Skip to main content

Desenul animat Lazy Town a dus Gazeta Sporturilor la 120.000 de exemplare vândute

 

tolontan5Primul episod din desenul animat Lazy Town, distribuit cu Gazeta Sporturilor, a adus ieri, vânzări de 120.000 de exemplare pentru ziarul sportiv, a declarat, pentru paginademedia.ro, Cătălin Tolontan, redactor-şef.

Publicitate

Tolontan:

“Am tipărit marti 150.000 de exemplare, din care 100.000 au fost distribuite împreună cu Lazy Town (Orăşelul leneş). Sondajele arată că s-au vândut 120.000 de exemplare ieri. Asta înseamnă de peste două ori mai mult decât tirajul normal al acestei perioade. Poate că a contat şi faptul că Lazy Town e un desen animat care se potriveşte cu ADN-ul brandului, pentru că promovează un stil de viaţă sănătos”.

Ce legătură are un desen animat cu un ziar de sport? Cătălin Tolontan:

lazyLazy Town e realmente un fenomen, difuzat în 50 de tari. Acum 6 ani, un islandez sedentar a pus pariu cu prietenul său că dacă se antrenează poate ajunge campion. Şi a ajuns campionul ţării la dans sportiv. Ăsta e personajul Sportacus şi aşa s-a născut desenul animat care e foarte strict în privinţa valorilor sportului, educaţiei şi nutriţiei sănătoase.

De pildă, îi sfătuieşte pe copii să mănânce mere, care sunt "bomboanele adevărate", iar firma care produce desenul nu e de acord cu niciun partenriat cu producatorii de dulciuri, sucuri.”

Gazeta sporturilor este primul ziar din lume care distribuie Lazy Town. GSP, spune Tolontan, este şi un fel de test, după care deţinătorii licenţei se orientează dacă să îl propună si altor titluri din Europa.

Tolontan:

"Am lansat seria de DVD-uri ca parte a campaniei “Ne pasă de sport. Poate prea mult”. Totodată, ideea vine pe fondul certitudinii pe care o avem de câţiva ani că presa trebuie să-şi schimbe modelul de business, tocmai pentru a-şi conserva profitabilitatea.

Aparent e un paradox aici, dar adevărul e că doar dacă un ziar îşi schimbă fluxul de venituri ca să nu mai depindă atât de mult de publicitate va putea să rămână un ziar cu conţinut de calitate."

Cărţile distribuite împreună cu ziarele aduc beneficii de imagine, dar şi resurse pentru suprevieţuria titlurilor, consideră Cătălin Tolontan.

Tolontan:

"Cred că vorbim disproporţionat despre căderea ziarelor fără să vedem că există multe lucruri bune pe care le fac ziarele. Nu mă refer numai la Gazetă şi campania sa, dar şi la difuzarea de cărţi a Adevărului şi Jurnalului, de pildă.

Astăzi, Poeziile lui Eminescu au putut fi cumpărate în peste 150.000 de exemplare cu Jurnalul la un preţ de o treime faţă de preţul obisnuit. Şi tot azi cititorii au primit gratuit primul volum din probabil cea mai cunoscută carte a lui Jules Verne: Insula Misterioasă. În acest fel, ziarele continuă să-şi obţină imagine sau resurse pentru a merge înainte."

Gazeta Sporturilor a cumpărat drepturile pentru mai multe serii Lazy Town. În prima fază va distribui prima serie, adică nouă DVD-uri, timp de două luni.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pinocchio Pinocchio
    "am auzit de anchete", doar asa a sunat intrebarea. le-am si citit, dar asta nu m-ai mai intrebat.
    da, citesc autorii pe care i-ai mentionat.
    si da, in general, presa este de tot rahatul. in particular exista si

    deci suntem de acord!
  • catalin tolontan catalin tolontan
    pinocchio: "ai auzit de articole" si judeci ziarul dupa siteurile care sint o expunere in real time a stirilor. E clasic! Si probabil ca esti total convins ca, in general, presa e de rahat si nu-i citesti pe Tom Gallagher in "Romania Libera", pe Radu Cosasu si analizele lui Andrei Vochin in "Gazeta Sporturilor", pe Tudor Octavian in "Jurnalul National", pe Andrei Plesu in "Adevarul" sau pe HR Patapievici in "Evenimentul zilei" :-) Doar citeva exemple, prietene care consideri presa o mizerie.
    dionisos: corecte observatii, dupa cum ati vazut n-am mai aparut la tv de doua luni
  • catalin tolontan catalin tolontan
    Pinocchio: confunzi siteul cu ziarul, dar e o confunzie clasica :-) "Am auzit de acele anchete". Imi e limpede ca, de fapt, nu citesti ziarul si nici siteul, insa esti populat cu certitudini. Probabil ca esti genul care crede ca presa e de rahat si nu-i citeste pe plesu in "adevarul", pe cosasu sau analizele lui vochin in "gazeta", pe tudor octavian in "jurnalul", pe patapievici in "evenimentul", pe tom gallagher in "romania libera". Doar citeva exemple.
  • blogdeprost blogdeprost
    Pai daca tot a mers asa bine eu zic sa faca toata gazeta cu desene animate...a de fapt stai ca deja e plina cu desene...
  • Pinocchio Pinocchio
    da, am auzit de respectivele anchete. foarte frumos, v-ati facut datoria de ziaristi. punct. da nu vad de ce sa te lauzi cu normalitatea. si repet, sunt povesti interesante pentru toata presa, nu sunt neaparat numai povesti de presa sportiva.

    legat de sufocantul fotbal, sa fim seriosi, e ultra-evident. de ce nu va numiti gazeta fotbalului? ati facut un studiu mai serios (costa, intr-adevar) cu o firma mai serioasa (nu gen institutul lui vintu care pune intrebari asa ca sa iasa ce vrea patronu) sa intrebati romanul ce sporturi ar vrea sa urmareasca?

    munte, mare, bicicleta, alergare si n altele - toate au material enorm pentru presa - numai ca nimeni nu le baga in seama.

    invitatie la facut sport - cum naiba sa-mi inspire asa ceva mutra familiei de primate Bekali?

    am dat o cautare la gsp in arhiva, dupa Becali. am gasit 9.994 de rezultate pentru ultimii 3 ani! adica in medie 9 stiri pe zi, zi de zi. nu ti se pare ca asa va cam bateti joc de cititori? referiri la mutu sunt mai putin de jumate, cam la 4 mii. referiri la hagi cam la 2 mii.
  • dionisos dionisos
    ambii au dreptate si tolo si pinocchio, in felul lor.... Domnule Tolontan, va rog eu mult, stati in presa sportiva, nu va mai lansati in alte zone, politic etc, gata, a trecut campania, ati dovedit ca sunteti citit, cult, etc etc, dar domnule, va rog eu stati pe specialitatea care v-a consacrat! Altfel, va pierdeti identitatea! Si apareti va rog eu RAR la TV, ca atunci cand apareti sa faceti diferentza...dintr-un Tolontan care aparea rar ati reusit sa faceti un Tolontan care e PREA mult pe sticla...faceti-ne sa ne fie dor de dvs. Nu mai dati opinii cu ce face Patriciu ce nu face, oricum sunt intuitii, nu aveti info din zona aia suficiente...lasati-i in pace pe Adevarul...sa faca ce vor ei... Nu va transformati intr-un ciuvica, va rog eu, ca simplu muritor asta. Si scrieti la gazeta si pe blog, e suficient, aveti oricum publicul dvs captiv! Si veti castiga asa!
  • catalin tolontan catalin tolontan
    pinocchio: tu ai auzit de cazul piatra arsa, de ancheta loteria, de fotbal in liceu, de cupa liceelor, de cazul ridzi? Toate sint investigatii sau actiuni de marketing ale gsp in favoarea sportului!
  • Dominus Dominus
    Romanii tot cumpara carti, DVD-uri, poezii de Eminescu... Teoretic ar trebui sa fie incurajator, dar eu sunt curios cati din cei care cumpara Eminescu il si citesc, cati din cei care cumpara Lazy Town o sa fie mai sportiv si o sa manance mai sanatos samd... ar fi chiar interesant de stiut.
  • Pinocchio Pinocchio
    tolo, da cu anvelope ati incercat? sau cu butelii de gaz?
    asta ai inteles din nevoia de a oferi continut diversificat in GSP, un desen animat despre sport? si care e targetul desenului animat te rog frumos? 10 ani? care e targetul GSP atunci? retarzii?

    vad ca in afara de fotbal si de morisca legata de fotbal si personajele odioase de acolo, altceva nu produceti ca si continut. tu personal ai auzit si de alte sporturi? de ce nu faceti suplimente zilnice cu alt sport, de sezon, de tot anul ?

    va meritati criza in care va balacariti. sper ca in curind sa dati faliment, sa obligati si pe altii sa gandeasca si sa intre in industria asta media, pe care au pus mana o sleahta de incompetenti.
  • Laura Laura
    Ma bucura sa vad iniative de acest fel.

    In primul rand pentru ca presa numai asa se va salva, prin inovatie, iar in al doilea rand, pentru ca orice plusvaloare adusa noua, cititorilor, este binevenita.

Trimite un comentariu

sus