Skip to main content

VIDEO - Claudiu Şerban la B1TV: Restructurările au fost stabilite cu mult timp înainte de tranzacţia Ringier - Bobby Păunescu

 

Claudiu Şerban viitorul director al editurii Evenimentul Zilei şi Capital, la B1 TV: "Restructurările au fost stabilite cu mult timp înainte (de tranzacţia Ringier - Bobby Păunescu n.r.) şi ţin strict de politica Ringier şi de ceea ce urma să facă Ringier anul acesta pe piaţă".

Publicitate
(Vezi în continuare fragmente video din emisiunea de la B1 TV)

"Tranzacţia este o chestiune, restructurarea Ringier este o cu totul altă chestiune. Momentele practic nici nu coincid pentru că tranzacţia nu poate fi finalizată decât la 15 martie", a spus Şerban.

De ce s-au anunţat simultan vânzarea şi restructurarea ? Claudiu Şerban:

"Am ales să comunicăm oamenilor noştri aceste lucruri simultan pentru că noi credem că orice comunicare de tipul acesta constituie un şoc pentru orice angajat şi nu ne-am fi dorit nici noi de la Ringier şi nici noul propietar ca oamenii să fie supuşi la două şocuri consecutive."

Înainte de alte idei, un fragment din emisiunea de la B1 TV:

[flashvideo filename=video/b1tv_claudiu_serban1.flv /]

Iată mai multe declaraţii făcute de Claudiu Şerban la postul B1 TV:

  • În niciun caz nu se va schimba absolut nimic radical la Evenimentul Zilei.
  • Nu am avut în vedere o asemenea tranzacţie în clipa în care am început discuţiile cu Bobby Păunescu despre formatul emisiunii Evenimentele Zilei, despre prezenţa unui studio TV în mijlocul redacţiei.
  • Tranzacţia a fost o chestiune naturală, o reacţie la ceea ce se întâmplă pe piaţă, o reacţie a noastră la ultimele trenduri în media.

Claudiu Şerban, despre schimbările de la B1 TV

[flashvideo filename=video/b1tv_claudiu_serban2.flv /]

Claudiu Şerban, despre viitorul afacerii sub tutela noului patron:

  • Aş dori să păstrăm ce e bun în modul ăsta de organizare elveţiană, adică lucrurile făcute cu seriozitate, lucrurile planificate, nu ne îndrăgostim de o idee şi îi dăm drumul fără să evaluăm consecinţele.
  • Sunt foarte bucuros că voi putea să evit ceea ce mi se întâmpla în cariera mea de 18 ani la Ringier şi anume să aştept o aprobare timp de foarte mult pentru că deasupra nivelului meu mai existau o mulţime de alte foruri de decizie.
  • Sper să fie o maşină cu motor elveţian dar care are un şofer român, cu reflexe de român.
  • În niciun caz nu se va schimba absolut nimic radical la Evenimentele zilei sau la ziarul Evenimentul zilei.

Despre personal: "Restructurările au fost stabilite cu mult timp înainte şi ţin strict de politica Ringier"

  • Restructurările au fost stabilite cu mult timp înainte şi ţin strict de politica Ringier şi de ceea ce urma să facă Ringier anul acesta pe piaţă. Faptul că nu s-au întâmplat decât acum, este o consecinţă a procesului decizional foarte dificil.
  • Tranzacţia este o chestiune, restructurarea Ringier este o cu totul altă chestiune. Momentele practic nici nu coincid pentru că tranzacţia nu poate fi finalizată decât la 15 martie.
  • Am ales să comunicăm oamenilor noştrii aceste lucruri simultan pentru că noi credem că orice comunicare de tipul acesta constituie un şoc pentru orice angajat şi nu ne-am fi dorit nici noi de la Ringier şi nici noul propietar ca oamenii să fie supuşi la două şocuri consecutive.

Despre preţul tranzacţiei:

  • Este probabil a patra, a cincea tranzacţie cu media, de genul acesta în care sunt implicat şi niciodată nu am comunicat valoarea tranzacţiei. Dar, 8 milioane de euro, suma vehiculată pe bloguri, este o sumă frumuşică, dacă e să comentez.

Legat de schimbarea politicii editoriale, odată cu schimbarea patronului:

  • Nu am experienţa lucrului cu Bobby Păunescu şi nu ştiu în ce măsură intenţionează să se implice sau nu în procesul editorial.

Despre dispariţia recentă a mai multor ziare:

  • În primul rând erau prea multe ziare pe piaţă, prea multe pentru capacitatea publicităţii de a le hrăni, pentru a putea susţine costurile ziarelor. Prea multe pentru posibilităţile sistemului de distribuţie din România, care este rămas mult în urmă faţă de oricare altă ţară din Europa Centrale şi de Est.

Despre viitorul pieţei de publicitate: "Mă aştept ca zilele de aur în ceea ce priveşte publicitatea să fi apus.

  • Eu cred nu numai că piaţa de publicitate îşi va reveni dar va depăşi ceea ce avem acum şi chiar ceea ce am avut ca şi cheltuieli pe cap de locuitor în anii trecuţi.
  • Nu cred că vor fi salturi spectaculoase în ceea ce priveşte cheltuielile de publicitate, pentru că nici nu există o raţiune de tip cucerire, hai să ne grăbim să investim în România, lucruri pe care le-am trăit în trecut.
  • Nu cred că vom vedea creşteri cu două cifre în următorii ani, dar mizez pe nişte creşteri de peste 5% a volumului de publicitate în anii care urmează, pentru mult timp de acum încolo. Problema presei scrise este dacă aceste creşteri de publicitate vor privi şi presa scrisă sau nu.
  • Marele pariu al presei scrise din momentul acesta este să-şi dovedească utilitatea într-un mix de media şi să poată să concureze cu alte medii.
  • Mă aştept ca zilele de aur în ceea ce priveşte publicitatea să fi apus.
  • Miza noastră în proiectul acesta nu este să salvăm presa scrisă, miza noastră este să savăm instituţia de media numită Evenimentul Zilei şi Capital.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nursultan Nazarbayev Nursultan Nazarbayev
    Toti cei care au postat inaintea mea au principii corecte si mai mult ca sigur o coloana verticala oblica. Explicatie: cat timp Claudiu Serban le-a fost sef sunt convins ca nu stiau cum sa ii pupe mana cat mai mult. Acum il critica dar de ce l-au suportat daca tot are omul asa multe defecte?
  • Deontologul Deontologul
    Ringier a ajuns sa aiba acum un ziar, fost lider absolut, in agonie si trei reviste facute de aceiasi 20 de angajati, devenind o companie de mina a treia dupa ce avea 40 % din piata de print in 2006. Ce a facut Ringier a fost sinucidere curata: toti sefii din Elvetia s-au lasat dusi cu zaharelul de Serban, care le stia pe toate, si n-au avut minima curiozitate sa mai ii intrebe si pe altii care e realitatea.

    Hagger a lasat sa-i scape printre degete zeci de jurnalisti excelenti si de manageri foarte buni fara macar sa-i intrebe de ce se car.

    Iar acum acest tip se spala pe maini in emisiunea de la B1TV spunand ca depindea de elvetieni si ca aia se lalaiau pana luau o decizie! Dar nu a facut NIMIC, a tacut, a ascuns problemele, a pacalit lumea zicand la nesfirsit ca banii lui Patriciu se vor termina. Ringier a fost o companie unde multi isi doreau sa lucreze, acum e una de unde toata lumea se intreaba cand e mai bine sa o stearga.

    Acum sunt aruncati in strada redactori si contabili de-a valma, oameni onesti care au muncit pe rupte sa faca ceva. Ce vina pot avea Ana Nita sau Vlad Macovei ori Iulian Bortos, care au iesit la lupta ca-n Intifada, cu pietre, cand rivalii aveau macar cate un AK 47 cu ei? Cati stiu ca Libertatea, cu o echipa de tineri creata din nimic si fara ca Serban sa mai inlocuiasca vreun calculator vechi de 5-6 ani sau sa cheltuie vreun leu pe deplasari, a luptat eroic sa scoata cate trei editii pe zi?!

    Cati au habar ca EvZilei scade continuu dupa ce la mkt nu s-a mai intamplat absolut nimic in ultimii doi ani pt ca Serban a ras toate costurile ca sa-si ia bonusul anual?!

    Cati stiu ca marele sefa girat cele mai proaste contracte de distributie si de tipar, facute de alt "specialist" in domeniu, Dan Saros. Care Saros crede ca daca s-a mutat din vara in fostul birou al lui Corneteanu automat va prelua si calitatile acestuia...
  • avatar avatar
    e lasa. :) ca serban si/a umplut conturile. si/a luat masinute bengoase, case pe la mare. stie el ce face. fraierii de elvetieni pot pleca linistiti. dar, cu coada intre picioare :)
  • lili81 lili81
    Managerul asta, Serban a ingropat efectiv compania in ultimiii ani. Unde sunteti cei care cer socoteala pentru toate nimicurile? De ce nu ii cereti socoteala pentru modul in care a fost gestionata situatia in ultimele 24 de luni? Nu e prea simplu sa aruncam vina pe altii aflati la Zurich sau Geneva?
    Eu cred puternic in responsabilitatea pe care Serban o are in acest dezastru. Si Hager, dar Serban e primul nu el.

    Inafara ego-ului omul asta nu a adus nimic. I s-a lasat mana libera de catre niste elvetieni care nu si-au mai revenit niciodata din plecarea lui Corneteanu si a echipei lui, o alta mare catastrofa care a schimbat fata industriei media. De chestia aia nu este de vina Serban ci elvetienii "ajutati" de fitilele si sapaturile lui Serban.
    La final cred ca singurul lucru care mai conteaza este obrazul patat al lui Michael Ringier care nu va mai avea curaj sa se arate pe aici prea curand si faptul ca presa a mai primit o lovitura grea. Asta inafara suferintei la cere sunt supusi sute de oameni care au crezut in Ringier. Ghinionul lor e ca era si Claudiu Serban pe acolo.

Trimite un comentariu

sus