Skip to main content

Cătălin Prisăcariu: Era o guerilă internă la Academia Caţavencu. În ultimul an au fost multe presiuni editoriale

 

catalin-prisacariuÎn ultimul an au fost foarte multe presiuni editoriale la Academia Caţavencu”, spune Cătălin Prisăcariu, redactor şef adjunct al săptămânalului, unul dintre cei care a decis să părăsească redacţia.

Publicitate

Cătălin Prisăcariu:

“În anumite cazuri, presiunile au fost explicite, au rămas texte pe afară. Cele mai multe au fost recuperate şi am reuşit să le publicăm. Era o guerilă internă la Academia Caţavencu.”

Vârful a fost atins anul trecut”, spune şi redactorul şef Marius Borţea despre presiunile editoriale.

Prisăcariu spune că două au fost motivele plecării: presiunile editoriale şi modul de administrare a revistei.

Cătălin Prisăcariu:

"De câteva luni aveam în intenţie această plecare. Am tot încercat să ne desprindem. În ultimul an au fost foarte multe presiuni editoriale, pe care am încercat să le evităm."

"Putem vorbi şi de o administrare foarte proastă a revistei. Deşi publicaţia era profitabilă, aveam de dus în spate pierderi de milioane de la alte publicaţii din grup."

"Din aceste cauze am decis că dacă nu facem pasul acum, nu îl mai facem niciodată."

Celebra poză cu Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vîntu a fost parte a aceste mişcări de guerilă.

Cătălin Prisăcariu:

“Episodul cu poza este un exemplu că noi nu am fost obedienţi. Într-un moment de tensiune politică maximă, am ales să publicăm poza fără ca seniorii să fie informaţi. Ştiam că asta ne-ar putea costa. Am făcut faţă unui acţionariat advers.”

Citeşte şi:

Foto: Realitatea.net

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • UNU UNU
    @ odile Bai nene odile (n am scris cu litera mare dupa cum vezi...), exceptand faptul ca nu notezi unele nume cum trebe, baietii si-au luat banii de la mogul pentru ceea ce au prestat(venit pe munca prestata cum ar veni...), asa cum si matale iti iei banii de la sefu matale pe munca pe care o faci ( postand comentsuri in timpul serviciului...) indiferent de cat de moral si demn si corect platitor de taxe ar fi el (seful tau adica)
  • mirel mirel
    acum multi ani nu ratam nici un numar din Catavencu. Am o memorie foarte buna dar totusi nu-mi amintesc sa mai fi auzit vreodata de Ciprian Prisacariu si de Bortea..
    Cine sunt toti oamenii astia care ocupa atat spatiu pe internet?
    Da, de Istodor am auzit, de Toma, la fel, de Mardale...
    dar in rest nu pricep de ce atata valva in jurul acestui ciprian prisacaru?
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Dragos Stanca a cerut ca acel comentariu să fie scos. S-a răzgândit.
  • sov sov
    De ce a disparut comentariul lui Stanca? E penibil, macar daca o dadea anonima :D
  • ninel ninel
    @Dan, Maria si Odile. Desi sunt convins ca sunteti una si aceeasi persoana. Unde ramane Buscu? La RTV cu Ursu? Morar? La Centrul Cultural NY? Vulpe? Londra? Istodor? Cu pluta pe weekendist? Singurul senior care mai muncea era Mardale, dar o sa treaca si el in barca cea noua dupa ce barca cea veche se va scufunda cu Buscu si Vulpe la timona. Ca au mai scufundat barci multe astia doi (Cotidianul, Tabu, etc)
    @dStanca Te pomeni ca pozele cu Geoana le-au facut chiar "ziaristii" matale de la r.net cu camera de la computer!
  • george george
    Prisacariule/Bortea luati-l si pe batranul Vulpe cu voi.
    Ca n-are servici saracul. Altfel o sa ceara cu manuta intinsa un salariu de la Doru. Pentru merite profesionale deosebite. Doar e si el senoir la Cata ! Adica valetul lui Doru. Cu mare concurenta de la politrucul Morar.
  • sov sov
    Zi-le domnu Stanca! Cum a fost? Sa afle si publicul telespectator, care personal e si el curios...
  • Kirk Douglas Kirk Douglas
    O singura intrebare pentru demisionari: daca fiecare dintre ei ar fi castigat la AC in jur de 6.000-7.000 de lei pe luna, ar mai avut loc acum aceasta "dezertare"?
    Coloana vertebrala? Ma umfla rasul. Si pe mine, si pe fi-miu, Michael.
    Iar apropo de virgula intre subiect si predicat, reclamata de Prisacariu pare-mi-se, ii spun numitului ca am citit o droaie de randuri ale lui si ale altora de pe-acolo in care era vai de mama limbii romane, fie ea umeda sau inveninata fiindca nu intrase spaga.
  • odile odile
    Nu am auzit nici de Bontea, nici de Prisacariu. nu stiu cine sint. Pe Bontea, red-seful de la Academia Catavencu, care va deveni sef la aceasta noua revista, nu l-am vazut niciodata nicaieri, nu am citit nici un text scris de el in Catavencu. I-am citit pe Buscu, pe Morar, pe Istodor, pe Motoc, pe Toma, pe Agopian... dar pe Bontea si Prisacariu nu. Nu i-am vazuti pe baietii astia aparind public vreodata ca sa se ia la trinta cu cineva, sa sustina o cauza si acum, brusc, dupa ce ani de zile si-au luat salariile din banii lui Vintu, se revolta impotriva mogulilor. Dragutz!
  • chisu chisu
    @Dan - Dar de Cucui sau Mihaiu nu zici nimic . Ei nu-s academicieni ?
    De fapt academicieni sunt aia care au luat banii de la sov de 2 ori... ceilaltzi sunt studenti care scriau la ziar... de ce te superi daca au gasit un loc unde la randul lor sa devina academicieni ?
  • Dan Dan
    Academia Catavencu inseamna Doru Buscu, I.T.Morar, Vulpe, Motoc, Mardale> Astia sint adevaratii academicieni. Cine sint Prisacariu, Bortea etc. Acum aud de ei. Cine are incredere sa-si investeasca banii in niste ametiti?
  • catalin prisacariu catalin prisacariu
    eugene, gindesti asa cum scrii: cu virgula intre subiect si predicat
  • istodor istodor
    maestru prisacariu,
    minte putin, spune adevarul putin. asta-i viata.

    drum bun!
  • maria maria
    baniiii!!asta e cauza.cum au ramas cu mai putini bani in buzunar, cum si-au luat catrafusele si au plecat.cu ce fac ei revista noua?cu banii cuiva.se dau morali si corecti cand sunt niste mici jigodii care pleaca la cine le da mai mult si oare din ce zona sa fie:e usor de ghicit.
    oricum, la AC raman cei care trebuie: Biju, Doru, Vulpe, Motoc, Toma, Mardale.are dreptate istodor.AC va merge inainte asa cum a facut o mereu si fara manevrele unora in incercarea de a sparge un brand.e interesant cum vestile rele din trustul asta se propaga ca si cum cineva are interes sa se duca la vale.

Trimite un comentariu

sus