Skip to main content

AVAS intenţionează să repornească Rodipet. Clubul Român de Presă, reprezentat în viitoarea conducere.

 

AVAS are planuri pentru distribuitorul de presă Rodipet, care şi-a întrerupt activitatea. AVAS intenţionează “reluarea activităţii societăţii în vederea deblocării situaţiei existente şi anume: plata salariilor, reluarea distribuţiei de presă, plata obligaţiilor către creditori.”

Publicitate

Totodată, din viitorul Consiliu de Administraţie al Rodipet vor face parte şi reprezentanţi ai Clubului Român de Presă (CRP).

Deocamdată însă, administratorul provizoriu Cătălin Niţu nu este recunoscut de conducerea executivă a Rodipet.

Niţu, anunţă un comunicat al AVAS, s-a adresat Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti pentru a opera înscrierea sa ca administrator provizoriu al S.C. Network Press Concept S.A. Bucureşti, termenul acordat fiind 10.09.2009. După acest termen, va fi convocată convocarea Adunării Generală Extraordinare a Acţionarilor pentru alegerea unui nou Consiliu de Administraţie.

Comunicatul AVAS:

AVAS a informat angajaţii asupra situaţiei actuale a Rodipet

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache şi Administratorul provizoriu, Cătălin Niţu, s-au întâlnit în cursul zilei de luni, 7 septembrie 2009, cu sindicatul şi reprezentanţii salariaţilor S.C. RODIPET S.A. Bucureşti (actuala S.C. Network Press Concept S.A.).

Sindicatele au semnalat problemele cu care se confruntă legate de întârzierea plăţii salariilor cu 3 luni şi încetarea activităţii societăţii, fapt care are consecinţe asupra distribuţiei presei.

Reprezentanţii AVAS au prezentat sindicatului situaţia de fapt din societate, din datele obţinute până în prezent de Autoritate, după cum urmează:

Administratorul provizoriu numit de AVAS în locul fostului Consiliu de Administraţie a întâmpinat refuzul conducerii executive a societăţii (în speţă a directorului general) de a înregistra mandatul cu care a fost trimis. În consecinţă, după o serie de încercări amiabile, Administratorul provizoriu a notificat conducerea executivă, prin intermediul unui executor judecătoresc, asupra mandatului primit de la conducerea AVAS. Pe această cale, Administratorul provizoriu (AP) a reuşit să intre în societate în date de 25.08.2009.

În vederea îndeplinirii mandatului acordat, AP a solicitat conducerii executive a societăţii o serie de documente (structura organizatorică şi de personal a societăţii, situaţia patrimonială, situaţia datoriilor societăţii, situaţia contractelor comerciale ale S.C. Network Press Concept S.A. Bucureşti, situaţia încasărilor şi modul de distribuţie a acestora etc.) care nu au fost primite nici până în prezent.

Având în vedere opoziţia permanentă a conducerii executive şi refuzul acesteia de a răspunde solicitărilor, AP s-a adresat Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti (ORCB) pentru a opera înscrierea sa ca administrator provizoriu al S.C. Network Press Concept S.A. Bucureşti, termenul acordat fiind 10.09.2009.

Recunoaşterea calităţii „in scriptum” a AP va permite îndeplinirea mandatului cu care acesta a fost însărcinat de către AVAS.

În vederea soluţionării situaţiei, AVAS şi reprezentanţii sindicatelor au hotărât următoarele:

1. după pronunţarea judecătorului delegat de la ORCB, în data de 10 septembrie 2009, AP va face toate demersurile pentru convocarea de urgenţă a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) şi Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) în vederea numirii unui nou Consiliu de Administraţie (CA), din care vor face parte şi reprezentanţi ai Clubului Român de Presă (CRP). Noul CA va putea face modificările necesare în structura de conducere executivă a societăţii.

2. reluarea activităţii societăţii în vederea deblocării situaţiei existente şi anume: plata salariilor, reluarea distribuţiei de presă, plata obligaţiilor către creditori.

3. demararea discuţiilor, de către noua conducere, cu acei creditori care au cerut intrarea societăţii în insolvenţă pentru retragerea cererilor şi acceptarea unei plăţi eşalonate a datoriilor.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dana dana
    unde se afla scuze era intuneric
  • dana dana
    stiti unde se acla cartile de munca de la rodipet?
  • andreea b andreea b
    nu faceti nimic de vina este contabila sef doina bejan si angela coman ele trebuiesc luatecat mai repede la verificat.toti bani si celelalte bunuri cu valoare sant pe firma SUPREMO asa ca HASAN asi umple buzunarele de bani in timp ce noi ne dam in "cap" cartile de munca nu sant operate la timp,impozitele la finante,sanatatea cas-ul nu sant operate de cel putin un an (daca nu mai bine)

Trimite un comentariu

sus