Skip to main content

Primul pas spre înlăturarea lui Alexandru Sassu de la şefia TVR a fost făcut azi

 

alexandru-sassu18Comisiile de Cultură ale Parlamentului au respins raportul de activitate pe 2008 al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), relatează HotNews şi Mediafax.

Publicitate

Practic, dacă şi plenul Parlamentului va face acelaşi lucru, Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, va fi demis împreună cu întreg Consiliul de Administraţie al Postului public.

Pe de alta parte, raportul de activitate al Radioului public a fost aprobat, în unanimitate, de Comisiile de Cultură.

Sassu, absent pe caz de boală

Raportul de activitate al televiziunii publice a fost respins în absenţa lui Sassu şi a parlamentarilor PSD şi PNL, cu 15 voturi "pentru" şi 1 "abţinere".
Cum a fost primită absenţa lui Sassu din sala de şedinţă?

Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor (citată de HotNews):

"Nu este pentru prima dată când Alexandru Sassu refuză să vină la audierile Parlamentului. În Camera Deputaţilor, în două rânduri am dorit să organizam nişte dezbateri sau sesizări din partea unor angajaţi ai TVR, invitaţii la care domnul Sassu nu a răspuns, invocând probleme de sănătate"

Sergiu Nicolaescu, preşedintele Comisiei de Cultură de la Senat (citat de Mediafax)

"Dacă omul ne răspunde că e bolnav şi nu poate să vină şi e prima dată când se întâmplă aşa ceva, în cazul nostru, al senatorilor, trebuie să înţelegem că toţi am fost odată bolnavi şi se poate întâmpla aşa ceva. Eu sunt de părere că ar trebui să respectăm acest anunţ al directorului Consiliului de Administraţie din TVR şi să amânăm în aceste condiţii votul pe care trebuie să-l dăm raportului pe care trebuia să-l prezinte"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    am auzit si vazut multe legat de TVR dar nu contenesc sa intreb: oare politicienii de ce nu fac "o miscare" inteligenta care sa-i spele de rusine si sa-i mai ajute la imagine? ar tb sa numeasca un om tanar, cu expertiza in tv si management, si macar sa dea bine in poze, daca de facut va face tot mai putin, insa lanseaza "promisiunea" curata, si evident, tinuta niciodata! dar daca minte nu-i nimic nu e, astia sunt!
  • fry fry
    dar oare de ce il schimba pe sasu daca o numesc pe pora sau calinescu care nu si-a gasit directia nici azi, dupa adrian sarbu?
    acesti "minunati"politicieni isi bat joc de noi si de resursele acestei tari; dar ne-am obisnuit, nu-i asa?
  • Cos Cos
    O dovada in plus ca statul asta e perfect birocratic si clientelar. De ce nu organizeaza un concurs? Cu reguli clare, legate de competente si performanta. Mandat pe 4 ani. La sfirsit, tragem linie cu regulile si tintele initiale in fata.
  • WickerMan WickerMan
    L-am auzit aseara pe Mircea Badea spunand ca in cartile partidului portocaliu pentru "fonctia" de prezident ar fi a pora sau f calinescu. Nu va mai plangeti dragi romani cand va e viata grea, astia ne sunt conducatorii astia ne sunt oamenii in functii-cheie.

Trimite un comentariu

sus