şansa şi mai ce? Nimic!
  Conursurile sut de rasul lumii. De aceea eu spun ca acest program nu merita reclama pe care si-o face. Cred ca realizatorii au considerat ca pentru Romania asta va da lovitura. Nicidecum. A mai spus cineva..ProTv-ul daca avea aceasta emisiune, sunt convinsa ca era altfel.Cu toti banii, cu toate investitiile, nu pot face ceea ce fac cei de la protv.Punct!
 • anda anda
  Va rog frumos sa-mi spuneti unde anume se tine castingul. Multumesc anticipat.
 • Metru Metru
  Cum se face inscrierea pentru al doilea sezon "Rataciti in Panama"
 • adela adela
  eu vroiam sa ma marit cu un american ca sa pot sa particip in SURVIVOR. :))...
 • Petrişor Obae Petrişor Obae
  Nu se fac nicăieri înscrieri. Concurenţii sunt deja acolo şi show-ul se filmează.
 • danuta danuta
  sau la cat este de ambityos d-l gheoghe cred k este foate greu sate inscri totusi toata lumea are o sansa pana nu incerci nu vezi, nu mie frik nici de panama si nici de d-l gheorghe,eu cred k dansul e mai rau deca insula panama, ufffffffffff cum se fac inscrierile? de ce nu se zice nimk de ele? ast ras...
 • danuta danuta
  supe tare,dar cum se fac inscrierile?ast ras sau mail pls
 • Maria Nita Maria Nita
  Cred ca va fi interesant acest show.
  Am mai vz. la kanal d ro.si alte emisiuni
  destul de interesante.
  Succes.
 • apostol sergiu apostol sergiu
  bine ca tre sa ai si un gram de nebunie sa participi si de aceea af vrea sa ma inscriu si eu cum fac?
 • apostol sergiu apostol sergiu
  pai si maine plec frate pt bani astia ce poate fi asa de rau ? , bine ca nu e in desert unde nu e nimic de mancare
 • stoica daniela stoica daniela
  as dori sa ma inscriu si eu,dar nu stiu cum.Daca se mai fac inscrieri va rog sa ma contactati pe mail!
 • elena elena
  am participat la casting...insa nu am luat...asta e....oricum sa stiti ca totul e organizat f bine.....ei se ocupa de tot.de la vaccin impotriva bolilor ce ar putea fi luate de acolo la bilet de avion .le urez bafta concurentilor
 • KissOfGood KissOfGood
  Toate reactiile contrarii asupra viitorului reality show sunt absolut aiurea, (Parerea mi-a)ei nu obliga pe absolut nimeni , te tine .... mergi si inchizi ochi la absolut toate problemele care ar putea aparea.
  Suna MULT prea TARE pentru mine as dori sa aflu pe cine trebuie sa contactez sau unde sa merg pentru a ma inscrie in acest "concurs cu tine insuti" sau as fi recunoscator daca perioada de inscriere a expirat sa ma instintati pe mail. Multa Bafta
 • alina alina
  abia astept sa inceapa
  urmaresc merue survivor pe axn

Trimite un comentariu

sus